LATEST NEWS

Σχέδια για unofficial remake του Tex Murphy Overseer

Η είδηση που ακολουθεί έχει πραγματικά εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μετά την άφιξη του “Tesla Effect”, φαίνεται ότι το ενδιαφέρον για την Tex Murphy σειρά αναθερμάνθηκε για μεγάλη μερίδα του κοινού. Μία ομάδα φανατικών φίλων του γνωστού ντετέκτιβ, με την υποστήριξη της Big Finish Games, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα πολύ φιλόδοξο έργο, τη δημιουργία ενός ανεπίσημου remake για το “Tex Murphy Overseer”.

Υπενθυμίζουμε ότι το Overseer κυκλοφόρησε το 1998, μετά από έντονες πιέσεις της Microsoft προς την Access Software για λόγους προώθησης του νεοφερμένου τότε DVD format κι υπήρξε το πέμπτο κεφάλαιο της σειράς. Χρονολογικά όμως τοποθετούταν πριν τα “Under a Killing Moon” και “The Pandora Directive”, καθώς υιοθετούσε το τρικ της αφήγησης από μέρους του Tex των παρελθοντικών περιπετειών του.

Το “The Poisoned Pawn” -αυτός θα είναι ο τίτλος του remake- θα κάνει χρήση του περιεχομένου αλλά και των βιντεοσκοπημένων σκηνών του 1998, φροντίζοντας όμως παράλληλα να μας παρουσιάσει εκ νέου τον κόσμο του Overseer, με χρήση της Unity 5 μηχανής γραφικών. Μάλιστα οι επίδοξοι δημιουργοί δηλώνουν ότι σκοπεύουν να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο του παιχνιδιού μ’ επιπλέον γρίφους, αλλά και νέες τοποθεσίες!

Αναμένουμε περισσότερα νέα στο site της Big Finish Games, καθώς όλα αυτά ακούγονται ιδιαιτέρως συναρπαστικά και δημιουργούν βάσιμες ελπίδες για μία αξιόλογη αναβίωση του Overseer, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την πρώτη εμφάνισή του. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα ν’ αποδειχθεί αντάξιο της κληρονομιάς που έχει αφήσει η πολύ ιδιαίτερη αυτή σειρά adventure games.

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

3 Comments

  1. Αναριγώ συγκορμος!
    το ξερω πως ειναι παιχνιδαρα, και ειχα ολη την καλη διαθεση να το παιξω… αλλά ειναι απ τις κλασικες περιπτωσεις που οταν βγηκε δεν το σηκωνε το μηχανημα μου και μετά ηταν τοσο αθλιο το 3d του, που δεν το αντεχα εγω…
    τεραστιο νεο, γιατι ειναι το μονο τεξ μερφι (ενταξει, εκτος απ το πρωτο) που δεν εχω παιξει και ειναι απ τα γκειμς που πρεπει να παιξει ο καθε φιλος των adventures…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL