What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238
Ο Τριβιζάς είναι όντως μάστορας. Θα πρότεινα συγκεκριμένα το "Η τελευταία μαύρη γάτα", φοβερό βιβλίο.<br><br>
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Η μαυρη γατα ειναι οντως πολυ καλο βιβλιο. Επισης αρκετα καλο απο τον Τριβιζα ειναι και το σεντουκι με τις 5 κλειδαριες.<br>O Dan Brown ειναι γατακι μπροστα στον Τριβιζα, 10 χρονια πισω να ουμε.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Θα τσιμπήσω σίγουρα τη Ματίλντα, αφού έχει να κάνει με ένα κορίτσι που διαβάζει βιβλία, οπότε ίσως ψηθεί να συνεχίσει μετά το διαβάσμα και θα έχω πάρει τα βιβλία του Τριβιζά που είπατε για να συνεχίσει το ταξίδι.<br>Ψάχνοντας βέβαια τα υπόλοιπα βιβλία του, μου ήρθαν στη μνήμη οι αναμνήσεις των βιβλίων του που δανειζόμουν στο δημοτικό και διάβαζα και πραγματικά είναι απορείς πώς γίνεται να υπάρχουν τόσο ταλαντούχοι συγγραφείς και παρόλα αυτά η παιδεία μας και η ηθική μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο;
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
<blockquote><br> είναι να απορείς πώς γίνεται να υπάρχουν τόσο ταλαντούχοι συγγραφείς και παρόλα αυτά η παιδεία μας και η ηθική μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο;<br></blockquote><br>Μεγαλη κουβεντα, ισως το πιο χαρακτηριστικο που εχω να πω πανω σε αυτο ειναι το εξης: Ποσα παιδια πλεον διαβαζουν βιβλια; Μηπως το ποσοστο μειωνεται συνεχως; Και μηπως καποιοι απο αυτους διαβαζουν ξερω γω ενα το χρονο, και αυτο ειναι ενα <strike>σκουπιδι </strike> του στυλ 50 shades of grey; (δεν εχω διαβασει το βιβλιο και δεν ξερω κατα ποσο ειναι οντως τοσο κακο, αλλα νομιζω ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτου που θελω να πω.)<br>Ασε που η παιδεια δεν εξαρταται απαραιτητα απο το τι εχει διαβασει ο καθενας. Υπαρχουν μορφωμενοι σκατιαρηδες, υπαρχουν και μπουρτζοβλαχοι με ηθικη που σε αφηνει αφωνο.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Συμφωνό απόλυτα, αν και με την φθίνουσα παιδεία, δεν αναφέρομαι στους βιβλιοφάγους ή τους μορφωμένους, αλλά το ευρύτερο φάσμα αυτής. Δεν θα πάω μακριά. Θα πάρω παράδειγμα από τους δικούς μου ανθρώπους και συγγενείς. Μόλις το παιδί μεγάλωσε λίγο, του πήραν ένα κινητό και το παιδί όλη μέρα παίζει παιχνίδια, φωτογραφίζεται για το ινσταγκραμ και βλέπει την μικρή ολλανδέζα. Όχι ότι εμένα με πίεσε κανείς, αλλά αν δεν το καθοδηγήσεις εσύ προς κάποια πράγματα, τότε τι ρόλο βαράς; Του ταϊστή; Βάζουν τα παιδιά στον αυτόματο πιλότο και γεια σας.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Η γενική φάση με τα τάμπλετ και τα κινητά είναι πραγματικά κάτι χειρότερο από τις πιπίλες της γενιάς μας. Έβλεπα τις προάλλες γονείς σε θάλαμο αναμονής που για να ηρεμήσει το παιδί, του έβαζαν παιδικά στο τάμπλετ (φυσικά στη διαπασών), ούτως ώστε να κάτσουν αυτοί με την ηρεμία τους στο δικό τους κινητό.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
<blockquote><br> ούτως ώστε να κάτσουν αυτοί με την ηρεμία τους στο δικό τους κινητό.<br></blockquote><br>Γνωστό και ως "παρκάρισμα σε οθόνη" παιδιού, γενικά έχει καταντήσει αστείο το πόσο έχει διογκωθεί το φαινόμενο. Θέλω να πιστεύω ότι καποτε θα επέλθει κορεσμός.<br><br>Από βιβλία τώρα περιμένω τη νεα περιπέτεια του γητευτη, το σπαθί του πεπρωμένου  :thumbsup:<br>edit : γενικά αισιοδοξώ, πρόσεξα στην αναμονη στη τράπεζα σήμερα ένα πιτσιρίκι να διαβάζει (ψιλοσπάνιο) το χαρι ποτερ του κάτι είναι κι αυτό
 

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238
Μιας που ανέφερες το sword of destiny, ήμουν στα public προ λίγων ημερών και πήρε το μάτι μου το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης. <br><br>ΠΡΟΣΟΧΗ!! Οι ατσίδες της μετάφρασης πήγαν και έβαλαν το cover του time of contempt στο ελληνικό sword of destiny. Σε μια στιγμή αφηρημάδας χαλαρά αγοράζεις λάθος βιβλίο.<br>Ιδού:<br><span class="bbcode_spoiler"><img src="http://webstorage.public.gr/Product-Images/1208648/to-spathi-toy-pepromenoy-9786185049492-200-1208648.jpg" alt="to-spathi-toy-pepromenoy-9786185049492-200-1208648.jpg" class="bbcode_img" /><img src="http://web.webstorage.gr/MEDIA/books/bookdata/largeImages/9780575090941.jpg" alt="9780575090941.jpg" class="bbcode_img" /><br></span>
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Και τώρα τι θα γίνει; Η μακετα δε με πολυενδιαφέρει, το περιεχόμενο να ειναι σωστό -λογικά στο ελληνικό time of contempt θα βάλουν άλλη μακετα  :lol:
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Εχει διαβάσει κάποιος τούτο http://blueowl.gr/Store/leviathan.aspx ?<br>Ή κάτι άλλο από Scott Westerfeld;
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Φύγανε άλλα δύο βιβλία της bell, πού είχω στο backlog, τον τελευταίο μήνα. <br><br>James Twining - Η Συνωμοσία Της Γενεύης, ένα συμπαθέστατο αστυνομικό μυθιστόρημα με αρχαιοκαπηλία, μαφίες, θρησκείες, έργα τέχνης κλπ που διαβάστηκε εύκολα και μου κράτησε μέχρι τέλους το ενδιαφέρον, και <br><br>Dean Koontz - Όσα Ξέρει Η Νύχτα, ένα υπερφυσικό αστυνομικό/θρίλερ με εξαιρετικά γλαφυρές και παραστατικές περιγραφές εγκλημάτων, τοποθεσιών και συναισθημάτων, ζωφερό κλίμα, ικανοποιητική κλιμάκωση της πλοκής και έναν πολύ δυνατό κακό. Δυστυχώς πάσχει στις λεπτομέριες η ιστορία (π.χ. το πώς είναι δυνατόν με το μισθό ενός αστυνομικού και μίας απλής ζωγράφου να μπορούν οι πρωταγωνιστές να μένουν σε ένα μεγάλο διώροφο σπίτι με αυλή και τα παιδιά τους να κάνουν μαθήματα στο σπίτι μόνο), αλλά συνολικά μου άφησε καλή εντύπωση το βιβλίο.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
New York Collapse: A survival Guide to Urban Catastrophe (2016)<br><br>To τελείωσα στις γιορτές και ήταν εξαιρετικό. Το βιβλίο είναι αυτό που λέει στον τίτλο ένας οδηγός επιβίωσης σε αστικό περιβάλλον. Εστιάζει στη Νέα Υόρκη, καταγράφει διάφορα ιστορικά γεγονότα καταστροφής και δίνει ένα σωρό οδηγίες/συμβουλές σε περίπτωση αλυσιδωτής κατάρρευσης ζωτικών συστημάτων της πόλης όπως ενέργεια, νερό, μετακινήσεις κ.α. Μου θύμισε λίγο ένα οδηγό επιβίωσης της S.A.S. που είχα ξεφυλλίσει κάποτε με τη διαφορά πως εκείνος έμπλεκε καταφύγια σε δάση και ζώα μέσα για την επιβίωση. Το τελευταίο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε Case Study όπου όντως συμβαίνει η κατάρρευση. <br><br>Αυτό που δίνει ιδιαίτερο χρώμα στον οδηγό είναι πως ανήκει σε μία γυναίκα η οποία βιώνει την υποτιθέμενη καταστροφή του τελευταίου κεφαλαίου. Έχει γεμίσει τα περιθώρια του βιβλίου με τις εμπειρίες της, τις σκέψης της και τις αποφάσεις της. Οι σημειώσεις έχουν χρωματικό κώδικα και ανήκουν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Είναι ιδιαίτερα καθηλωτική η ιστορία της και παρακολουθούμε την αλλαγή στην ψυχολογία της σχεδόν καθημερινά για ένα μήνα περίπου. Λόγω των σημειώσεων και της σειράς που είναι γραμμένες το βιβλίο χρειάζεται 2ο ίσως και 3ο πέρασμα.<br><br>Αξίζει.   
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
*Ακολουθεί αναίσχυντο πρόμο*<br><br>Μέσα στις γιορτές, κυκλοφόρησαν τα νέα τους βιβλία 2 εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι συγγραφείς, των οποίων έχω την τιμή να είμαι φίλος.<br><br>Πρόκειται για τη "Σκία στο σπίτι" του Κωνσταντίνου Κέλλη, τρίτο κατά σειρά βιβλίο που εκδίδει μετά τη συλλογή "Το φως μέσα μου: 13 σκοτεινές ιστορίες" και τη "Νεκρή Γραμμή", και το "Μόνο ένα όνειρο" του Κωνσταντίνου Τσιλαφάκη, το οποίο αποτελεί εκδοτικό του ντεμπούτο:<br><br>https://www.goodreads.com/book/show/32720090<br>https://www.goodreads.com/book/show/33284423<br><br>Ο πρώτος κινείται σε μονοπάτια ψυχολογικού/ατμοσφαιρικού θρίλερ, μυστηρίου, τρόμου. Ο δεύτερος γράφει για πιο ρεαλιστικές-ανθρώπινες καταστάσεις. Αμφότεροι γράφουν εξαιρετικά.<br><br>
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
<blockquote><br>New York Collapse: A survival Guide to Urban Catastrophe (2016)<br></blockquote><br>Ωραίο φαίνεται. Μιας και είμαι φαν των σουρβαιβαλ τηλεοπτικών εκπομπών όπως Les Stroud, bear grylls κλπ πρόσφατα είδα κι ενα του νασιοαναλ τζεογκραφικ στην Αλάσκα, γενικά έχει κοινό η συγκεκριμένη κατηγορία. Και σε βιβλία. Βλέπω κάποιοι αναλώνονται στο ότι είναι "στημένες" -εγώ δε το ψυρίζω τόσο πολύ.<br><br>Τώρα για τον οδηγό της sas που λες προσωπικά πρώτη επαφή ήταν στο στρατό και γι&#039;αυτό δε το πάω μια  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> νομίζω είναι για τους φανατικούς. <br>Τώρα βλέπω από το νασιοναλ τη σειρά Doomsday Preppers - η αμερικανιά σε όλο της το μεγαλείο, οικογενειες ετοιμάζονται για τη καταστροφή πυρετωδώς, τα παιδιά τους μετά το νηπιαγωγείο κάνουν εξάσκηση στα τουφέκια, αποθηκεύουν ποσότητες τροφίμων για 25 χρόνια κι άλλα τέτοια καταπληκτικά. Για τη καταστροφή του 2012 ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί και με προμήθειες φουλ. Ακόμη και τώρα μαζεύουν πράμα για την εξέγερση των ζόμπι που έρχεται. Έχουν μια τόσο ρομαντική σχέση με το φαγητό πραγματικά όμως  :brofist:
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
<blockquote><br>*Ακολουθεί αναίσχυντο πρόμο*<br><br>Μέσα στις γιορτές, κυκλοφόρησαν τα νέα τους βιβλία 2 εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι συγγραφείς, των οποίων έχω την τιμή να είμαι φίλος.<br><br>Πρόκειται για τη "Σκία στο σπίτι" του Κωνσταντίνου Κέλλη, τρίτο κατά σειρά βιβλίο που εκδίδει μετά τη συλλογή "Το φως μέσα μου: 13 σκοτεινές ιστορίες" και τη "Νεκρή Γραμμή", και το "Μόνο ένα όνειρο" του Κωνσταντίνου Τσιλαφάκη, το οποίο αποτελεί εκδοτικό του ντεμπούτο:<br><br>https://www.goodreads.com/book/show/32720090<br>https://www.goodreads.com/book/show/33284423<br><br>Ο πρώτος κινείται σε μονοπάτια ψυχολογικού/ατμοσφαιρικού θρίλερ, μυστηρίου, τρόμου. Ο δεύτερος γράφει για πιο ρεαλιστικές-ανθρώπινες καταστάσεις. Αμφότεροι γράφουν εξαιρετικά.<br></blockquote><br><br>Ήμουν στην παρουσίαση του Κέλλη στην Θεσσαλονίκη στο Μαλλιάρη πριν 2-3 βδομάδες, κάπου εκεί διάβασα και το "Το Φως Μέσα Μου". Έχω κάποιες ενστάσεις σε επίπεδο γλώσσας - και αυτές όχι γενικά, αλλά σε συγκεκριμένα και λίγα σημεία - αλλά συνολικά είναι τίμιος εκπρόσωπος ενός είδους στο οποίο λίγοι Έλληνες διαπρέπουν.<br><br>Η Σκιά στο Σπίτι πούλησε 1.000 αντίτυπα τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, κάτι που θεωρείται τεράστια εκδοτική επιτυχία για τα δεδομένα του είδους στην ελληνική αγορά. Δεν το διάβασα ακόμη.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Έχε κατά νου ότι τα διηγήματα στο "Φως μέσα μου" έχουν αρχικά γραφτεί κι εκδοθεί από τον Ντίνο (είναι καθηγητής αγγλικής φιλολογίας με MSc στη δημιουργική γραφή) στα αγγλικά και η απόδοση του original πνεύματος στα ελληνικά ενέχει γλωσσικές παγίδες. Χαίρομαι πάντως πολύ που σου άρεσε.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το ξέρω, αλλά με τον κίνδυνο να ακουστώ κάπως, και να μην το ήξερα, θα το καταλάβαινα. Να σημειώσω πως εδώ κάνω τρελό nitpicking, σε μια συλλογή διηγημάτων 330 σελίδων (πάνω από 100.000 λέξεις) εντόπισα 2-3 παραγράφους (ανάθεμα 300 λέξεις) που θεωρώ προβληματικές σε σημείο που μου κάνει εντύπωση πώς πέρασαν από την διαδικασία editing - είναι σαν πραγματικά κακή μετάφραση από αγγλικό κείμενο. Σταγόνες στον ωκεανό που δεν μπορούν να χαλάσουν τη συνολικά καλή εικόνα, αλλά αφού - κατά τη γνώμη μου πάντα - υπάρχουν, πρέπει να αναφερθούν...
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Προχθές έμαθα πως ο Pierce Brown, συγγραφέας της καταπληκτικής Red Rising Trilogy, ετοιμάζει νέα τριλογία, στον ίδιο κόσμο απλά σε μετέπειτα χρονική περίοδο. Ξεκινώ και ανησυχώ η αλήθεια είναι... ελπίζω να μην το ρεζιλέψει και ξεπουληθεί εντελώς για το χρήμα (και αυτός).<br><br>Υπομονή τώρα μέχρι τον Αύγουστο...
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ο μικρός μου αδερφός σπουδάζει στο εξωτερικό, είχε έρθει σπίτι για λίγες μέρες. Μου ζήτησε ένα βιβλίο να διαβάζει στο αεροπλάνο κι εγώ του έδωσα το "2001: A Space Odyssey" αφενός γιατί το είχα διαβάσει, αφετέρου γιατί είναι μικρό σε μέγεθος. <br><br>Τον απορρόφησε τόσο πολύ που έχασε το αεροπλάνο της μετεπιβίβασης, κοιμήθηκε σε μια φίλη του που ευτυχώς είχε επιστρέψει από τις γιορτές και πήρε τρένο την επόμενη μέρα προς τον τελικό του προορισμό.  <br><br>Πατέρα αν διαβάζεις, εγώ δεν φταίω. Γιατί να ναι τόσο καλό βιβλίο! 
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
<blockquote><br>New York Collapse: A survival Guide to Urban Catastrophe (2016)<br><br>To τελείωσα στις γιορτές και ήταν εξαιρετικό. Το βιβλίο είναι αυτό που λέει στον τίτλο ένας οδηγός επιβίωσης σε αστικό περιβάλλον. Εστιάζει στη Νέα Υόρκη, καταγράφει διάφορα ιστορικά γεγονότα καταστροφής και δίνει ένα σωρό οδηγίες/συμβουλές σε περίπτωση αλυσιδωτής κατάρρευσης ζωτικών συστημάτων της πόλης όπως ενέργεια, νερό, μετακινήσεις κ.α. Μου θύμισε λίγο ένα οδηγό επιβίωσης της S.A.S. που είχα ξεφυλλίσει κάποτε με τη διαφορά πως εκείνος έμπλεκε καταφύγια σε δάση και ζώα μέσα για την επιβίωση. Το τελευταίο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε Case Study όπου όντως συμβαίνει η κατάρρευση. <br><br>Αυτό που δίνει ιδιαίτερο χρώμα στον οδηγό είναι πως ανήκει σε μία γυναίκα η οποία βιώνει την υποτιθέμενη καταστροφή του τελευταίου κεφαλαίου. Έχει γεμίσει τα περιθώρια του βιβλίου με τις εμπειρίες της, τις σκέψης της και τις αποφάσεις της. Οι σημειώσεις έχουν χρωματικό κώδικα και ανήκουν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Είναι ιδιαίτερα καθηλωτική η ιστορία της και παρακολουθούμε την αλλαγή στην ψυχολογία της σχεδόν καθημερινά για ένα μήνα περίπου. Λόγω των σημειώσεων και της σειράς που είναι γραμμένες το βιβλίο χρειάζεται 2ο ίσως και 3ο πέρασμα.<br><br>Αξίζει.  <br></blockquote><br><br>Κάτι μου θυμίζει το όλο σκηνικό...Τον οδηγό SAS τον έχω διαβάσει λίγο, μιλάμε για χαντκορίλα, εγώ το βιβλίο των μικρών εξερευνητών θα ήθελα μάλλον.
 
Top Bottom