What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,427
Raz, εγώ πλέον δεν την παλεύω μια με τις δεκαπενταλογίες, όσο καλές κι αν είναι. Λίστες όπως ενδεικτικά https://www.tor.com/2014/11/21/standalone-fantasy-novels/">αυτή με έχουν σώσει.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Ευχαριστώ πολύ G0O για το link. Αυτός είναι ο λόγος που διστάζω με το Malazan. Για να διαβάσεις τόσα βιβλία τα οποία είναι και τεράστια πρέπει να έχεις άπειρο ελεύθερο χρόνο (φάση φοιτητής). Από την άλλη στη σειρά του Rothfuss έχουν βγει μόνο δύο βιβλία μέχρι στιγμής, οπότε γίνεται να κάνω catch up κουτσά στραβά πιστεύω. Αλλά μάλλον θα πάω και σε 1-2 standalones.
 

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238
Το πρώτο βιβλίο του Malazan εμένα μου φάνηκε βαρύ και ασήκωτο. Είχε αρκετά "δύσκολο" τρόπο γραφής και δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε το plot. Τα Kingkiller από την άλλη πάσχουν από το σύνδρομο του χοντρο-Μάρτιν, δηλαδή βαριέμαι να κάτσω να γράψω. Αν δεν έχεις θέμα να περιμένεις για το 3ο, supposedly είναι αρκετά καλά.

Τσέκαρε το First Law Trilogy. Καλές σκηνές μάχης, ενήλικος τρόπος γραφής χωρίς να είναι πολύπλοκος ανευ λόγου και το βασικότερο, <strong>ολοκληρωμένη.</strong>
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
[quote quote=509333]
Τσέκαρε το First Law Trilogy. Καλές σκηνές μάχης, ενήλικος τρόπος γραφής χωρίς να είναι πολύπλοκος ανευ λόγου και το βασικότερο, <strong>ολοκληρωμένη.</strong>

[/quote]

Αυτό το πρότεινε και φίλος. Το σκέφτομαι επίσης σαν εναλλακτική του Μάλαζαν. Από την άλλη αυτοί οι χαρακτηρισμοί τύπου "βαρύ κι ασήκωτο" με ιντριγκάρουν tbh  :p
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Εγώ πάλι σκέφτομαι να ξαναγυρίσω στα φάνταζι με τη Νάρνια :p
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,179
Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας που να έχει πάρει e-book από το microsoft store αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Όσοι έχουν πάρει αναμένεται να τα χάσουν σύμφωνα με το παρακάτω.

https://www.wired.com/story/microsoft-ebook-apocalypse-drm/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Microsoft's Ebook Apocalypse Shows the Dark Side of DRM
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
Τελείωσα πριν λίγες μέρες το Tower of the Swallow. Λίγο δύστροπο γενικά, εστιάζει αρκετά σε άλλους χαρακτήρες (με πρώτο και καλύτερο τη Ciri) ενώ στο Geralt ελάχιστα και η αφήγηση έχει λίγο διαφορετικό στυλ από τα προηγούμενα, από την άποψη ότι πηδάει μεταξύ γεγονότων στο παρόν και στο παρελθόν για πλάκα, κάτι που θέλει λίγες σελίδες για να το συνηθίσεις. Από εκεί και πέρα, μπορεί να μην έχει πολύ "δράση" αλλά έχει αρκετό character building και γενικά build up για αυτά που θα ακολουθήσουν.

Τελειώνοντας, ξενέρωσα βέβαια αρκετά, γιατί έμαθα (ήταν γνωστό από συνεντεύξεις του Sapkowski όμως δεν τον παρακολουθούσα γενικά) ότι το επόμενο βιβλίο (Lady of The Lake) είναι το τελευταίο στη σειρά. Όχι τελευταίο όπως λέμε το πιο πρόσφατο. Το τελευταίο όπως λέμε το κλείσιμο. Δε θα υπάρξει άλλο στη Witcher Saga. Πάντα είχα την εντύπωση ότι ετοίμαζε 1-2 βιβλία ακόμα. Έχει πει ότι ετοιμάζει https://www.reddit.com/r/witcher/comments/8dwhpq/andrzej_sapkowski_just_announced_that_he_is/">άλλο ένα στο κόσμο του Witcher αλλά λογικά είναι short stories συλλογή όπως το Season of Storms.  Έχει απλώσει αρκετά τον κόσμο του και δεν ξέρω αν θα το κλείσει καλά στο τελευταίο, αν και είναι 500+ σελίδες. Από την άλλη ίσως δεν είναι τόσο άσχημα γιατί έχει παραγίνει το κακό με fantasy νουβέλες που φτάνουν διψήφιο αριθμό και δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις επειδή σε έχουν στο περίμενε ή μέχρι να φτάσεις στο τέλος δε θυμάσαι τι έγινε στην αρχή...
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Adhan εγώ το Tower of the Swallow το λάτρεψα. Είναι με διαφορά το πιο σκοτεινό βιβλίο της σειράς για μένα και δίνει χώρο στη Σίρι να αναπτυχθεί σα χαρακτήρας. Συν το ότι σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις άλλους χαρακτήρες και σου παρέχει μια κάπως πιο σφαιρική οπτική του κόσμου (κι ιδιαίτερα των Νιλφγκαάρντιανς) που δεν είχες την ευκαιρία να δεις μέχρι τώρα. Ανακαλύπτεις επίσης αρκετά κομμάτια του κεντρικού παζλ (αν κι έχεις ήδη σποϊλεριαστεί από τα games αρκετά) και φυσικά γνωρίζεις τον ίσως πιο απεχθή villain ever (need I say his name?).

Το Lady of the Lake, αν και λίγο κατώτερο, νομίζω στέκεται αξιοπρεπέστατα και ως βιβλίο και ως φινάλε. Θα ήθελα λίγο περισσότερο aftermath, αλλά ΟΚ, δεν είναι ότι λείπει κάτι σημαντικό.

Γενικά λατρεύω τη σειρά. Την έχω διαβάσει όλη δύο φορές (αρχικά από fan translations και όταν βγήκαν τα βιβλία τα αγόρασα όλα και την ξαναδιάβασα) και διαβάζω αποσπάσματα γενικά. Highlights για μένα Sword of Destiny, Time of Contempt, Tower of the Swallow.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
Εγώ είμαι ακόμη στο Blood of Elves και το παλεύω αργά και βασανιστικά (όχι ότι το βαριέμαι, αλλά δεν τυχαίνει να καθίσω να διαβάσω). Σίγουρα μέχρι στιγμής το Sword of Destiny είναι το καλύτερο με διαφορά.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
Απ' όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, καλύτερα θα έβαζα τα Time of Contempt και Baptism of Fire. Sword of Destiny και γενικά τα collections δε μπορώ να πω ότι μου φάνηκαν συγκλονιστικά (ως σύνολο, γιατί κάποιες ιστορίες που είχαν μέσα ήταν πολύ καλές).
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Ισχύει αυτό για τα collections. Το πρώτο βιβλίο μου ήταν εντελώς αδιάφορο. Αλλά στο Sword of Destiny νομίζω υπήρχε εξαιρετικό character building στις περισσότερες ιστορίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλες το ίδιο ποιοτικές (υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζουν, π.χ. A Little Sacrifice). Όσο για το Baptism of Fire, έχει ωραία character dynamics, αλλά θεώρησα ότι ήταν λίγο μονότονο, περίμενα λίγη περισσότερη δράση και ουσιαστικότερο plot progression. Αλλά σε δεύτερη ανάγνωση ανεβαίνει πολύ.

Northlander, το Blood of Elves είναι το δεύτερο χειρότερο βιβλίο της σειράς. Από το ToC και μετά θα δεις εξαιρετικά πράγματα. Και μετά θες δε θες θα κάτσεις να διαβάσεις. :p
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
608
Μιας και το fantasy είναι σύνηθες ανάγνωσμα για hardcore rpgαδες, να αναφέρω εδώ την κυκλοφορία του βιβλίου "Η Εποχή των θρύλων: Κόκκινη Αυγή" του Γρηγόρη Δημακόπουλου, το οποίο και προτείνω ανεπιφύλακτα.
Κριτική:
http://nyctophilia.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CF%81%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B1/">http://nyctophilia.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CF%81%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B1/



 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
Επιτέλους πλησιάζω στο τέλος του Blood of Elves (The Witcher Saga No1, είτε το τρίτο βιβλίο χρονολογικά).

Ομολογώ ότι όσο αργό και αν ήταν στην αρχή με λίγο περίεργες ιστορίες, άλλο τόσο ιντριγκαδόρικο γίνεται στο δεύτερο μισό, οπότε και φεύγει νερό. Αύρα από Witcher 2 με γνωστούς πρωταγωνιστές. Κάποιους χαρακτήρες τους αντιμετωπίζει αψυχολόγητα βέβαια κατ' εμέ (ο βασικός κακούλης εντολοδέκτης για παράδειγμα), αλλά σε γενικές γραμμές τα φέρνει τούμπα ωραία. Πάω γοργά για το επόμενο, όσο μπορώ.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
4ο χρονολογικά δεν είναι (3 short stories βιβλία); Το Time of Contempt πιστεύω θα σου αρέσει ακόμη περισσότερο, πολλές εξελίξεις σε αυτό ;-)

Εντολοδέκτη λες το
Rience
;
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,537
30 μερες δωρεαν δινει το scribd λογω κορονοιου.
χαμος. περιεργως ο τσιγγουναρας σαπκοφσκι (εχουμε μιλησει πολλες φορες για την φιλαργυρια του) εχει αφησει ελευθερα αρκετα βιβλια για κατεβασμα. φορτωστε.

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Μιας που πλέον πηγαίνω παντού με το αυτοκίνητο για να μην νιώθω ότι χάνω κι άλλο χρόνο από την ζωή μου ξεκίνησα να ακούω βιβλία από το παρακάτω σάιτ. Είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που έκανα μιας που και η οδήγηση έγινε πιο ξεκούραστη και η φάση με το να ακούς την αφήγηση και να αγναντεύεις τον ορίζοντα πολλές φορές είναι ειδυλλιακη

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Με βλέπει η μήτηρ να διαβάζω τα μυστικά του Βάλτου και μου λέει γιατί δεν παίρνεις αυτό εδώ; Ήταν η πρωτότυπη έκδοση που μου είχε πάρει η νονά μου πριν πολλαααα χρόνια.
Μην μακρυγορω, ακούγοντας το βιβλίο έπεσα επάνω σε ορισμένα σημεία περί σλαβομακεδονιτικης συνείδησης των ντόπιων πληθυσμών. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι λογοκριμένη έκδοση για να ταιριάζει με τα νέα τεκταινόμενα.
ΧΑ
Να που το παιδικό μου μυαλό είχε προσπεράσει το πολιτικό σκέλος του βιβλίου και είχε εστιάσει στον ήρωα καπετάν Άγρα. Η πάντα πατριωτισσα και σημερινή Ασπίς των Μακεδονομάχων Πηνελόπη Δέλτα, συμφωνεί ότι δεν ένιωθαν ούτε Έλληνες, ούτε τίποτα. Ένιωθαν Μακεδόνες και μιλούσαν λέει ένα κράμα ελληνικών και σλαβικών. Ο μόνος λόγος που αποφάσισαν να ενωθούν με τους Έλληνες ήταν πρώτον η κόντρα των πατριαρχών, δεύτερον η επεκτατική πολιτική της μεγάλης ιδέας και τρίτον η βιαιότητα των Βουλγάρων.

Το οφφ τοπικ της ημέρας
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Και η Ζωή Εν Τάφω του Μυριβήλη έχει ένα αντίστοιχο σημείο, που φιλοξενείται ο πρωταγωνιστής σε ένα σπίτι ενός χωριού μέχρι να αναρρώσει, και μένει εκεί μια οικογένεια που τα δυο παιδιά της είχαν επιστρατευτεί και πολεμούσαν στο πλευρό των Βουλγάρων, και έλεγε η μάνα τους πως "εμείς δεν αισθανόμαστε ούτε Γρτς (Έλληνες), ούτε Σερμπ, ούτε Μπουλκάρ, μόνο μακεντόν ορτοντόξ".

Προφανώς και αυτή η φράση αφαιρέθηκε από τις μετέπειτα κυκλοφορίες του βιβλίου.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Ισχυει αυτό πάντως παιδες, ειδικά αν πάτε σε κανα δίγλωσσο εκει απο Φλώρινα μεριά (κανα ξυνονερι, μελιτη κλπ) και είστε τυχεροί να σας ανοιχτεί κανάς ντόπιος θα σοκαριστείτε με το τι έχει παίξει (και παίζει ακόμη σε πιο ήπιο βαθμό). Έχω την τύχη να είμαι φίλος με ένα παιδί απο κείνα τα μέρη, και οι ιστορίες που μου έχει πει, είναι μια και μια....(να σκάνε λήτες σε γάμους γιατί παίζαν τοπικά τραγούδια και να δίνουν κασσέτα με παραλλαγή εκείνων των τραγουδιών με ελληνικό στοίχο, παρκαρισμένα περιπολικά στα καρναβάλια με αναμένο φάρο, το πόσο μισούν τον Καντιώτη κλπ κλπ)...βέβαια όσο πας στις περιοχές που πλέον κατοικούν πόντιοι που πήγαν σα πρόσφυγες το πράγμα είναι τελείως αντίθετο.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Μιας που πλέον πηγαίνω παντού με το αυτοκίνητο για να μην νιώθω ότι χάνω κι άλλο χρόνο από την ζωή μου ξεκίνησα να ακούω βιβλία από το παρακάτω σάιτ. Είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που έκανα μιας που και η οδήγηση έγινε πιο ξεκούραστη και η φάση με το να ακούς την αφήγηση και να αγναντεύεις τον ορίζοντα πολλές φορές είναι ειδυλλιακη


Και το www.isobitis.com εχει πολλά audiobook αν θυμάμαι καλά.
 
Top Bottom