SPECIALS

Πως η Valve προσπαθεί να πατάξει τους cheaters

Το ζήτημα των cheaters στα online παιχνίδια είναι πραγματικά μεγάλο αγκάθι. Ορισμένες εταιρείες προσπαθούν με διάφορους τρόπους να καθαρίσουν τα παιχνίδια τους από δαύτους αλλά πάντα κάποιος νέος τρόπος βρίσκεται και οι cheaters επιβιώνουν. Η Valve, ειδικά στο Counter-Strike, έχει κάνει πολύ φιλότιμες προσπάθειες στο τομέα αυτό αλλά όπως φαίνεται, με το νέο μέτρο που έρχεται, βρήκε επιτέλους τη μαγική φόρμουλα που θα δώσει τη λύση, ή τουλάχιστον θα βοηθήσει σημαντικά.

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει το Overwatch mode. Στο εν λόγω mode οι παίκτες παρακολουθούν παιχνίδια άλλων παικτών που έχουν γίνει report. Στο τέλος κάθε overwatch, ο παίκτης που ελέγχει το match καλείται να ψηφίσει αν υπάρχει όντως cheat ή όχι. Σε περίπτωση που ο “κατηγορούμενος” μαζέψει αρκετές ψήφους για χρήση cheats τότε το ban είναι αναπόφευκτο. Ακόμα όμως και με αυτό το mode, το Counter-Strike είναι γεμάτο με cheaters που το καταστρέφουν και αυτός ο μεγάλος τους αριθμός είναι ο λόγος που δε μπορεί το overwatch να τους καθαρίσει όλους. Μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω η Valve;

cs prime 2

Και όμως μπορούσε. Και το κάνει. Πριν λίγες μέρες, οι παίκτες του CS:GO, θα παρατηρήσατε την δυνατότητα που δίνει η εταιρεία, να γίνει το account σας “Prime“. Τι σημαίνει αυτό και πως δουλεύει; Για να κάνετε Prime τον λογαριασμό σας θα χρειαστεί το κινητό σας τηλέφωνο. Θα πρέπει αρχικά να έχετε συνδέσει το steam account σας με τον αριθμό σας και στη συνέχεια θα σας έρθει ένα μήνυμα με έναν κωδικό επιβεβαίωσης που θα σας ζητηθεί. Να σημειωθεί πως μόνο ένας λογαριασμός μπορεί να γίνει Prime με τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Τι θα κερδίσετε κάνοντας Prime τον λογαριασμό σας; Τη δυνατότητα να παίξετε competitive αγώνες με παίκτες οι οποίοι έχουν και αυτοί Prime λογαριασμό. Έτσι, όποιος θέλει να δουλέψει με cheats, σίγουρα θα το ξανασκεφτεί αφού κινδυνεύει να φάει ban στο λογαριασμό που έχει συνδέσει με τον αριθμό του. Αυτό αμέσως θα τον αποκλείσει από τα Competitive Lobbies, πράγμα πολύ καλό για όλους μας. Εφόσον ο ίδιος παίκτης θέλει να χρησιμοποιήσει και πάλι cheats, θα πρέπει σε άλλο account να συνδέσει νέο τηλεφωνικό νούμερο.

cs prime 1

Όπως φαίνεται δεν θα απαλλαγούμε από τους cheaters (και τους Smurfers). Σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν τηλέφωνα γονιών, φίλων κλπ. Σίγουρα όμως και ο αριθμός αυτών θα μειωθεί αισθητά, αφού μέχρι τώρα έφτανε απλά να αγοράσει κάποιος το παιχνίδι και να το φορτώσει με cheats. Η μείωση αυτή, σε συνδυασμό και με το μέτρο που ορίζει ότι για να συμμετάσχεις σε competitive αγώνες πρέπει να φτάσεις το rank 3, θα δώσει την ευκαιρία στο Overwatch να μειώσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των cheaters.

Αν δεν χρησιμοποιείτε cheats (το καλό που σας θέλω) τότε μη φοβηθείτε να μετατρέψετε τον λογαριασμό σας από απλό σε Prime. Μόνο καλά αποτελέσματα μπορούν να βγουν από το μέτρο αυτό το οποίο βρίσκεται ακόμα σε φάση beta αλλά σύντομα θα χρησιμοποιείται κανονικά. Όπως και να ‘χει πάντως, η Valve δείχνει πως πραγματικά ενδιαφέρεται να απαλείψει το φαινόμενο των cheaters αφού ήδη έχει προσθέσει στο Counter-Strike ούτε λίγο ούτε πολύ, τρία διαφορετικά μέτρα αντιμετώπισης. Αναμένουμε τα αποτελέσματα!

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL