LATEST NEWS

To Asylum στο….Kickstarter!

Πόσοι από εσάς θυμάστε το “Asylum”, το first person adventure-horror game που είχε αναγγελθεί για πρώτη φορά από τον Agustin Cordes, δημιουργό του “Scratches”, το 2010; Μάλλον πρέπει να είστε αρκετοί, καθώς τόσο εντός του 2011 όσο και του 2012 περιμέναμε ότι επιτέλους θα το βλέπαμε, μια και από τότε η κυκλοφορία του πήγαινε από χρονιά σε χρονιά.

Κι ενώ όλοι θεωρούσαμε ότι τελικά εντός του τρέχοντος έτους θα κυκλοφορούσε επιτέλους το παιχνίδι, ο Αργεντινός developer μας αιφνιδίασε, καθώς αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Al Lowe και να καταφύγει στο kickstarter, για έναν τίτλο του οποίου η δημιουργία είχε αναγγελθεί και προχωρούσε πολύ πριν προκύψει η σχετική…μόδα.

Όπως προφανώς ο ίδιος έκρινε, τρία σχεδόν χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωση του Asylum, χρειάζεται απαραιτήτως να συγκεντρωθούν πρώτα 100.000 δολάρια και μετά θα είναι σε θέση να κυκλοφορήσει το νέο παιχνίδι του. Ασφαλώς το ποσό που ζητάει φαντάζει μάλλον μικρό σε σχέση με άλλες παρόμοιες καμπάνιες. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως και στην περίπτωση του Larry HD Remake, το να έχεις ανακοινώσει παιχνίδι, να το προχωράς και τελικά μία ωραία ημέρα να σπεύδεις να μπεις στο kickstarter, μάλλον δημιουργεί σοβαρές απορίες και πολλά ερωτηματικά. (Με την περίπτωση του Lowe και της Replay Games να είναι ακόμη πιο “περίεργη” ασφαλώς, καθώς εκεί το ζητούμενο ποσό ήταν 500.000 δολάρια και μάλιστα για ένα remake!).

Όταν μάλιστα συγκρίνεις αυτή την είδηση με την αμέσως προηγούμενη που ανεβάσαμε σήμερα, περί της μη συνέχισης του Miskatonic (εκεί ο δημιουργός αποφάσισε να πράξει το ακριβώς αντίθετο με τον Cordes και απλούστατα να δηλώσει δημοσίως ότι δεν είναι σε θέση να προχωρήσει το project), φτάνεις στο σημείο να μπερδεύεσαι και να αναρωτιέσαι τελικά αν κάποια -και ποια- παιχνίδια είναι καλύτερο να ακυρώνονται ή όχι, μια και το αστείο με το kickstarter και ειδικά τα τουλάχιστον αστεία pledges που βλέπουμε να τίθενται, αρχίζει να παρατραβάει και να μη προκαλεί το παραμικρό γέλιο….

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

One Comment

  1. Όντως είναι τραγικό να βλέπεις παιχνίδια που είναι στο “παρά πέντε” να κυκλοφορήσουν και να σου λέει ο δημιουργός “ξέρεις τι φιλαράκι, μου λείπουν κάτι ψίλα”. Βέβαια εύκολα του απαντάς “και τώρα το θυμήθηκες ρε ψηλέ;”
    Τεσπα, καλώς να έρθει και ελπίζω να μη γίνει της μόδας…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL