What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Μήπως διαβάζεις και σουπερ κατερίνα οπότε το αντισταθμίζεις λίγο?
Όπως και αν χει την απάντηση την έδωσε ο νεοσύλλεκτος grotenfrod. Δεν συμφωνώ βέβαια με τη δικιά του εμπειρία, αλλά ουσιαστικά έτσι γίνετε. Ανάλογα με την περίοδο που διαβάζεις κάτι και τα εκάστοτε βιώματα το κα΄θε βιβλίο σου αφήσει διαφορετικά συναισθήματα. Και αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί σήμερα αν σου αρέσει το 50 αποχρώσεις του γκρι, και αύριο όχι
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Η anubis έχει bazzar μέχρι 6 Ιουλίου

Σκέφτομαι να αγοράσω τα βιβλία της τριλογίας The Haunted Lands η The Erevis Cale,ανήκουν στο σύμπαν του forgoten realm ποιο από τα δυο είναι καλύτερο? .Δεν έχω διαβάσει κάποιο άλλο βιβλίο από αυτό το σύμπαν να αγοράσω ένα από τα δυο οι κάποιο άλλο ?.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
@ Vagman: Μια αποσαφήνιση. Το campaign setting ( ο κόσμος σε d20 ορολογία), δεν δημιουργήθηκε από τον Salvatore, αλλά από τον Ed Greenwood.
@ Lich King. Τα Haunted Lands τα διαβάζω, είμαι στο 2ο βιβλίο. Αν είναι φτηνά, πάρε τα.
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Απο περσυ το καλοκαιρι που ξεκινησα το Song of Ice and Fire και μεχρι τους πρωτους μηνες της χρονιας δεν ασχολιομουν με τιποτε αλλο. Μετα οτι μυθιστορημα επιασα δεν με ακουμπησε πραγματικα και διαβασα αντικειμενικα καλα βιβλια ( πχ ''Γιοι'' του Καφκα, μια μεγαλη συλλογη διηγηματων του Ποε και καποια αλλα). Σκεφτομαι να το ριξω στο sci-fi αυτο το καλοκαιρι και εχω καταληξει σε καποια : Neuromancer, Do Androids Dream of Electric Sheep, 1984, Dune, Alerted Carbon, 2001 Space Odyssey, Rendez-vous with Rama. Ποιο λετε ;
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Δεν σε άγγιξε ο Πόε όπως ο Μάρτιν ε; :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Από αυτά που αναφέρεις έχω διαβάσει τα 1984, Dune και 2001. Μου άρεσαν και τα τρία.
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443


Bathory wrote:
Δεν σε άγγιξε ο Πόε όπως ο Μάρτιν ε; :facepalm: :facepalm: :facepalm:

</blockquote>

Πρεπει να απολογηθω για αυτο ή μηπως ειπα οτι τα βιβλια του δεν ειναι καλα ;

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Η σύγκριση ρε μαν είναι λίγο προβληματική.
Εμένα μου άρεσε ο Μάρτιν αλλά δεν με ακούμπησε πραγματικά όπως το αλφαβητάριο.

Τέσπα, αν τυχόν διαβάσεις κανένα απ' τα τρία που ανέφερα πες πώς σου φάνηκε.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Neuromancer θα πρότεινα, πολύ καλό και με σχετικά δύσκολη γλώσσα (αν και λίγο pretentious) και σε κάποιες στιγμές "πολύ αμερικάνικη" (ναι, ξέρω την καταγωγή του συγγραφέα) αλλά κάτι ατάκες που παραπέμπουν σε internet memes δε νομίζω ότι δικαιολογούνται για την εποχή που γράφτηκε. Σε όλα αυτά δε βοηθάει και το σχεδόν μηδαμινό lore που δίνει ο Gibson (κάτι ονόματα και ορισμούς τα πετάει έτσι αυθαίρετα λες και απευθύνεται σε κυβερνοπάνκ μικροαστούς που είναι η καθημερινότητα τους αυτή) καθώς και η πολύ "πυκνή" αφήγηση (π.χ. πολλά γεγονότα υπάρχει περίπτωση μέσα στο χαμό να τα πάρεις πρέφα πολύ αργότερα). Δες πάντως και τα υπόλοιπα της sprawl trilogy (Count Zero, Mona Lisa overdrive), κατά τη γνώμη μου ανώτερα και πιο καθαρογραμμένα από αυτό.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
1984. Αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα σε προβληματίσει.
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466


vtheofilis wrote:
1984. Αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα σε προβληματίσει.</blockquote>

<img src="http://24.media.tumblr.com/tumblr_m61xcuLbcS1ruyy6uo1_500.gif" alt="tumblr_m61xcuLbcS1ruyy6uo1_500.gif" class="bbcode_img" />


In other news οπως και ο bathory εχω διαβασει τα dune, 2001 και 1984 και κατα σειρα δικης μου προτιμησης 1984>dune (μονο το πρωτο τα 2,3,4 που διαβασα ηταν αδιαφορα)>2001 (το οποιο καταλαβαινω ποσο εξαιρετικο ηταν στην εποχη του ομως αν ξεχασεις ποτε γραφτηκε,δεδομενης της ηλικιας σου θα σου φανει σε ορισμενα σημεια meh)

PS. Ο Poe χανει αρκετα απο τη μεταφραση (μιλω για τα ποιηματα οχι τα πεζα) ισως αν τα διαβασεις με την πρωτοτυπη ιδιωματικη του γλωσσα και δεις ποσο εντεχνα βγαζει ολη τη μαυριλα της ψυχης του μεσω του ρυθμου και ποσο ευστοχες λεξεις χρησιμοποιει να σου αλλαξει η αποψη

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325


c3rberoz wrote:
PS. Ο Poe χανει αρκετα απο τη μεταφραση (μιλω για τα ποιηματα οχι τα πεζα) ισως αν τα διαβασεις με την πρωτοτυπη ιδιωματικη του γλωσσα και δεις ποσο εντεχνα βγαζει ολη τη μαυριλα της ψυχης του με ρυθμου και ποσο ευστοχες λεξεις χρησιμοποιει να σου αλλαξει η αποψη</blockquote>

αν θελει να πουλαει βιβλια, να τα γραφει σε σωστα ελληνικα. αντε, εμαθε τωρα και ο ποε απο παγκοσμιες πωλησεις.

 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Vagman άστους να λένε, όλα υποκειμενικά είναι όταν ψάχνεις κάτι να σου αρέσει (όχι να είναι "καλό"). Άμα συγκρίνουμε ποιος άφησε το μεγαλύτερο αποτύπωμα στο συλλογικό υποσυνείδητο/επηρέασε τη σύγχρονη κουλτούρα, τότε ο Κάφκα σαφώς υπερέχει του Μάρτιν. Αλλά άμα με ρωτήσεις ποιο βιβλίο βρήκα πιο ενδιαφέρον, τη Μεταμόρφωση ή το Game of Thrones, θα σου πω το δεύτερο χωρίς καμία ντροπή.

Συμφωνώ, πάντως, για τον αμετάφραστο Πόε και το ίδιο ισχύει σχεδόν για όλους τους ξένους συγγραφείς που είχα την ευκαιρία να διαβάσω από το πρωτότυπο.

Από τους τίτλους που ανέφερες μόνο το 1984 έχω διαβάσει και όντως αξίζει τον κόπο.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Όταν διαβάζεις κάτι το αναλύεις με βάση κάποια βιώματα. Αν δώσεις σε 15χρονο να διαβάσει Poe θα γίνει ψευτο-emo. Αν πάλι τον διαβάσει στα 30 θα το δει με διαφορετική οπτική γωνία.

Το ίδιο ισχύει και για τον Martin. Ο Vagman τον έχει θεοποιήσει και λέει ότι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά διαβάζανε φλωριές fantasy, οι άλλοι λένε ότι ο Vagman διαβάζει fantasy porn.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Να ξεκαθαρίσω κάτι, για να μην δημιουργούνται εντάσεις τσάμπα. Το σχόλιο μου δεν είχε να κάνει με το κατά πόσο είναι πνευματικά καλλιεργημένος ο Vagman. Απλά, επειδή βλέπει με διαφορετικό τρόπο από εμένα κάποια πράγματα, ή τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ από όσα έχω διαβάσει εδώ, έγραψα ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα τον προβληματίσει.
Θα συμφωνήσω επίσης για το ότι καλό είναι, αν μπορούμε, να διαβάσουμε κάτι στο πρωτότυπό, γιατί πολλές φορές δεν γίνεται σωστή μετάφραση. Ή τουλάχιστον, να ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή, αν υπάρχουν πολλές.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote> οι άλλοι λένε ότι ο Vagman διαβάζει fantasy porn. </blockquote>

amen μπροδαρ

επισης να προσθεσω οτι διαβαζω πλεον βιβλια κυριως ως "ορεκτικο" για το κυριως γευμα που ειναι το γκειμινγκ στην μοδερ πλατφορμ.

δηλαδις,οταν ειναι να ριξω ενα πλειθρου στο νεβεργουιντερ 2 θα ξαναδιαβασω ενα βιβλιο του σαλαβατορε η θα αγορασω κατι σχετικο για να μπω στο πνευμα.
η πχ αν θελω να ξαναφτιακω την ρωμαικη αυτοκρατορια στο ρομ,θα διαβασω μερικα ιστορικα βιβλια της περιοδου.
η αμα εχω ορεξη για λεσβο πορν,πριν μπω στο γιου πορν θα διαβασω game of thrones. :trollface:
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Δεν ξέρω τι ηλικία και επιρροές έχει ο Vagman αλλά υποθέτω ότι το πράμα πήγε κάπως έτσι: διάβασε Martin, γούσταρε κι είπε να επεκταθεί γενικά στο fantasy. Έπιασε τα "κλασικά" του χώρου κι απογοητεύτηκε. Το γιατί έγινε αυτό ειλικρινά δεν ξέρω αν έχει νόημα να το αναζητήσουμε. Δεν τα διάβασε στον καιρό τους; Δεν μπορεί να διακρίνει τη νοητή διαδρομή Τόλκιν-Σαλβατόρε-Μάρτιν για να εκτιμήσει τους προπάτορες; Γουστάρει αίμα- σπέρμα-στέμμα αντί για ηρωισμούς και βρέθηκε σε λάθος genre από σπόντα; Τι σημασία έχει; Από τη στιγμή που δοκίμασε τους άλλους και προτιμάει Martin η γνώμη του είναι valid ακόμα κι αν είναι 9 χρονών.

Το ίδιο ισχύει και για τους θεωρητικά "μεγάλους" της λογοτεχνίας. Δεν είδα να λέει ούτε ότι τους σνομπάρει ούτε ότι δεν ασχολείτε επειδή τα εξώφυλλα δεν έχουν βυγιά και δράκους. Διάβασε και απέρριψε, όμορφα και τίμια. Σε άλλη φάση μπορεί να ξαναδοκιμάσει Πόε, Κάφκα ή Χέμινγουεη και να γουστάρει λόγω διαφορετικής ηλικίας/εμπειρίας/mindset. Πάλι σωστός θα είναι. Εγώ τα βιβλία που έφερα ως παράδειγμα τα διάβασα σχετικά κοντά (ηλικιακά) και δεν πιστεύω ότι επηρεάστηκε η κρίση μου από ενδιάμεσες εμπειρίες.

PS: Το σχόλιο σου, vtheofilis, για μένα ήταν μια χαρά και καθόλου προκλητικό. Το αποκάτω που το θεώρησε ως burn ήταν που πήγε να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς λόγο.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote> δεν έχουν βυγιά </blockquote>

http://www.youtube.com/watch?v=pKze4nUbEEo
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Έλα μωρε τώρα, πες το κι έτσι, είσαι σπουδαγμένος εσύ, είσαι της Οξφόρδης.
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Ωραια να ξεκαθαρισω και εγω την πορεια μου στο χωρο του φανταστικου... Πριν απο 4-5 χρονια διαβασα τα Χομπιτ και Αρχοντα και τα αγαπησα ( περισσοτερο το 1ο ). Υστερα απο αρκετο καιρο διαβασα 2 νουβελες του Σαλβατορε και το θεωρησα αρκετα υποδεεστερο και δεν συνεχισα την ενασχοληση μου με τον συγγραφεα. Το προηγουμενο καλοκαιρι διαβασα μια μικρη συλλογη διηγηματων και ποιηματων του Ποε, τον βρηκα αρκετα ενδιαφερον, αλλα δεν ειχε αυτο το κατι για μενα παντα. Μαλλον θα φταιει η ηλικια οπως λετε. Επειτα εκεινο το καλοκαιρι ξεκινησα το Song of Ice and Fire και οπως καταλαβαινετε εχει ξεχωριστη θεση στην καρδια μου. Μετα διαβασα μια μεγαλυτερη συλλογη κειμενων του Ποε και τους Γιους του Καφκα και τα δυο τα θεωρω πολυ ενδιαφεροντα αναγνωσματα ασχετα αν δεν καταλαβα το 100% τους, αλλα δεν μου εκαναν αυτο το κλικ που μου εκανε ο Μαρτυν, το Χομπιτ η το Θεμελιο.

Κανεναν δεν εχω θεοποιησει και κανεναν δεν σνομπαρω, απλως δεν μου αρεσουν ολα το ιδιο... τοσο απλο. Μπορει σε αλλη ηλικια οπως λετε να ξαναδιαβασω τον Μαρτυν και να γελαω η να πιασω τον Ποε και να κολλησω.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Άντε με το καλό να ανακαλύψεις και τον H. P. Lovecraft. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom