LATEST NEWS

Θρίαμβος για το Friday the 13th: The Game


Warning: Undefined array key "host" in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 165

Warning: Undefined array key "host" in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 165

Προ ενός μηνός ξεκίνησε μία υπέρ του δέοντος φιλόδοξη Kickstarter καμπάνια για τη νεότερη και σύγχρονη gaming υλοποίηση ενός εκ των διασημοτέρων slasher films όλων των εποχών, του “Friday the 13th”.

To πολύ ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι το πώς φτάσαμε να ξεκινήσει η καμπάνια αυτή. Αρχικά η δημιουργός εταιρεία, Gun Media, είχε στα σκαριά ένα παιχνίδι ονόματι Summer Camp, ένα third-person horror, survival, asymmetrical multiplayer game, στο οποίο μία ομάδα έξι ή οκτώ παικτών θα ερχόταν αντιμέτωπη μ’ έναν παίκτη που θα είχε το ρόλο του δολοφόνου. Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενο του Summer Camp επρόκειτο ν’ αποτελέσει φόρο τιμής στα teenage slasher films της δεκαετίας του ’80 κι ειδικότερο στη σειρά που καθιέρωσε στη συνείδηση του κοινού τον αιμοδιψή Jason Voorhees.

Ωστόσο όλα άλλαξαν όταν ο Sean Cunningham, σκηνοθέτης και παραγωγός της πρώτης “Friday the 13th” ταινίας -μ’ εμπλοκή και σ’ επόμενα κεφάλια της σειράς καθαρά ως παραγωγός πλέον- προσέγγισε την Gun Media και προσέφερε την άδεια για τη δημιουργία του ομώνυμου video game, την οποία ο ίδιος διατηρούσε, εξ’ ου και δεν είχε προκύψει ανάλογο παιχνίδι απ΄το 1989 κι έπειτα.

Friday 13th The Game News pic1

Ασφαλώς τα στελέχη της Gun Media δεν έχασαν την ευκαιρία και μετέτρεψαν το Summer Camp, που πρωτοανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2014, σε μία Kickstarter καμπάνια για τη μοντέρνα εκδοχή του “Friday the 13th: The Video Game”. O στόχος που θέσανε ήταν τα $700.000, ποσό που εύλογα δημιουργούσε πολλές αμφιβολίες για την επιτυχία της καμπάνιας. Κι όμως, το συγκεντρωθέν ποσό ήδη βρίσκεται στις $736.000, με δύο ακόμη ημέρες ν’ απομένουν. Πραγματικός θρίαμβος για ένα παιχνίδι που στηρίζεται σε μία κινηματογραφική επιτυχία ηλικίας 30 και πλέον ετών!

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα πλάνα, τον Οκτώβριο του 2016 θα έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε την 1 vs 7 μάχη μεταξύ Jason Voorhees και κατασκηνωτών. Μέχρι τότε μπορείτε να επισκέπτεστε το επίσημο site, για να ενημερώνεστε για την πορεία εξέλιξης του “Friday the 13th: The Game”, που φυσικά θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 4.

Friday 13th The Game News pic2

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL