What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Υπάρχει Θεός;

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Ανοίγω το thread για να θέσουμε τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας περί ύπαρξης η μη ύπαρξης του Θεού σοβαρά και πολιτισμένα, χωρίς καφρίλες και υπερβάλλον ζήλο. Να σημειωθεί πως οι admins έχουν ενημερωθεί για το θέμα που ανοίγω και θα υπάρξει no warning ban/delete/lock αν αυτό κριθεί απαραίτητο. You have been warned.

Πιστεύετε πως όντως υπάρχει ο Θεός έτσι όπως τον ορίζει ο χριστιανισμός η θεωρείτε πως είναι ένα κόλπο ελέγχου της κοινωνίας; Θεωρείτε πως το θέμα είναι πιο βαθύ;

/Discuss.
 

m4rmelada

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
296
Θεός; Ναι.
Τώρα μην με ρωτήσεις ποιος Θεός <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Good one.
Ας ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή. Πίστη και θρησκεία είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες.
Προσωπικά δεν περιμένω από κανέναν άνθρωπο να μου υποδείξει πως είναι ο θεός και πως θα τον τιμήσω. Εγώ πιστεύω πως κάτι με έφτιαξε, αν και μάλλον στην περίπτωσή μου ειδικά το πλάνο του πήγε πολύ στραβά. Πές το Θεό, Γιαραμπί, Μπάμπη, όπως θές. Αλλά είμαι η απόδειξη (ως υπόσταση, όχι ως Βασίλης ή ως Φραπέ μούρλας) πως κάτι άλλο υπάρχει. Από εκεί και πέρα, η θρησκεία το όπιο των λαών, μπλάμπλά, μαγαζί γωνία, μπλάμπλά, κουλτούρες, σάλτσες, κλπκλπ.

Εκκλησία δεν πάω, δεν έχω την ανάγκη να πάω (ας μην πήγαινα στον γάμο μου και μάλλον θα είχα άλλη άποψη). Η σχέση μου με τον Θεό είναι καθαρά προσωπική. Βέβαια ο Θεός έχει το πλεονέκτημα πως με ξέρει, εγώ πάλι πρέπει να τον ανακαλύψω κατά την διάρκεια της ζωής μου.

Όσο για το αν τον τιμάω, διάβασε μια αιρετική άποψη. Ο Θεός γουστάρει να τον κοντράρω. Με την έννοια πως ως άνθρωπος (καλά ντέ, λέμε τώρα), σκοπός μου είναι να βελτιώνομαι/ωριμάζω. Σε σημείο που να μην χρειάζομαι την παρουσία/βοήθειά του. Αυτό θέλει ο Θεός. Απλό δεν είναι;

Οι Ταοιστές μιλάνε για το Ταό, τον Δρόμο, από τον οποίο όλα πηγάζουν και όλα εκεί καταλήγουν. Και η προσπάθεια να κατανοήσεις τον Δρόμο είναι σαν την προσπάθεια μιας αμοιβάδας να κατανοήσει εσένα. Οπότε δεν μπαίνω σε υπαρξιακούς συλλογισμούς, δεν έχει νόημα. Εδώ ζώ, και οι πράξεις μου με ορίζουν. Ο Θεός απλά θα κρίνει αν έκανα καλή δουλειά. Δάτς όλ.
 

theunforgiven

Gelatinous Cube
Joined
Jan 8, 2013
Messages
135
για εμε η οργανομενη εκκλησια οποιασδηποτε πιστης ειναι ο Σατανας... η πιστη του καθενα σαν μοναδα ειναι αλλο θεμα τη σεβομαι και δεν μπορω να του πω τιποτα... επισης οι θρησκειες κατα την γνωμη μου εχουν πολλες αληθεις που διαλυονται οταν μπλεκουν με εκκλησιες και οργανονονται.... (π.χ. ο Χριστος μια καταπληκτικη φιλελευθερη παρουσια οσα ειπε πιστευω οτι ειναι απο τις μεγαλυτερες αληθειες... ομως απο την αλλη η εκκλησια του χριστιανισμου κατα τους αιωνες προκαλεσε σταυροφοριες, αφοριζει οσους λενε κατι κοντρα σε αυτην σκοτωνε μεσω της ιερας εξετασης, ο Χριστος δινει συγχωρεση η εκκλησια ομως δεν δινει και οχι μονο αυτο κατακρινει κιολας και αλλα πολλα...)
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Φραπέ και μετά τι; Αν κρίνει ο Θεός ότι έκανες καλή δουλειά τι γίνετε; Τι γίνετε αν κρίνει το αντίθετο;
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Αγαπητή Tsokαρέλα.
1. Αν γνώριζα, στανταράκι άσσος πως δεν θα ήμουν εδώ...
2. Αποδοχή της ύπαρξης της μίας πλευράς, συνεπάγεται αποδοχή της ύπαρξης και της άλλης.
3. Ωραίο το ερώτημα, αλλά δές το 1. Σε υποθετική βάση μιλώντας
α. Πάς κατά διαόλου.
β. Επιστρέφεις εδώ με την μορφή πληκτρολογίου για να δείς τι ωραία είναι να σε σπάει ο user επειδή του κράσαρε το FM 2014 πάνω που σήκωνε Τσού λού.
γ. Νομίζω πως μία ζωή δεν φτάνει για σωστή κρίση, αλλά πάει μακρυά η βαλίτσα και δεν είναι αυτό το ερώτημα. :cheers:
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574


TheUnforgiven wrote:
για εμε η οργανομενη εκκλησια οποιασδηποτε πιστης ειναι ο Σατανας... η πιστη του καθενα σαν μοναδα ειναι αλλο θεμα τη σεβομαι και δεν μπορω να του πω τιποτα... επισης οι θρησκειες κατα την γνωμη μου εχουν πολλες αληθεις που διαλυονται οταν μπλεκουν με εκκλησιες και οργανονονται.... (π.χ. ο Χριστος μια καταπληκτικη φιλελευθερη παρουσια οσα ειπε πιστευω οτι ειναι απο τις μεγαλυτερες αληθειες... ομως απο την αλλη η εκκλησια του χριστιανισμου κατα τους αιωνες προκαλεσε σταυροφοριες, αφοριζει οσους λενε κατι κοντρα σε αυτην σκοτωνε μεσω της ιερας εξετασης, ο Χριστος δινει συγχωρεση η εκκλησια ομως δεν δινει και οχι μονο αυτο κατακρινει κιολας και αλλα πολλα...)</blockquote>

Οι σταυροφορίες γίναν για την επίτευξη συμφερόντων στο όνομα του Θεού ενω εχουν σφαγιαστεί και εκατομύρια αλλοι άνθρωποι πάλι στο όνομα του. Πράγμα που πρέπει να διευκρινήσουμε είναι οτι οι άνθρωποι είναι αυτοί που σκοτώνουν και όχι ο Θεός και κυρίως τέτοια φαινόμενα συνέβησαν απο φανατισμένους και ακραίους "χριστιανούς" που πιστεύαν οτι μπορούν να το πάιξουν Θεός και να πάρουν ζωές. Άκυρο αλλα δεν μπορώ παρα να αηδιάσω με κάτι κυράτσες του χωριού που νομίζουν πχ οτι με την νηστεία ή με το να πηγαίνουν στην εκκλησία τις κάνουν αυτομάτως και καλές χριστιανές. ( Αηδία μου προκαλεί και το γεγονός οτι ενω βρίσκονται στην εκκλησία κουτσομπολεύουν τους πάντες, ενω άλλες πάνε εκκλησία μόνο και μόνο για να δούνε οι υπόλοιπες το καινούργιο τους φόρεμα-ρούχο και γω δεν ξέρω τι και να "ζηλέψουν") . Οι περισσότερες βέβαια σαν άτομα χαμηλού ΙQ και μαθημένες σε προκαταλήψεις και στερεότυπα κατακρίνουν αλλα άτομα όπως πχ λόγω διαφορετικής εμφάνισης και κουλτούρας ( piercings, goths κλπ ).

 

nofear

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 15, 2013
Messages
275
nope... τουλαχιστον με την εννοια του θεου οπως την εννοει ο περισσοτερος κοσμος .
Αν μεσα στον θεο περιλαμβανεται και η φυση/συμπαν τοτε ναι πιστευω. Αλλα σε καμια περιπτωση αυτος ο ''θεος '' δεν θα κατσει να ακουσει τα προβληματα του καθενος , να ξεχωρισει το καλο με το κακο , να στειλει καποιον στον παραδεισο η στην κολαση ...
Το big bang εδωσε ''ζωη '' σε αυτο το συμπαν . Μετα το πρωτο δευτερολεπτο το αφησε στην τυχη του και με τις δικες του επιλογες.
Οσο για την θρησκεια αποτελει το μεσο για να δινει ελπιδα στους ανθρωπους[στους αφελεις για μενα( no offense) ] και χρηματα σε καποιους οι οποιοι εκμεταλευονται αυτην την αφελια και απογνωση των ανθρωπων
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Εγώ είμαι της άποψης πως αν κάτι δεν είναι υπαρκτό δε θα το πιστέψω. Και όχι, η βίβλος δεν είναι η απόδειξη αλλά ο ισχυρισμός πως υπάρχει κάτι. Θέλω απτές αποδείξεις, όχι βιβλία και ευαγγέλια και εφόσον δε τις έχω κατ'επέκταση δε πιστεύω.

Το να είσαι καλός άνθρωπος δεν έχει σχέση με τη θρησκεία και ούτε χρειάζεται να πάρεις μαθήματα αρχής από κει.
 

m4rmelada

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
296


Tom G wrote:
Και όχι, η βίβλος δεν είναι η απόδειξη αλλά ο ισχυρισμός πως υπάρχει κάτι. Θέλω απτές αποδείξεις, όχι βιβλία και ευαγγέλια και εφόσον δε τις έχω κατ'επέκταση δε πιστεύω. </blockquote>

Μην ξεχνάμε ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι η μόνη θρησκεία, μπορεί να διαβάσεις κάποιο άλλο θρησκευτικού περιεχομένου βιβλίο με το οποίο ίσως συμφωνήσεις. Και αν δεν σε καλύπτουν οι οργανωμένες θρησκείες, κανείς δεν σε κρατά από το να πιστεύεις σε έναν προσωπικό Θεό. Όλα αυτά αν θες να πιστέψεις βέβαια, μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις για τον εαυτό σου.

 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Μαρμελάδα, δεν έχω καμία ανάγκη κανέναν θεο οποιασδήποτε θρησκείας. Δε θέλω να ακολουθήσω κάποιο δόγμα. Πιστεύω στον εαυτό μου, στα λάθη και σωστά που κάνω χωρίς να τους δίνω ένα υπερφυσικό υπόβαθρο (θέλημα θεού κλπ). Από κει και πέρα προφανώς ο καθένας κάνει ότι θέλει. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706


Grmadness wrote:
ας μην πήγαινα στον γάμο μου και[strike] μάλλον θα είχα άλλη άποψη[/strike] η παντόφλα θα έπεφτε σύννεφο</blockquote>

Fixed that for you... :lol:
<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: :trollface: :trollface: </span>

 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Οι περισσότερες θρησκείες στον κόσμο δανείζονται στοιχεία η μία από την άλλη.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ο Θεός, για 'μένα, υπάρχει.
Υπάρχει πρώτα απ' όλα μέσα μου.
Υπάρχει γιατί μου το έχει αποδείξει, ότι υπάρχει.
Υπάρχει, γιατί δε μπορώ να δεχτώ, ότι ο άνθρωπος είναι το ανώτερο ον.
Άρα, η πίστη μου στο Θεό, δεν κλονίζεται, όσο εγώ νιώθω έτσι.

Μπορεί, να τον αποκαλώ με λάθος όνομα. Μπορεί η προσευχή μου, να μην έχει καμία αξία. Μπορεί να πιστεύω σε μια λάθος θρησκεία που πιστεύει σε λάθος Θεό (αν και δε νιώθω έτσι, υπάρχουν πολλές αποδείξεις, ότι η θρησκεία μας, μπορεί να είναι μια απάτη). Στο Θεό λοιπόν, θα πιστεύω, όπως και να έχει.

Αυτούς που δεν πιστεύω με τίποτα, είναι οι άνθρωποι. Έχω σταματήσει να πιστεύω στους ανθρώπους. Γι' αυτό και δεν πιστεύω στην εκκλησία. Στην εκκλησία των ανθρώπων. Στην εκκλησία, που στο όνομά της είχαν κάνει, έχουν κάνει και θα κάνουν πολλά πράγματα, που με βρίσκουν αντίθετο, και εκμεταλεύονται τις περιστάσεις και τους "αθώους/ανεγκέφαλους ανθρώπους.
Φυσικά, αυτό που λέω δεν πιάνει το 100% των ανθρώπων, και φυσικά δεν τους ρίχνω όλους στο ίδιο καζάνι. Εξαιρέσεις υπάρχουν πολλές και παντού γύρω μας. Φωτεινές μάλιστα !

Όσο ζούμε μαθαίνουμε. Όσο το ψάχνουμε, μαθαίνουμε. Η γνώση σου φέρνει ιδέες. Η εμπειρία σου φέρνει ιδέες. Όσο λοιπόν, δεν αμφισβητείς τίποτα, μπορεί να καταλήξεις στο δικό σου συμπέρασμα και να είσαι ευτυχισμένος με αυτό. Δικαίωμα του καθενός. Σημασία έχει να νιώθεις εντάξει με τον εαυτό σου και με το Θεό. Και πιστεύω,πως, όταν βρεθεί ο καθένας απέναντι του, δε θα κοιτάξει τις πράξεις, αλλά την καρδιά/ψυχή του καθενός. Αν δεν είσαι καθαρός στην ψυχή, δεν πας σε κανένα παράδεισο...
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574


Alucard wrote:
Ο Θεός, για 'μένα, υπάρχει.
Υπάρχει πρώτα απ' όλα μέσα μου.
Υπάρχει γιατί μου το έχει αποδείξει, ότι υπάρχει.
Υπάρχει, γιατί δε μπορώ να δεχτώ, ότι ο άνθρωπος είναι το ανώτερο ον.
Άρα, η πίστη μου στο Θεό, δεν κλονίζεται, όσο εγώ νιώθω έτσι.

Μπορεί, να τον αποκαλώ με λάθος όνομα. Μπορεί η προσευχή μου, να μην έχει καμία αξία. Μπορεί να πιστεύω σε μια λάθος θρησκεία που πιστεύει σε λάθος Θεό (αν και δε νιώθω έτσι, υπάρχουν πολλές αποδείξεις, ότι η θρησκεία μας, μπορεί να είναι μια απάτη). Στο Θεό λοιπόν, θα πιστεύω, όπως και να έχει.

Αυτούς που δεν πιστεύω με τίποτα, είναι οι άνθρωποι. Έχω σταματήσει να πιστεύω στους ανθρώπους. Γι' αυτό και δεν πιστεύω στην εκκλησία. Στην εκκλησία των ανθρώπων. Στην εκκλησία, που στο όνομά της είχαν κάνει, έχουν κάνει και θα κάνουν πολλά πράγματα, που με βρίσκουν αντίθετο, και εκμεταλεύονται τις περιστάσεις και τους "αθώους/ανεγκέφαλους ανθρώπους.
Φυσικά, αυτό που λέω δεν πιάνει το 100% των ανθρώπων, και φυσικά δεν τους ρίχνω όλους στο ίδιο καζάνι. Εξαιρέσεις υπάρχουν πολλές και παντού γύρω μας. Φωτεινές μάλιστα !

Όσο ζούμε μαθαίνουμε. Όσο το ψάχνουμε, μαθαίνουμε. Η γνώση σου φέρνει ιδέες. Η εμπειρία σου φέρνει ιδέες. Όσο λοιπόν, δεν αμφισβητείς τίποτα, μπορεί να καταλήξεις στο δικό σου συμπέρασμα και να είσαι ευτυχισμένος με αυτό. Δικαίωμα του καθενός. Σημασία έχει να νιώθεις εντάξει με τον εαυτό σου και με το Θεό. Και πιστεύω,πως, όταν βρεθεί ο καθένας απέναντι του, δε θα κοιτάξει τις πράξεις, αλλά την καρδιά/ψυχή του καθενός. Αν δεν είσαι καθαρός στην ψυχή, δεν πας σε κανένα παράδεισο...</blockquote>
Πραγματικά δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα..

 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Αλουκάρ, νιώθω λίγο βλάκας και δήθεν "με άποψη" που κάθομαι κι ετοιμάζω σεντόνι όταν τα περισσότερα που ήθελα να πω τα είπες ήδη. :lol: :thumbsup:

<span class="bbcode_spoiler">Α, μη νομίζετε ότι θα το γλιτώσετε το σεντόνι, αρκεί να μην έχει εκτροχιαστεί το θρεντ μέχρι να τελειώσω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> </span>

ΕΝΤΙΤ: Τον πονοκέφαλό μου μέσα! Πώς;! Πώς με έπιασε; :angry: Το ποστ αναβάλλεται μέχρι αύριο, ή μέχρι να με πιάσει το ντεπόν. plz το δεύτερο plz plz φίνγκερς κρόσσ'ντ. Κι είχα όρεξη ρε γμτ

ΕΝΤΙΤ 2: Σεντόνι ready and served on page 4
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
I'll just leave this here. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />



"Οι αθεοί μοιάζουν με τους χριστιανούς σε όλα τα πράγματα. Απλώς πιστεύουν σε ένα θεό λιγότερο." Need to find the quote. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991


Sketch wrote:
Αλουκάρ, νιώθω λίγο βλάκας και δήθεν "με άποψη" που κάθομαι κι ετοιμάζω σεντόνι όταν τα περισσότερα που ήθελα να πω τα είπες ήδη. :lol: :thumbsup:

<span class="bbcode_spoiler">Α, μη νομίζετε ότι θα το γλιτώσετε το σεντόνι, αρκεί να μην έχει εκτροχιαστεί το θρεντ μέχρι να τελειώσω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> </span></blockquote>

Γι' αυτό υπάρχει αυτό το (offtopic στο) φόρουμ . Για να μας φέρνει κοντά και να ανταλλάζουν οι άνθρωποι ιδέες. Άπλωνε άφοβα αγόρι μου ! Είμαστε μαζί σου ! Μη νιώθεις τίποτα από όσα είπες παραπάνω <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> Και γω το σεντόνι μου άπλωσα, απλά <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Edit για να μην κάνω ξανά post. Τώρα μετά το Havoc, θα έρθει σύντομα και ο Αλέξανδρος να βάλει τον Gabe ! :trollface:

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Υπάρχει
<img src="http://3.bp.blogspot.com/-owvP48TGgSM/Tn3BJ7spHxI/AAAAAAAAMTg/_GAHtDjqVkk/s1600/The+Godfather+Of+Heavy+Metal+-+A+Tribute+To+Lemmy.jpg" alt="The+Godfather+Of+Heavy+Metal+-+A+Tribute+To+Lemmy.jpg" class="bbcode_img" />
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://hugelolcdn.com/i460/205707.jpg" alt="205707.jpg" class="bbcode_img" /></span>
 
Top Bottom