HARDWARE

Shopping Therapy Xmas Jambah!

Έρχεται η αγαπημένη εορταστική περίοδος για όλους τους PC Gamers, προσφορές σε hardware, λεφτά από κάλαντα (μέχρι να τα φορολογήσει ο Στουρνάρας), λεφτά από συγγενείς, προσφορές στις ψηφιακές πλατφόρμες (Steam, GOG κτλ).
Τι καλύτερο από ένα Shopping Therapy λοιπόν; Ας αρχίσουμε με το τζάμπα σύστημα!

Πριν αρχίσουμε φυσικά πρέπει να μην ξεχνάτε:

  • Oι τιμές που αναγράφονται είναι ενδεικτικές και μπορεί από την στιγμή που γράψαμε το άρθρο μέχρι την στιγμή που θα πάτε να αγοράσετε κάτι, να έχουν αλλάξει. Ελέγχετε πάντα πριν αγοράσετε!
  • Σε κανένα από τα συστήματα δεν προτείνουμε λειτουργικό σύστημα, αφού κατά κύριο λόγο είναι μονόδρομος το να βάλετε την τελευταία έκδοση των Windows.
  • Παρόλα αυτά, ειδικά για το (σχεδόν) τζάμπα σύστημα μας, για να μην επιβαρυνθείτε με επιπλέον έξοδα και αφού ο κύριος λόγος του να βάλει κανείς από εμάς Windows στο σύστημα του, είναι τα video games (τα οποία κατά σεβαστή πλειοψηφία δεν θα τρέξουν σε αυτό το σύστημα), προτείνουμε ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση Ubuntu Linux! (http://ubuntu-gr.org/getubuntu/download στην ίδια σελίδα υπάρχουν και οδηγίες εγκατάστασης στα Ελληνικά!)
  • Επίσης να έχετε υπόψιν ότι η τιμή που καταλήγουμε, δεν περιλαμβάνει άλλα έξοδα που μπορεί να υπάρχουν,όπως ΦΠΑ, εργασίες συναρμολόγησης, έξοδα αποστολής κ.α. Προσοχή λοιπόν μην βρεθείτε προ εκπλήξεως αφού κάνετε τις αγορές σας!

Αυτή την φορά μοντάραμε ένα καλό σύστημα με AMD APU Richland FM2 και μητρική FM2+, ώστε να μπορείτε να αναβαθμίσετε στους νέους AMD APU Kaveri όταν με το καλό κυκλοφορήσουν σε μερικούς μήνες.
Είναι η πρώτη φορά που το τζάμπα σύστημα μας περιλαμβάνει τόσο καλό setup για μόλις 227€ κόστος (μόνο το κουτί) με δυνατότητα να το αναβαθμίσετε αργότερα σε επίπεδο ενός καλού entry ως mid range gaming PC. Μόλις βγουν οι Kaveri Athlon, βάζετε τον μεγαλύτερο που θα βγει, και μια καρτούλα γραφικών επιπέδου AMD 260Χ ή nVidia 650Ti και πάνω, λίγη μνήμη RAM ακόμα και είστε άρχοντες!
Επίσης έχετε το νου σας για προσφορές σε Hardware λόγο των εορτών, μπορεί να πετύχετε καλές ευκαιρίες, ειδικά σε “παλιά” hardware parts που θέλουν μερικά καταστήματα να ξεστοκάρουν (αν και ορισμένοι για κάποιον λόγο επιμένουν να κρατάνε απούλητους κάτι intel C2D προς 200€ το κομμάτι…).
Αρκετά με τα μπλαμπλά, πάμε στο ζουμί!

CPU/GPU

AMD APU A4 4000, με ενσωματωμένη Radeon HD 7840D, η οποία όμως μην σας ψαρώνει με το όνομα, δεν είναι της σειράς 7ΧΧΧ με αρχιτεκτονική GCN, αλλά της σειράς 6ΧΧΧ.
Επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών είναι εντελώς entry level οπότε για να παίξετε παιχνίδια θα χρειαστεί να τα ρίξετε όλα σε low για πρόσφατους τίτλους, αλλά παλιότερους και ελαφρύτερους θα μπορέσετε να τους πάτε ψηλότερα σε λεπτομέρειες.
Κόστος μόλις 38€.

mobo

Motherboard

Gigabyte GA-F2A88XM-DS2, τουμπανάκι μητρική για socket FM2+ ώστε να βάλετε και τους νέους Kaveri όταν με το καλό τους δούμε στην αγορά.
Αναλυτικά η μητρική παρέχει:
Chipset A88X
Υποστήριξη RAM DDR3 2400(OC)/2133/1866/1600/1333 MHz μέχρι 64GB με μνήμες των 16GB (πως μπορεί να το κάνει αυτό με μόνο 2 slots μόνο η gigabyte μπορεί να μας το εξηγήσει…)
Υποστήριξη για AMD Memory Profile (AMP), πολύ σημαντικό για να μην μπλέκεται με πίπες και να τρέχουν οι μνήμες στις ονομαστικές τους ταχύτητες.
Εξόδους βίντεο για το ενσωματωμένο:
1 x D-Sub port
1 x DVI-D port, με έξοδο μέγιστης ανάλυσης 2560×1600 (ε καλά αυτό το σύστημα δεν τραβάει 4Κ έτσι και αλλιώς, μην φοβάστε).
Στον ήχο έχουμε Realtek® ALC887 codec με 2/4/5.1/7.1, αλλά για το 7.1 θέλει να πάρετε το μπροστινό πανέλ που πάει ξεχωριστά.
LAN κλασικά πράγματα, Realtek® GbE LAN chip (10/100/1000 Mbit)
Στην επέκταση έχουμε μια PCI-e 3.0 x16, μια x1 και μια απλή PCI, ενώ για δίσκους και οπτικά μέσα έχει 4x SATA 2.0 (6Gb/s) και υποστήριξη για RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, και JBOD
Δεν λείπουν οι USB, έχουμε 4 USB 3.0 (2 πίσω, 2 μέσα, θέλουν ξεχωριστό καλώδιο) και 8 USB 2.0 (4 πίσω και άλλα 4 μέσα που θέλουν πάλι ξεχωριστό καλώδιο).
Αναλυτικά τσεκάρετε εδώ: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4726#sp
Κόστος: 51€

RAM
Corsair XMS 2GB DDR3-1333MHz. Ένα φθηνό και απέριττο dimm της Corsair των 2GB, αν έχετε την οικονομική άνεση βάλτε ένα επιπλέον, θα κάνει την διαφορά, αν βρείτε και μεγαλύτερης ταχύτητας και μπορείτε να το αγοράσετε μην το σκέφτεστε, η μητρική έχει έτοιμα προφίλ για όλες τις ταχύτητες μνημών.
Κόστος: 18€

Σκληρός δίσκος
Western Digital Caviar Blue 500GB SATA ( WD5000AAKX ), μεγάλος και σβέλτος (για μηχανικός δίσκος), δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε άλλο, κάνει την δουλειά σουπερ.
Κόστος: 48€

Οπτικό μέσο
Samsung SH-224DB, απλά πράγματα, εγγραφή και ανάγνωση DVD για τις σπάνιες περιπτώσεις που θα το χρειαστείτε.
Κόστος: 15€

vs350 sideview cable 1

Τροφοδοτικό
Corsair VS350W, μικρό, απλό και επώνυμο. Δεν θα μείνει στην ιστορία για την ποιότητα και τις επιδόσεις του, αλλά τουλάχιστον δεν θα σας κάψει το σπίτι.
Κόστος: 34€

Κουτί
Asus TA-86, άνετο και απλό. Έχει ένα μικρό fan 8cm πίσω, αν θέλετε βάλτε και ένα fan ακόμα μπροστά για καλύτερο air flow στον σκληρό δίσκο.
Οι θύρες για audio μπροστά βολεύουν, αλλά δυστυχώς οι USB είναι USB 2.0.
Κόστος: 23€

Σύνολο: 227€
Τις τιμές τις ψαρέψαμε σε γνωστό site σύγκρισης τιμών.

 

Καλές αγορές :)

 

7 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL