SPECIALS

Steam Christmas Sales 2014: The Adventure Edition

Όπως ακριβώς πράξαμε προ 6 μηνών, έτσι και τώρα κάναμε μία μικρή έρευνα στον ναό του Gabe Newell, ούτως ώστε να δούμε ποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των φετινών Χριστουγεννιάτικων προσφορών. Μπορεί να υπάρχει μία διάχυτη αίσθηση ότι αυτή η “φουρνιά” εκπτώσεων δε περιλαμβάνει πραγματικές κι αξιόλογες ευκαιρίες, η αλήθεια όμως ίσως να είναι λιγάκι διαφορετική.

Αυτή τη φορά χαμηλώσαμε το ταβάνι που ορίζει το ανώτατο ποσό για έκαστο παιχνίδι και το τοποθετήσαμε στα €4. Κατά την προσφιλή μας τακτική, το κριτήριο ταξινόμησης είναι το ποσοστό έκπτωσης επί της αρχικής τιμής που εντοπίζεται σ’ έκαστο τίτλο. Ξεκινώντας λοιπόν, θα κάνουμε λόγο για ένα παιχνίδι του πρόσφατου παρελθόντος, που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του στο Steam. Ο λόγος για το “The Abbey” της Alcachofa Soft, που προσφέρεται έναντι μόλις €1.99, με 90% έκπτωση. Το ίδιο ισχύει και για το “1954-Alcatraz“, που μπορεί να μη μας εντυπωσίασε (review link), αλλά στο 1/10 της κανονικής του τιμής αξίζει ως αγορά. Στη συνέχεια θ’ αναφερθούμε, για μία ακόμη φορά, στο “Captain Morgane and the Golden Turtle”, με τιμή στα €0.74 και 85% μείωση τιμής.

Τρεις τίτλοι που προσφέρονται με 80% “κούρεμα” είναι τα “Edna & Harvey: Harvey’s New Eyes” (review link), “Memento Mori” (review link) και “Jack Keane” στα €3.99, €1.99 και €1.79 αντίστοιχα. Στη συνέχεια μπαίνουμε στη σφαίρα του -75%, όπου έχουμε αρκετούς τίτλους. Γι’ αρχή βλέπουμε τα “Haunted” (review link) και “Lost Chronicles of Zerzura” (review link) -αμφότερα νεοεισελθέντα στον “ατμό”- που μπορούν ν’ αποκτηθούν έναντι €3.74 και €2.49. Η συνέχεια περιλαμβάνει έναν ακόμη τίτλο της Daedalic Entertainment, από τους καλύτερους που μας έχει δώσει το Γερμανικό studio, το “Night of the Rabbit” (review link), επίσης στα €2.49. “Gray Matter”, “Alter Ego” και “Kaptain Brawe: A Brawe New World” επίσης προέρχονται από το παρελθόν, αλλά καθένα αξίζει το ¼ του δεκάρικου που ζητάει.  

Steam Christmas Sales Snap1Μόνος λόγος για να μη πάρει κάποιος το “Lost Chronicles of Zerzura” στα €2.49 είναι να διαθέτει ήδη τη retail έκδοση, κάτι μάλλον δύσκολο

Ακόμη ένα παιχνίδι που είδαμε να μπαίνει, σε ελαφρά ανανεωμένη έκδοση, στο Steam, είναι το “The Lost Crown”, της Darkling Room. Τόσο αυτό, όσο και το Ελληνικό “Eleusis” (review link) έχουν επίσης 75% μείωση τιμής και κυμαίνονται στα €2.49. Τη σχετική κατηγορία εκπτώσεων ολοκληρώνουν τέσσερις γνωστοί “σκοτεινοί” τίτλοι του παρελθόντος, τα “7th Guest”, “11th Hour”, “Harvester” και “I Have No Mouth and I Must Scream”. Tα δύο πρώτα έρχονται σε bundle, τα δύο επόμενα μεμονωμένα, αλλά σ’ ακόμη χαμηλότερη τιμή, μόλις €1.49.

Με 70% έκπτωση και τιμή στα €2.99 έχουμε τη δυνατότητα ν’ αποκτήσουμε τέσσερις ακόμη τίτλους, τρεις εκ των οποίων προέρχονται από τη Wadjet Eye games. Ο λόγος για τα “Nicolas Eymerich The Inquisitor-Book 1:The Plague” (review link), “Resonance”, “Primordia” και “Gemini Rue”. Στο -66% εντοπίζεται το “A Stroke of Fate:Operation Valkyrie”, με την τιμή του να πέφτει στα €3.39. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ένας ακόμη φρέσκος τίτλος στο Steam, το “Sinking Island”, του Benoit Sokal και της White Bird Productions. Με €3.19 αντίτιμο δε περνά απαρατήρητο, όπως άλλωστε το ίδιο πράττει και το “Shadows on the Vatican Act I:Greed” (review link), όντας στα €2.39.

Πριν κλείσουμε το παρόν άρθρο, αξίζει ν’ αναφερθούμε σε τέσσερις περιπτώσεις πακέτων. Το πρώτο είναι η “Black Mirror” τριλογία, με συνολικό κόστος €9.99, άρα αναλογικό €3.33 για έκαστο μέλος της σειράς. Το δεύτερο η “Tex Murphy” οικογένεια. Με την εξαίρεση του πιο πρόσφατου “Tesla Effect”, τα υπόλοιπα πέντε γίνονται δικά μας έναντι €6.99 (= €1.40 ανά τίτλο). Τη σκυτάλη παίρνει η Pendulo Studios με το adventure pack της, που περιλαμβάνει πέντε τίτλους (“Runaway” τριλογία, “The Next BIG Thing”, “Yesterday”) και προσφέρεται έναντι €13.59, δηλαδή μόλις €2.72 ανά παιχνίδι. Για το τέλος δε θα μπορούσαμε παρά να κρατάμε τον Αρμαγεδδώνα της Daedalic Entertainment. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Γερμανοί προσφέρουν όλα τα παιχνίδια που έχουν σχεδιάσει και κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα –έντεκα στον αριθμό παρακαλώ- ζητώντας €31.99 για το σύνολο αυτών. Αυτό σημαίνει ότι για μόλις €2.66 ανά παιχνίδι γίνεται δικό σας οτιδήποτε έχουμε δει από τη σύγχρονη μητέρα των adventure games.

Steam Christmas Sales Snap2Αξιόλογο παιχνίδι (The Abbey) σε αξιόλογη τιμή (€1.99)

Σαν να μην είναι και τόσο άσχημες οι φετινές Steam εκπτώσεις, τουλάχιστον όσον αφορά στα adventure games, έτσι δεν είναι; Για το τέλος κράτησα το… disclaimer που συνόδευε και το προηγούμενο άρθρο του καλοκαιριού. Τι λέει αυτό;
1. Προφανώς γνωρίζουμε ότι τρέχουν εκπτώσεις και στο GoG. Απλά επειδή ο γράφων δε συνηθίζει να ψωνίζει από εκεί και δε “χτενίζει” το εν λόγω μαγαζί όπως συχνά-πυκνά πράττει με το Steam, αυτός είναι και ο λόγος που το παρόν άρθρο περιστρέφεται αποκλειστικά και μόνο γύρω από την πλατφόρμα της Valve.
2. Ορισμένοι τίτλοι ενδέχεται -για κάποιους μάλιστα είναι σίγουρο- η τιμή αγοράς τους να είναι αρκετά χαμηλότερη σε κάποιο άλλο ψηφιακό κατάστημα. Συνεπώς το εν λόγω άρθρο έχει περισσότερο ρόλο οδηγού παρά πρότασης αγορών. Μ’ άλλα λόγια, ψάξτε και συγκρίνετε τιμές πριν αγοράσετε.
3. Στη λίστα περιλαμβάνονται και παιχνίδια που έχουν δοθεί σε χαμηλότερες τιμές κατά το παρελθόν, κυρίως μέσα από bundles. Για όποιον δε τα πρόλαβε τότε, ίσως είναι μία καλή ευκαιρία η απόκτησή τους τώρα.

Μη ξεχνάτε ότι όλες οι προσφορές που αναφέρθηκαν παραπάνω ισχύουν μέχρι 2 Ιανουαρίου. Καλές αγορές!

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

13 Comments

  1. Δεν έχω χρόνο να γράψω αναλυτικά αυτή τη στιγμή, αλλά οι adventurers ας ρίξουν μια ματιά και στα Metal Dead, Ankh 2&3, Adam’s Venture series, Al Emmo and the Lost Dutchman’s Mine, Botanicula, Dark Fall series, Ceville, Jack Orlando – Director’s Cut, Machinarium, Mata Hari, Kairo, Nostradamus – The Last Prophesy, Reversion Chapter 2 (To Chapter 1 είναι freeware), Salammbo, Scratches – Director’s Cut, Voyage – Journey to the Moon. Όλα είναι εντός του ορίου των 4 ευρώ, ορισμένα δε πολύ φθηνότερα.

    Επίσης πολύ φθηνά είναι τα Alternativa και Nikopol – Secrets of the Immortals, αλλά προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν αξίζουν ούτε τις πενταροδεκάρες που ζητάνε, ειδικά το πρώτο. Αλλά περί ορέξεως…

    Και εγώ ήλπιζα σε καλύτερη τιμη για το Memento Mori 2, καθώς και το Secret Files 3 για να συμπληρώσω τη σειρά… τι να κάνουμε, στα επόμενα sales.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL