LATEST NEWS

H 4A Games επικεντρώνεται αποκλειστικά στο νέο Metro παιχνίδι της

Τα Metro: 2033 και Metro: Last Light είναι δύο από εκείνα τα -μάλλον λιγοστά στις μέρες μας- fps games που τα θυμάται κάποιος γι’ αρκετό καιρό αφού τα ολοκληρώσει. Η ατμόσφαιρά τους, ειδική εκείνη του πρώτου μέρους, είναι ένα στοιχείο για το οποίο μπορούν δικαιολογημένα να καυχώνται οι Ουκρανοί της 4A Games, δημιουργού εταιρείας του παιχνιδιού.

Όπως σας είχαμε πληροφορήσει τον Αύγουστο του 2014, η 4A Games δουλεύει εδώ και καιρό πάνω σε μία δεύτερη συνέχεια της σειράς, προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσει κι έναν εξ’ ολοκλήρου νέο, space shooting, τίτλο. 

Φαίνεται όμως ότι οι Ουκρανοί συνειδητοποίησαν πόσο εύστοχο είναι το ρητό που λέει ότι δύο καρπούζια δε χωράνε κάτω απ’ την ίδια μασχάλη κι ως εκ τούτου αποφασίσανε να κινηθούν προσεκτικά και με τη σιγουριά που τους προσφέρει η ήδη παγκοσμίως αναγνωρισμένη IP τους, τερματίζοντας την ανάπτυξη του δεύτερου παιχνιδιού που είχαν στα σκαριά. 

Η είδηση είναι εν μέρει ευχάριστη, υπό την έννοια ότι ενισχύει την πεποίθησή μας ότι θα έχουμε για μία ακόμη φορά να κάνουμε μ’ έναν τίτλο που θα προσφέρει πολύ έντονες συγκινήσεις, έχοντας το προνόμιο ν’ απασχολεί το 100% των υπαλλήλων μίας εταιρείας, μ’ αποκλειστικά σκοπό την όσο το δυνατόν ανώτερη ποιότητά του. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ομάδες σαν την 4A Games, με το σχετικά περιορισμένο δυναμικό τους και τους σαφώς μειωμένους πόρους σε συγκριση με τους κολοσσούς του χώρου, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις ανάγκες που δημιουργεί η παράλληλη ανάπτυξη δύο, ή και περισσοτέρων, παιχνιδιών.

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL