LATEST NEWS

SimCity: Offline mode στα σκαριά

Ελάχιστα σύγχρονα games έχουν πληγεί τόσο καίρια από εξωγενείς παράγοντες όσο το SimCity. Η απόφαση των ΕΑ και Maxis να φορτώσουν το παιχνίδι με ένα δρακόντιο always-on DRM σύστημα προστασίας, προκάλεσε τεράστια προβλήματα με το authentication και άφησε πολλούς αγοραστές αποκλεισμένους από το παιχνίδι που είχαν προμηθευτεί νομίμως. Ο ίδιος περιορισμός σήμαινε οτι οι κάτοχοι laptops δε μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι σε σημεία όπου δεν υπήρχε σύνδεση στο internet! Έτσι, ένα πραγματικά διασκεδαστικό παιχνίδι, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό review του Νίκου Καράμπελα, έφαγε μπόλικο “κράξιμο” και σίγουρα δε γνώρισε την επιτυχία που του άξιζε. Έστω και αργά όμως η ΕΑ και η Maxis κατάλαβαν οτι ο συγκεκριμένος περιορισμός στερείται νοήματος και ετοιμάζονται να τον αφαιρέσουν. Στο blog post “The state of SimCity” ο Patrick Buechner της Maxis ανακοίνωσε οτι η εταιρία εξερευνά την πιθανότητα προσθήκης ενός offline mode. Κάλλιο αργά παρά ποτέ;

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

2 Comments

  1. Μόνο τότε θα το παίξω. Το περίμενα πως και πως και μόλις έμαθα το always-on έφαγα μεγάλη ξενέρα. Τώρα επιτέλους βλέπω ότι αρχίζει και καταλαβαίνει το μυαλό τους το λάθος τους.

    Εγώ θα έλεγα πως είναι άλλη μια νίκη για τους gamers.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL