HARDWARE

Kingston HyperX Siberia V2 Headset

  Μπορεί το desktop computing και κατά συνέπεια και οι πωλήσεις σχετικών μηχανημάτων να είναι σε πτωτική πορεία, το PC gaming όμως όχι απλά αντιστέκεται αλλά ανθεί. Έτσι λοιπόν οι περισσότερες εταιρείες hardware και περιφερειακών σπεύδουν να δημιουργήσουν brands τα οποία στοχεύουν απευθείας στο core PC gaming κοινό. Η Kingston δεν αποτελεί εξαίρεση. Όχημά της στην κατηγορία αυτή αποτελούν τα προϊόντα της γνωστής σειράς HyperX, μέρος της οποίας είναι και το headset που παρουσιάζουμε εδώ με το όνομα Siberia V2 HyperX Edition. Τι δουλειά έχει η Kingston με τα headset θα αναρωτηθούν κάποιοι από σας αφού ως εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των μνημών και σχετικών προϊόντων (RAM modules, SSD, flash drives κλπ). Οι πιο ψαγμένοι βέβαια, θα έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για τα ομώνυμα, όσο και καθιερωμένα ακουστικά της Steelseries , βαμμένα στο μπλε μεταλλικό χρώμα της HyperX. Βλέπετε το γερό μπάσιμο της Kingston στα e-sports με την μορφή events και χορηγιών έχει στόχο την ιδανική προβολή στο gaming κοινό. Το headset ως αξεσουάρ είναι πολύ ορατό, σε αντίθεση με τα RAM modules ή τους SSD οπότε μόνο παράλογη δεν φαίνεται από πλευράς marketing η επιλογή της Kingston να συμπεριλάβει ένα τέτοιο στην γκάμα των προϊόντων της.

Design/Κατασκευή/Εργονομία

  To Siberia V2 ξεχωρίζει σχεδιαστικά από τα περισσότερα headsets της κατηγορίας. Το σημείο επαφής με το κεφάλι δεν βρίσκεται στην αψίδα που ενώνει το δεξί με τα αριστερό ακουστικό αλλά σε μια δερμάτινη/σουέντ κορδέλα (εδράζεται σε έλασμα που την διατρέχει από άκρη σε άκρη). Αυτό εξασφαλίζει ότι τα ακουστικά θα ταιριάζουν σε κεφάλια διαφόρων μεγεθών χωρίς ρύθμιση. Εντάξει, αν συναγωνίζεστε σε μέγεθος τον Άρβιντας Σαμπόνις ίσως για σας αυτό να μην ισχύει, αλλά στην δική μου περίπτωση (και είμαι σχετικά μεγαλόσωμος) εφάρμοσαν σωστά χωρίς να πιέζουν το κεφάλι . Τα ακουστικά τώρα είναι κλειστού τύπου και αν η ένταση του ήχου είναι σχετικά υψηλή σας απομονώνουν πλήρως, οπότε αν δώσετε παραγγελία και το ρίξετε στο gaming, προσοχή μην ξεχαστείτε και φύγει ο πιτσαδόρος.  Το σημείο επαφής με τα αυτιά έχει δερμάτινη επένδυση καλής ποιότητας αλλά τα ανοίγματα είναι μάλλον μικρά. Παρόλα αυτά πέτυχα με λίγο ψάξιμο άνετη εφαρμογή για τα αυτιά μου και δεν είχα πρόβλημα κούρασης ή εφίδρωσης ακόμα και μετά από πολλές ώρες χρήσης. Βοηθάει βέβαια εδώ και το  χαμηλό βάρος του headset.

  Το Siberia V2 είναι προσεκτικά κατασκευασμένο. Τα υλικά είναι ποιοτικά, το φινίρισμα σωστό και τα καλώδια προστατευμένα στα σημεία τριβής. Αν και λόγω σχεδιασμού δεν δίνει «συμπαγή» αίσθηση (κάμπτεται), η σημασία στη λεπτομέρεια είναι ευδιάκριτη σε αρκετά σημεία.

002SiberiaV2Ποιοτικά υλικά και προσεγμένο φινίρισμα.

003SiberiaV2Yπάρχει περιθώριο περιστροφής του κάθε ακουστικoύ κατά τον όριζόντιο άξονα.

 

 Ήχος/μικρόφωνο/τεχνικά χαρακτηριστικά.

  Παραδέχομαι ότι δεν είμαι audiophile και τα αυτιά μου δεν είναι ιδιαιτέρως «ακριβά» . Παρόλα αυτά μπορώ να εντοπίσω βασικές διαφορές σε επίπεδο ποιότητας και συχνοτήτων. Στον τομέα αυτόν το Siberia V2 δεν εντυπωσιάζει. Για να μην παρεξηγηθώ, ο ήχος που εκπέμπει είναι πεντακάθαρος, το μπάσο «ζεστό» (αν και όχι ιδιαίτερα δυνατό) και η μέγιστη ένταση επαρκέστατη αλλά οπωσδήποτε δεν πλημμύρισα από μαγευτική κρυστάλλινη απόδοση. Αν είστε όπως εγώ (τελευταία φορά αγόρασα κάρτα ήχου το 1999) χωρίς hi-fi αξιώσεις τότε η πιστότητα θα σας καλύψει και με το παραπάνω-θα «πιάνετε» την διεύθυνση προέλευσης των ήχων άμεσα (και ας μην είναι surround) και θα απολαμβάνετε και τα mp3 σας μια χαρά. Αν όμως ψάχνεστε σε αυτόν τον τομέα και ζητάτε το κάτι παραπάνω, ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού (Sennheiser, Creative κλπ.)

{youtube}9uTn_ixQIIY{/youtube}

Ταιριάζει, ε;

  Το μικρόφωνο τώρα είναι ουσιαστικά ένα πτυσσόμενο μεταλλικό σύρμα με πλαστική επένδυση το οποίο δεν αποσπάται αλλά μπορεί να «κρυφτεί» σχεδόν εξολοκλήρου στο αριστερό ακουστικό. Η απόδοσή του είναι μάλλον ικανοποιητική, αν κρίνω από τα σχόλια φίλων στο Ventrilo («ακούγεσαι καθαρότερα από ποτέ»).  Φροντίστε πάντως  να το έχετε σε μικρή απόσταση από το στόμα σας. Το καλώδιο τώρα ,φιλοξενεί έναν βολικό ρυθμιστή έντασης ο οποίος διαθέτει και διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του μικροφώνου.

 Συμπερασματικά.

  Το HyperX Siberia V2 είναι καλοφτιαγμένο όσο και βολικό headset, απόλυτα επαρκές για το σκοπό που προορίζεται, δηλαδή πολύωρες gaming συνεδρίες από παίκτες που έχουν και κάποιες ποιοτικές απαιτήσεις στο ηχητικό κομμάτι. Σε καμιά περίπτωση δεν ανταγωνίζεται σε πιστότητα τα audiophile προϊόντα (ούτε προσποιείται κάτι τέτοιο) αλλά αυτό ισχύει και για την τιμή του η οποία ξεκινάει από τα 83 ευρώ. Ότι χάνει σε πιστότητα απέναντι σε ονομαστά headsets αντίστοιχου κόστους (πχ AKG GHS1), το κερδίζει σε άνεση η οποία είναι το δυνατό του χαρτί. Αν ψάχνεστε για ένα headset που θα σας επιτρέπει  πολύωρες και άνετες gaming συνεδρίες ρίξτε του μια ματιά.

Τεχνικά  Χαρακτηριστικά
Ακουστικά Κλειστού Τύπου
Συχνότητα: 18-28,000 Hz
Αντίσταση: 32Ohm
SPL@1KHz, 1V rms: 112dB
Μήκος καλωδίου + επέκταση: 1,0 + 2,0 = 3m
Σύνδεση: Jack 3.5mm

Μικρόφωνο
Συχνότητα : 50–6,000 Hz
Μονής κατεύθυνσης
Ευαισθησία: -38dB

004siberiaV2

Βασίλης Ξερικός

Γεννημένος στην Αθήνα το 1979. Gamer εξ απαλών ονύχων, η πρώτη μου επαφή με το σπορ έγινε με έναν κλώνο του Pong σε προσχολική ηλικία.  Αν και πιστός χρήστης PC από to 1989 και την εποχή των XT έχουν περάσει από την κατοχή μου και διάφορες κονσόλες (Atari 2600, διάφορες Sega, σειρά των Playstation κλπ) ενώ η εισαγωγή μου στην gaming δημοσιογραφία έγινε μόλις το Γενάρη του 2012 και το PC Master. Παλαίμαχος των adventures, πλέον μοιράζω τον gaming χρόνο μου μεταξύ MMO, RPG (κάθε είδους) και Shooters. Email:  [email protected] Follow me: Facebook | Twitter | SteamID: Kuivamaa

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
elEL