What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Αν και προσωρινα, ξεκολησε το μυαλο μου απο το καψιμο. Εχω μια προταση που δεν εχει καμια σχεση με τα ειδη που σας ηδονιζουν.
Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It
Ειναι απο το section που το θαυμαζουν διαφοροι wannabe-δες κτηματομεσιτες, αεργοι golden bo-ιδες, πωλητες του public που θελουν προαγωγη. Ειναι για ατομα που αγοραζουν βιβλια ψυχολογιας και αυτοβιογραφιες του Σταματη Τακιτζη κ.α απο το πανηγυρι που τραγουδαει η Γωγω Τσαμπα.
Ο Christopher Voss ειναι πρωην fbi και οπως ολοι οι πρωην fbi το εριξε στις μπιζνες. Η ειδικοτητα του ειναι οι διαπραγμετευσεις και αυτο διδασκει. Δεν θα μαθετε πως να πουλατε τα PS4 σας σε τιμη εκπληξη αλλα εχει περιστατικα και point.
Μη μου πεταξετε λεμονοκουπες, η ανθρωπινη συμπεριφορα αποτελει σημαντικο κομματι της δουλειας μου.
Που θα μπορουσε να μου ειναι χρησιμο αυτο το βιβλιο αλλα χρησιμοποιησα αλλο :p

Ενα βραδυ που ειχα βαλει τους παντες να κανουν δουλειες και εγω αραξα στο γραφειο μου με καφε, τσιγαρο και κανοντας pop σε φουσκιτσες στο linux, με ειδοποιησαν οτι με ηθελε καποιος εκνευρισμενος κυριος.
Η εταιρια ειχε νοικιασει ενα ακριβο πραγμα, με υψηλο ενοικιο απο μια global εταιρια που εχει περισσοτερους δικηγορους απο το προσωπικο μας.
Ο τυπος εσκασε αεροπορικος, απο μη διπλανη χωρα, για να ρωτησει προς τι η καθυστερηση του ενοικιου και ειδε οτι τα μηχανηματα τους ειχαν πανω συστημα απο αλλη εταιρια, ανταγωνιστικη και φυσικα τιποτα πανω τους που να θυμιζει την εταιρια του.
Δεν εχω ξαναδει τοσο θυμωμενο ανθρωπο που να μην καταληξει στην φυλακη για φονο. Εννοειται οτι ξεκινησε με ποσες μηνυσεις θα πεσουν και τι αποζημιωσεις θα ζητησει και εννοειται οτι μετα απο 15 λεπτα μου ζητησε συγνωμη και εφυγε ηρεμος.
Ειναι καποια πραγματα που τα κοροιδευουμε αλλα σε καποιες περιπτωσεις λειτουργουν.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Σε ανάλογο ύφος προτείνω ανεπιφύλακτα και το Crucial Conversations. Ως ένα βαθμό, Μακιαβελισμός καμουφλαρισμένος σε κατανόηση.
 

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
411
Ειμαι στο τριτο βιβλιο της τριλογιας. Ενδιαφερον και ευκολο turn page. Το προτεινω σε λατρεις του (high) fantasy.


Στη συνεχεια θα μεταφερθω στο δευτερο βιβλιο του αγαπημενου μου συγγραφεα τα τελευταια χρονια. Κυνικο, γκριζο και πολλους αντιηρωες. Επιβαλλεται(αν και το first law ειναι αυτο που πρεπει πρωτα να διαβαστει).

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Τέλος ο Χάνεϋ. Σε αναμονή του επόμενου αστυνομικού-μυστηριου έπιασα την ιστορία της ελληνικής επανάστασης του 1821 από τον Σπυρίδωνα Τρικούπη. Έχουμε και την επέτειο εφέτο, οπότε είπα να ξεσκονισω τις θυμίσεις μου. Μην μας γελάσει και η Αννούλα με την επιτροπή της.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
έπιασα την ιστορία της ελληνικής επανάστασης του 1821 από τον Σπυρίδωνα Τρικούπη. Έχουμε και την επέτειο εφέτο, οπότε είπα να ξεσκονισω τις θυμίσεις μου. Μην μας γελάσει και η Αννούλα με την επιτροπή της.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821 / ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΓΙΑΝΗΣ
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469

Ολη η ιστορια της Ελλαδας, Η Ελληνικη πραγματικοτητα και αλλα πολλα, μεσα απο δυο σχολια για το βιβλιο.
book.jpg
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Από αυτόν έχω το μανιφέστο. Τι θα πει ποιο μανιφέστο;
Το συγκεκριμένο που ποσταρες το βλέπω εξαντλημένο, αλλά θα το αναζητήσω σε κάποια φάση. Για την ώρα μου αρέσει πολύ η πένα του Τρικούπη. Παρότι φιλελεύθερος, διατηρεί μια καθαρή οπτική στα γεγονότα και παρουσιάζει μία οπτική γωνία που η οποία αποτελεί τροφή για σκέψη σε όσους βρίσκονται στην αντίπερα όχθη. Πιστεύω ότι μαζί αυτά τα δύο θα συνθέτουν ένα πολύ κατατοπιστικό κάδρο.

Από την άλλη, δέκα απομνημονεύματα να διαβάσεις, δέκα διαφορετικές γνώμες θα πάρεις. Κι αυτό κατ εμέ κάνει την συγκεκριμένη περίοδο, από την εποχή του Ρήγα μέχρι και το πρώτο Σύνταγμα, άκρως ενδιαφέρουσα.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Έχει να κάνει με το γεγονός ότι, σε αντίθεση με όλες τις εθνικές μπούρδες που μας μάθαιναν στο σχολείο, εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε εθνική συνείδηση, με την έννοια που την ορίζουμε σήμερα τουλάχιστον, και σίγουρα δεν υπήρχε η ομοψυχία που ακούμε και διαβάζουμε παντού.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,638
"Μια πανβαλκανική συνομοσπονδία" πρότεινε ο Ρήγας (υπό την αναπόφευκτη ηγεμονία των Ελλήνων προφανώς, κάτι που υποθέτω είχε νόημα με βάση τα δεδομένα της εποχής).

Ενδιαφέρουσα ιδέα, όπως και να το δει κανένας
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,234

asparagus_12

Gelatinous Cube
Joined
Nov 26, 2019
Messages
181
Δωρεάν απο το site της ΝΑSA οι τέσσερις τόμοι των απομνημονευμάτων του Boris Chertok, ενός απο τους υπευθύνους του Σοβιετικού διαστημικού προγράμματος. Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει τον πρώτο τόμο και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για όποιον θέλει πληροφορίες απο πρώτο χέρι για τις προσπάθειες της ΕΣΣΔ για την εξερεύνηση του διαστήματος.

 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
608
Έχω ξεκινήσει το "Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο" και είναι στην αναμονή το "Ηλεκτρικό πρόβατο" και το "Ubic". Ναι με έχει πιάσει μια φιλιπντικιαδα.

Υ.Γ. Μιας που προαναφέρθηκε ο Κορδάτος, από εκεί ζήλεψε ο Μπαρουφάκης και γράφει το όνομά του λάθος;;;;
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Ως τώρα μέσα στο χειμώνα διάβασα τα παρακάτω.

Χαριτωμένο, όμορφα σχεδιάκια και γενικά μια πολύ καλή παιδική περιπέτεια.

Κλασσική περιπέτεια στη ζούγκλα, ρατσισμός της εποχής, ιθαγενείς, κανίβαλλοι και γενικά όλα αυτά τα ιμπεριαλιστικά που απλά έχει και καναδυό δεινόσαυρους. Μου άρεσε.


Πολύ τίμιο και immersive sci-fi που μπαίνει και λίγο στα χωράφια της ψυχολογίας.

Ουσιαστικά είναι spelunking με καναδυό aquatic dinosaurs. Αποφύγετε το αν δε σας αρέσει η σπηλαιολογία-γεωλογία, εγώ το μετάνιωσα γιατί εκεί που λες "φτάσαμε επιτέλους, τώρα αρχίζει το καλό" ε μετά από λίγο τελειώνει.

Ουσιαστικά Conan αλλά σε άλλο πλανήτη ντεμέκ. Τραβάει περισσότερο από όσο πρέπει και έχει και cringe romance.

Τώρα διαβάζω ένα ωραίο Norse mythology revenge story
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,421
μετά από κοντά 2 χρόνια έπιασα ξανά βιβλίο να διαβάσω, μου έκαναν δώρο στις γιορτές την πρώτη τριλογία των Forgotten Realms και ξεκίνησα το Homland.
Με το καλημέρα ξενέρωσα τα μάλα με την μετάφραση της anubis, "είναι νταρκ ελφ" και έχουν τα νταρκ ελφ ινφραβίζιον... τεσπά, προσπαθώ να αγνοώ τις σαχλαμάρες και προχωράω.
 
Top Bottom