What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Υπόψιν, αν είστε πιο τυχεροί από εμένα και βρείτε την έκδοση που τα έχει σχεδόν όλα του λαβκραφτ, ΜΗΝ πάρετε την εκδόση 2008. Έχουν γ@μη8εί στα ορθογραφικά λάθη και σου χαλάει τη διασκέδαση και το ιμέρσιον.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138


lich king wrote:
Και όντως η μυθολογία κθουλου μιαζει αρκετά με την μυθολογία των νεφελιμ</blockquote>

Πέρα απο το σχετικό μπάχαλο που επικρατεί γύρω απο τέτοιες ιστορίες, καμμία σχέση.


<blockquote>το necronomicon δεν νομίζω να είναι αληθινό,αν ήταν δεν θα το έβρισκαν τόσο καιρό ?</blockquote>

Εννοείται οτι δεν είναι αληθινό, είναι ενα δημιούργημα της φαντασίας του Λαβκραφτ. Αλλά... όπως γράφεις παρακάτω


<blockquote>εκτός αν βασίστηκε πάνω σε κάποιο άλλο βιβλίο ο lovecraft και μετά έφτιαξε το necronomicon</blockquote>

Οχι σε ενα βιβλίο μεμονωμένα, αλλά σε όλο το ενωχιανό σύστημα. Στα κλειδιά του Ενώχ του Ντι. :whistle:



lich king wrote:
<span style="color:#4400ff">Του locus 7 είναι ποιο ακριβά άλλα έχουν καλύτερη μετάφραση</span>.(...) Και καλύτερα ξεκινά με κάποιο βιβλίο που έχει μικρές ιστορίες και μην κάνεις το λάθος να ξεκινήσεις με τα βουνά της τρέλας.

Πάντως αν θες μπορείς και να ξεκινήσεις και με άλλα βιβλία που έχουν γράψει συγγραφείς για την μυθολογία όπως το wendigo που είναι πάρα πολύ κάλο</blockquote>

+100.000.000



 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Έχετε να προτείνεται κανένα βιβλίο από Κινγκ παίδες?
Βρέθηκαν στα χέρια μου από κάτι προσφορές τα Κριστιν, Μπλέιζ, Ρυθμιστές κι αν εξαιρέσω το δεύτερο, που το τέλος με απογοήτευσε λιγάκι, τα άλλα δύο μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέροντα και λέω να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με τον εν λόγω συγγραφέα!
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346
Πράσινο μίλι, Δρομέας και Κοράκι (όχι όλο) αυτά που έχω διαβάσει και θα σου πρότεινα ειδικά το 1ο, αν και έχει διαφορετικό ύφος από τα άλλα του.

Αν σου αρέσουν οι σειρές ρίξε μια ματιά και στον Μαύρο Πύργο.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Εμένα μου άρεσε και το αυπνία και το σάκος με κόκαλα.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512


Ghostrider1993 wrote:
Έχετε να προτείνεται κανένα βιβλίο από Κινγκ παίδες?
Βρέθηκαν στα χέρια μου από κάτι προσφορές τα Κριστιν, Μπλέιζ, Ρυθμιστές κι αν εξαιρέσω το δεύτερο, που το τέλος με απογοήτευσε λιγάκι, τα άλλα δύο μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέροντα και λέω να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με τον εν λόγω συγγραφέα!</blockquote>

Εννοείται ότι θα τσεκάρεις "Το Αυτό", "Η Λάμψη" και "Το Κοράκι" (αν και λίγο φλύαρο, άξιζε το κόπο), ενώ εμένα μου άρεσε και το "Salem's Lot". Αρκετά παλαιότερα (καμιά 15αριά χρόνια πριν δηλαδή) είχα διαβάσει αρκετά βιβλία του, τελευταία δεν έχω ιδέα σε ποιο επίπεδο κινούνται οι κυκλοφορίες του.

 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Το πράσινο μίλι και των δρομέα θα δυσκολευτής να τα βρεις στα ελληνικά.
Μερικά καλά για μένα είναι:
joyland
salems lot
όλα τα βιβλία του σκοτινου πύργου
δόκτορ ύπνος άλλα θα πρέπει να έχεις διαβάσει πρώτα την λάμψη για τι είναι η συνέχεια
ομίχλη άλλα παίζει να μην υπάρχει πια στα ελληνικά
pet sematery
the eyes of the dragon.
Όλα υπάρχουν στα ελληνικά εκτός από το the eyes of the dragon ριξτου μια μάτια αν ξέρεις καλά αγγλικά άλλα και να μην ξέρεις τέλια δεν νομίζω να σε δυσκολέψει .

Και ενα που λενε οτι ειναι αρκετα καλο αλλα δεν το εχω διαβασει ειναι το revival θα βγει στα ελληνικα αυτο των μηνα(μπορει να εχει κυκλοφορισει ιδει) απο της εκδόσεις bell
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Θενκ γιου παίδες για τις προτάσεις! Θα τις τσεκάρω όλες να δω ποιά μου φαίνεται πιο ελκυστική...
Κι όσο για τη γλώσσα δε με νοιάζει αν θα είναι στα αγγλικά ή ελληνικά... Υποθέτω ότι δε γράφει ιδιαίτερα "λόγια" ο Κινγκ για να με δυσκολέψει πολύ...
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878


Grmadness wrote:
adventure Shadow of the Comet (αν δεν κάνω λάθος από τους δημιουργούς του Alone In The Dark), καταπληκτικό, πιο μέσα στον κόσμο του Κθούλου πεθαίνεις φάση.</blockquote>

Κάπως αργά άλλα ξέρεις αν μπορώ να το κατεβάσω από κάπου νόμιμα(για να μην κολλήσω και τίποτα)

 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Προχωράω από λίγο κάθε βράδυ τη "Συνοπτική Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας" του Μπαμπινιώτη. (παλαιότερο ένθετο στο "Βήμα")

Πέρα από το ότι είναι πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, ομολογώ ότι ντράπηκα που μέχρι τώρα θεωρούσα τον Μπαμπινιώτη ως "εκείνον που γράφει τα λεξικά", ειδικά εφόσον με ενδιαφέρει πολύ η ιστορική γλωσσολογία. :oops: Το βιβλίο μας παίρνει από την αρχή, από την πρωτο-ινδοευρωπαϊκή, και την προ-ελληνική μέχρι σήμερα. Η αρχαιολογία της γλώσσας, ένα πράμα. Πλήρεις εντυπώσεις όταν το τελειώσω, αλλά μεχρι τώρα, πολύ ωραίο. Ρησπέχτ στον κύριο καθηγητή.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Τελειωσα τη "Μασκα του Ατρεα"

Mehh
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Sorcery and religion in Ancient Scandinavia by Varg Vikernes
Το χει διαβάσει κανείς;
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Βασικό ανάγνωσμα στη σχολή ανθυποπυραγών.

Εγώ διάβασα τον Τρυποκάρυδο του Ρόμπινς. Άξιζε τελικά ο σαματάς που άκουγα τόσα χρόνια. Ώρες ώρες, ένιωθα πως οι αράδες είχαν συλληφθεί υπό την επήρεια μπόλικου αλκοόλ. Τουλάχιστον αλκοόλ δηλαδή.
Μερικές ωραίες στιγμές φιλοσοφίας και πολύ καλή κριτική για το τελευταίο τέταρτο του εικοστού αιώνα.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Η θεωρια των χορδων η δεκατος ανθρωπος ??? :dry:
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Παίρνοντας το έναυσμα κι από το thread με τις ταινίες,όπου αναφέρθηκε ο συγγραφέας,θέλω να ρωτήσω πως σας φαίνεται ο Νέσμπο γενικώς;Διάβασα πολύ πρόσφατα τη Νυχτερίδα (το πρώτο Χάρι Χόλε βιβλίο) και μπορώ να πω πως η "απογοήτευση" είναι πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει τις εντυπώσεις μου (έπαιξε ρόλο και η άθλια μετάφραση).Βελτιώνεται στη συνέχεια;Αξίζει να πάρω τα επόμενα;Σκέφτομαι να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ακούω καλά λόγια από πολύ κόσμο.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Εχω διαβάσει 2 βιβλία του.
Το "Αιμα στο χιόνι" που ειναι πολυ μικρο (ενδεικτικά το έβγαλα σε 3 ώρες) και τελευταία το "Κυνηγοί κεφαλων" το οποίο μου αρεΣε πραγματικά.
Ο τύπος έχει πολυ καλη γραφή σε πρώτο πρόσωπο και η τεχνική που χρησιμοποιεί για να ξεδιπλώνει την ιστορία σε κρατάει και θες να το τελειώσεις μονορούφι.
Πάντως η σειρά βιβλίων με τον Χάρι Χολε υποτίθεται ειναι και η καλύτερη του. Δεν ξέρω :dry:
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Κοίτα,η αλήθεια είναι ότι σε αυτό που διάβασα έχτισε καλά το twist.Μέχρι τη μέση ήμουν πεπεισμένος ότι πρόκειται για ότι χειρότερο έχω διαβάσει,καθώς θύμιζε περισσότερο τουριστικό οδηγό της Αυστραλίας παρά αστυνομικό μυθιστόρημα.Μετά κάπως έφτιαξε το πράγμα (βελτιώθηκαν θεαματικά κι οι χαρακτήρες),αλλά και πάλι η γραφή του δε μου άρεσε (δεν είναι απίθανο να βελτιώθηκε βέβαια,ήταν το πρώτο βιβλίο του) και το resolution μου φάνηκε επίσης κακό.
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Νέσμπο είχα ξεκινήσει να διαβάζω κι εγώ αλλά τα παράτησα στην αρχή (μόνο 2 έχω διαβάσει μέχρι στιγμής). Οι Νυχτερίδες που λες σαν πρώτο βιβλίο, όντως είναι λίγο κάπως και δεν έχει και τις σημαντικές ανατροπές τελικά, αν και προσωπικά μου άρεσε η ένταση που είχε προς στο τέλος. Νομίζω φταίει κυρίως και ότι ήταν μικρό σε σχέση με τα επόμενα οπότε δεν ξεδίπλωνε και πολύ ομαλά τους χαρακτήρες και την ιστορία.
Τις κατσαρίδες που είναι το δεύτερο της σειράς, αν και τις έχω δεν τις διάβασα ακόμα γτ μέχρι και στα βιβλία έχω backlog <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.
Αλλά διάβασα τον Κοκκινολαίμη (το 3ο νομίζω) και είναι τουλάχιστον 10 φορές καλύτερο απ' τις Νυχτερίδες! Μεγαλύτερο - +200 σελίδες που για μένα είναι σημαντικό όσον αφορά την εκτύλιξη της ιστορίας- ανατροπές, ένταση, διάφορα ιστορικά στοιχεία (αν κι αυτό είναι υποκειμενικό αν θα σου αρέσει) και γενικά ο τρόπος γραφής του είναι πάρα πολύ βελτιωμένος. Κι αυτό μου το λένε και 1-2 φίλοι μου που τα έχουν διαβάσει όλα, ότι κάθε επόμενο βιβλίο με τον Χόλε, είναι πολύ καλύτερο στον τρόπο γραφής απ' τα προηγούμενα,! Λογικά λαμβάνει αρκετά υπόψιν του τις παρατηρήσεις απ' το κοινό...
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346
Εγώ ξεκίνησα από το Νέμεσις, που ήταν και το μοναδικό μεταφρασμένο τότε <i>(από το μεταίχμιο) </i> και διάβασα μέχρι και τον Χιονάνθρωπο. Με διαφορά είναι το καλύτερο από όλα, πιο δεμένο, τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αλλού σε πάει, αλλού νομίζεις ότι πας. Δεν είναι τυχαίο ότι θα γυριστεί και ταινία.
Αυτό που μου αρέσει γενικότερα στην σειρά, είναι ότι υπάρχει μια σύνδεση, μια συνέχεια. Βλέπεις τους χαρακτήρες μετά από μήνες, πως έχει συνεχιστεί η ζωή τους κλπ. Επίσης, δεν φοβάται να "σκοτώσει" και βασικούς χαρακτήρες αν είναι απαραίτητο.
Α και ο Χάρι Χόλε! Χαλαρά από τους πιο ρεαλιστικούς πρωταγωνιστές, με τα τρωτά σημεία του, που πάντα δίνει μια εσωτερική μάχη για να ξεπεράσει τις αδυναμίες του!
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Thx guys.Είχα πάρει πακέτο από το Public τα 1 και 3 (και τον Κοκκινολαίμη δηλαδή-έξυπνη εμπορική τακτική btw) και παρήγγειλα ήδη και τα 2 και 4 που βγαίνουν σε πακέτο.Εκδόσεις Μεταίχμιο είναι κι αυτά που έχω,αλλά η μετάφραση στη Νυχτερίδα ήταν κακή.Στο τέλος του βιβλίου όμως είχε απόσπασμα από την Αστυνομία (πρόλογος και λίγο 1ο κεφάλαιο) και το γράψιμο και η μετάφραση είναι αισθητά καλύτερα.Υποθέτω πως θα κάνω υπομονή μέχρι να καλυτερεύσει.Είναι και μεγάλη σειρά (10 βιβλία αν δεν κάνω λάθος).Το twist στη Νυχτερίδα μπορεί να μην ήταν τελείως απρόσμενο και συνταρακτικό,αλλά μου άρεσε πως το έχτιζε,αν και νομίζω τα έκανε λίγο μαντάρα στο τέλος.
 
Top Bottom