What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,250
http://www.pastemagazine.com/articles/2015/10/david-lynch-is-writing-a-memoir.html" class="bbcode_url">instabuy!
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Μου στείλανε πριν κάποιες μέρες μειλ απ' τα Public ότι έφεραν το καινούργιο βιβλίο της σειράς Millenium! (http://www.public.gr/product/books/english/literature/modern-literature/the-girl-in-the-spiders-web/prod7251924pp/?utm_source=Public.gr+Latest+News&utm_campaign=74d9f210d5-Scandinavian_Literature9_21_2015&utm_medium=email&utm_term=0_60275397ff-74d9f210d5-21532641" class="bbcode_url">link)
Άμα το διαβάσει κανένας ας πει καμιά γνώμη, γτ εγώ λογικά θα αργήσω να το πάρω...
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει το βιβλίο. Δεν νομίζω ότι ο Larsson σκόπευε να βγάλει 4ο μέρος. Τώρα 10+ χρόνια μετά τον θάνατό του , λόγο της εμπορικής επιτυχίας του βιβλίου αποφασίζουν να βγάλουν συνέχεια. Δεν νομίζω ότι θα είναι ισάξιο με τα original.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
O Larson από την αρχή σκόπευε όχι απλά να βγάλει 4ο μέρος, αλλά πήγαινε να κοντράρει μερικές φάνταζυ σειρές που ξεχνάνε να τελειώσουν με ολόκληρη δεκαλογία, άλλο που τελικά πέθανε πριν καν φτάσει στο 1/3.

Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι αρπαχτή/άρμεγμα, απλά πληροφοριακά το λέω...
 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
Καθιστε...Μαλλον εχω χασει πολλα επεισοδια. Εχει επεκταθει και στη λογοτεχνια αυτη η μαστιγα του να μαγαριζουν καλλιτεχνικα πονηματα προς χαριν του "κοινου"(βλ/ φραγκα)??
ΔλΔ θα συνεχισει καποιος τυπος την ιστορια καποιου αλλου? :facepalm:
(ενας απο τους λογους που δε με κερδισε ποτε η μεινστριμ αμερικανικη σκηνη κομιξ εναντι της ευρωπαικης)

οντοπικ: Με χογουαρντ ξανασκαλωσα τις τελευταιες μερες και τοριξα σεκατι κοναν και σολομον καιν και σκεφτομαι να ξαναπερασω μια το Αλμουρικ.
Τοχει τιμησει κανενας?
Απτα αγαπημενα μου. Θυμαμαι οτι το διαβαζα και ηταν σα να επαιζα σε rpg με το τροπο που "ανεβαινει λεβελ" ο αλλος... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Roronoa

Half-Ogre
Joined
Apr 28, 2014
Messages
500
Τις προαλες βρεθηκα σε μεγαλο καταστημα με βιβλια και εκει που κοιταζα τα φτηνα πετυχα το "ο τροπικος του καρκινου". Βασικα δεν ειχα ιδεα για το βιβλιο αλλα ηξερα τον τιτλο και γενικα πως ηταν γνωστο και το τσιμπισα.
Ενταξει ειναι καπως εκφυλο και την εποχη που βγηκε ειχε απαγορευτει κιολας αλλα εχει πολυ ενδιαφερουσα γραφη. Αλλα ρε γαμωτο 40 σελιδες εχω διαβασει, εις διπλουν κιολας, και τις περισσοτερες φορες δεν ξερω που βρισκομαι και τι γινετε. Ενταξει απο οτι διαβασα το βιβλιο δεν εχει πλοκη αλλα με μπερδευει τελειως γιατι ποτε γραφει για το "τωρα" και ξαφνικα γραφει για αλλες φασεις και αναμνησεις και καμια φορα δεν βγαζει και πολυ νοημα, και ειναι και του 1930 και εχει συνεχεια αναφορες που δεν εχω ιδεα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Πραγματικα το βιβλιο με κανει να νιωθω τελειως χαζος.
Το συνεχιζω μονο και μονο γιατι γραφει ωραια και εχει πλακα οταν γινετε τελειως εκφυλο :lol:
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Ταξιδεύοντας από Αθήνα-Θεσσ/νίκη και πίσω, ξεκίνησα και τελειώσα τις "Κατσαρίδες" του Jo Nesbo. Το είχα αγοράσει αρκετούς μήνες πριν αλλά είχε μείνει στο ράφι. Ωραίο αν και σχετικά μικρό. Κλασσικό στυλ Nesbo, πράγμα το οποίο με έχει ψιλοξενερώσει κιόλας: ο Harry Hole αν και ωραίος χαρακτήρας, έχει κουράσει λίγο μετά από τόσα βιβλία. Θέλω προς τα Χριστούγεννα να πάρω και το νέο του Nesbo να δω αν χωρίς Hole θα είναι καλύτερο/χειρότερο.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Pain wrote:
Ταξιδεύοντας από Αθήνα-Θεσσ/νίκη και πίσω, ξεκίνησα και τελειώσα τις "Κατσαρίδες" του Jo Nesbo. Το είχα αγοράσει αρκετούς μήνες πριν αλλά είχε μείνει στο ράφι. Ωραίο αν και σχετικά μικρό. Κλασσικό στυλ Nesbo, πράγμα το οποίο με έχει ψιλοξενερώσει κιόλας: ο Harry Hole αν και ωραίος χαρακτήρας, έχει κουράσει λίγο μετά από τόσα βιβλία. Θέλω προς τα Χριστούγεννα να πάρω και το νέο του Nesbo να δω αν χωρίς Hole θα είναι καλύτερο/χειρότερο.</blockquote>

Το ξεκίνησα κι εγώ αυτό.Μέχρι στιγμής μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις,καμία σχέση με τη Νυχτερίδα.Έχει και άλλο μεταφραστή κι αυτό φαίνεται.Πάντως αυτό για το στυλ είναι κάπως λογικό,καθώς είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς,δε νομίζω ότι περνούσε τότε από το μυαλό του Νέσμπο ότι μπορεί να ήταν κουραστικό.

 

pynos

Commoner
Joined
Dec 2, 2012
Messages
20
Κοιτάχτε σύμπτωση...Και εγώ διάβασα τις "Κατσαρίδες" την προηγούμενη εβδομάδα. Το βρήκα σε μια προσφορά μαζί με το "Νέμεσις" και, αν και αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη του Jo Nesbo, είπα να τους δώσω μια ευκαιρία.
Το βιβλίο γενικά το διάβασα ευχάριστα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου άφησε θετική εντύπωση. Η γραφή του Nesbo μου φάνηκε ανέμπνευστη και ανιαρή, χωρίς να ξέρω βέβαια πόσο μεγάλο κομμάτι του ύφους του χάνεται στη μετάφραση. Ο Χάρι Χόλε μου έκατσε κομματάκι κλισέ, παρ' όλο που η ανάπτυξη του στο βιβλίο ήταν από ανύπαρκτη έως ελάχιστη.

Νομίζω προτιμώ τον Αστυνόμο Χαρίτο!
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Από το "Αστέρι του Διαβόλου" και μετά, φτιάχνει το "ύφος" γραφής του Nesbo (ή απλά ο μεταφραστής είναι άλλος, πολύ καλύτερος, δεν έχω κοιτάξει για να είμαι ειλικρινής). Έχω διαβάσει αρκετά από τα βιβλία της σειράς με τον H.Hole και με εξαίρεση τη νυχτερίδα μου άρεσαν αρκετά. Προφανώς δεν περιμένεις να διαβάσεις τέτοιου είδους βιβλίο και να προβληματιστείς ή να μάθεις κάτι, αλλά για να περάσει η ώρα σε ένα ταξίδι ή όταν δεν έχεις διαθέσιμο PC (ή όταν είσαι στο φυλάκιο και δεν έχεις να σκάψεις άλλα ορύγματα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ), είναι ο,τι πρέπει.
 

asgardlord

Hobgoblin Captain
Joined
Aug 26, 2014
Messages
389
'Οσοι ασχολείστε με Sword & Sorcery ίσως ενδιαφέρεστε για την ανθολογία http://www.lulu.com/shop/barbwire-butterfly-books/barbarian-crowns/paperback/product-22273079.html" class="bbcode_url">Barbarian Crowns της Barbwire Butterfly, που περιλαμβάνει μικρά διηγήματα από συγγραφείς του χώρου, και ένα από εμένα που είδα φως και μπήκα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Όσοι λοιπόν θέλετε εκτός των άλλων να διαπιστώσετε την έλλειψη συγγραφικού μου ταλέντου, επενδύστε άφοβα :whistle:
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Τα βιβλία του witcher πάνε με κάποια σειρά η τα διαβάζεις με οποία σειρά θες ?

Asgardlord το βιβλίο υπάρχει σε ψηφιακή μορφή ?
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


lich king wrote:
Τα βιβλία του witcher πάνε με κάποια σειρά η τα διαβάζεις με οποία σειρά θες ?</blockquote>

The Last Wish
The Sword of Destiny
Blood of Elves
Time of Contempt
Baptism of Fire
The Tower of the Swallow
Lady of the Lake

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,256
http://www.pygmi.gr/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2/
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Λοιπόν, ένας φίλος μου από το χωρίο (δε τον ξέρετε εσείς) μου έδωσε αυτό: http://www.public.gr/product/psychogamer/prod7840995pp/" class="bbcode_url">PsycoGamer<br><img src="http://webstorage.public.gr/ProductImages/1128560/9789605711443-200-1128560.jpg" alt="9789605711443-200-1128560.jpg" class="bbcode_img" /><br><br>Λυπηθείτε τον εαυτούλι σας και μείνετε μακρυά...
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Ανάμεσα στο διάβασμα της σχολής των προηγούμενων βδομάδων, ξέκλεψα κάμποσο χρόνο και διάβασα άλλα δυο βιβλία του stephen king, τα 11/22/63 και Joyland.<br>Και τα δυο μου άρεσαν αρκετά! Στο πρώτο με κούρασαν κάπως οι περιγραφές από ένα σημείο και μετά, αλλά προς το τέλος απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον και το δεύτερο επίσης ήταν πολύ ευχάριστο στο διάβασμα, μικρό και χωρίς πολλές άσχετες λεπτομέριες, ό,τι πρέπει για διάβασμα πριν τον ύπνο!
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,256
Με τον Καργάκο έχει ασχοληθεί κανείς να μας πει γνώμη;<br>
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,250
Διαβασα την μασκα του κοκκινου θανατου. Παμε τωρα, για το damned του chuck palahniuk  :salute:
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Αναμένω την έκδοση του 3ου βιβλίου της Red Rising Trilogy σε λίγες ημέρες... Ελπίζω να είναι άξιος διάδοχος των προηγουμένων!
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,324
Για τους fan του Star Wars, διαβάστε το Lost Stars (μην το μπερδέψετε με το The Lost Stars του Jack Campbell). Μην σας φοβίσει το μαρκετάρισμα ως young adult novel, είναι Star Wars μέχρι το μεδούλι.
 
Top Bottom