LATEST NEWS

Χωρίς DRM το Witcher 3

Είναι γνωστό ότι η Πολωνική CD Projekt αγαπά ιδιαίτερα τους PC users και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Μια ακόμα απόδειξη είναι το γεγονός ότι, δια στόματος του CEO Marcin Iwinski, το επερχόμενο και πολυαναμενόμενο Witcher 3 δεν θα περιέχει κανένα είδους DRM, είτε κάποιος το αγοράσει μέσω του GOG είτε αποκτήσει τη κουτάτη έκδοση (το Steam ούτως ή άλλως εξαιρείται, καθώς είναι από μόνο του ένα είδος DRM).

Ο ίδιος κύριος μάλιστα, σε μια άκρως ειλικρινή στάση, τόνισε ότι στο παρελθόν η εταιρία μπλέχτηκε με τα DRM, αλλά τώρα πλέον έμαθαν το μάθημά τους… Γίνεται μετά να μην τους λατρέψεις;

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

15 Comments

  1. Λοιπόν, το Steam ΔΕΝ είναι από μόνο του ένα είδος DRM.
    Το Steam δίνει στους developers-publishers τη δυνατότητα να ενσωματώσουν στο παιχνίδι τους μια πληθώρα από Steamworks εργαλεία (multiplayer, cloud save, achievements, κτλ)
    Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι και το CEG (Custom Executable Generation) που παράγει ένα μοναδικό binary για κάθε χρήστη και λειτουργεί στην ουσία ως DRM. Όπως και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία, έτσι και αυτό, είναι στην ευχέρεια του developer-publisher αν θα το ενσωματώσει. Εννοείται πώς το 99.9.% το χρησιμοποιούν.
    Χαρακτηριστικό παιχνίδι που δε το χρησιμοποιεί ειναι το Rayman Origins. Αφού το κατεβάσετε, το τρέξετε μία φορά και κάνετε exit στα windows, μπορείτε να μετακινήσετε ολόκληρο το φάκελο του οπουδήποτε θέλετε (ακόμα και σε άλλον ΗΥ) και το παιχνίδι θα τρέξει μια χαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL