SPECIALS

PREVIEW: The Last Tinker – City of Colors

Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει τίποτα για το The Last Tinker – City of Colors, όταν μου εστάλη από την ομάδα ανάπτυξης ένας preview code για παρουσίαση από το site μας. Διαβάζοντας προσεκτικότερα το δελτίο τύπου, ανακάλυψα ότι το παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του, έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές, με τελευταία αυτή του “Best Game in Show, Audience Choice” στην Casual Connect 2014 εκδήλωση που έλαβε μέρος στο Αμστερνταμ.

Τι ακριβώς είναι το The Last Tinker; Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι της ανεξάρτητης Mimimi (!) Productions είναι ένα action/adventure, με έντονες επιρροές από παιχνίδια τύπου Jak & Daxter, τα οποία, ως γνωστόν, έκαναν θραύση κάθε φορά που ένα επεισόδιο τους εμφανιζόταν σε κάποιο Playstation. Η αλήθεια είναι ότι, από το μικρό δείγμα που είχα στα χέρια μου, το The Last Tinker φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον για τους λάτρεις του είδους (σε ένα είδος που επ’ουδενί δεν ευδοκιμεί στους υπολογιστές μας), αλλά δυστυχώς η preview έκδοση διαρκεί μόλις 40 λεπτά και τελειώνει πάνω που το πράγμα αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον.

The Last Tinker Shot1Ο “ήρωάς” μας, Koru.

Η ιστορία ξεκινά σα παραμύθι, όπου βρισκόμαστε στο φανταστικό κόσμο Tinkerworld. Ο κόσμος περνάει μια άνευ προηγουμένου κρίση, καθώς οι φυλετικές διακρίσεις μεταξύ των “χρωματιστών” κατοίκων υπερισχύουν ενάντια στη δημιουργικότητα και στην ανάπτυξη του (τι μου θυμίζει…). Κάθε περιοχή έχει χωριστεί σε στρατόπεδα που μαλώνουν ασταμάτητα, εκτός από τη Colourtown, τη πόλη που ζει ο πιθηκόμορφος ήρωάς μας, Koru. Προς το παρόν βέβαια, καθώς τα πνεύματα είναι οξυμένα και είναι εμφανές ότι κάτι δεν πάει καλά.

Για αρχή, ο Koru προσπαθεί να λάβει μέρος σε κάποιους αγώνες ταχύτητας, αλλά αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τις συνέπειες του διχασμού: το κόστος για τη συμμετοχή είναι υπέρογκο, οπότε η μοναδική λύση για να συμμετάσχει είναι να βοηθήσει μερικούς κατοίκους, με το αζημίωτο. Από εκεί σιγά σιγά αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο απ’ ότι θα πίστευε κανείς, ενώ το χειρότερο είναι ότι ο απροσδιόριστου σχήματος ιπτάμενος φίλος του, τραυματίζεται άσχημα από το φανατικό υποστηρικτή των κόκκινων, Bolzo. Κάπου εκεί, μέσα στην απελπισία του Koru, εμφανίζεται ένα μωβ πνεύμα και τον πληροφορεί ότι είναι ο τελευταίος Tinker και τον παρακαλά να το ακολουθήσει, με αντάλλαγμα την υγεία του φίλου του. Ο Koru δέχεται και…κάπου εκεί σταματά το demo!

The Last Tinker Shot2Το platform στοιχείο, αν μη τι άλλο, είναι αρκετά έντονο.

ΟΚ, η ιστορία δεν διεκδικεί όσκαρ πρωτοτυπίας, αλλά με το τρόπο που ξεδιπλώνεται στο παίκτη, αν μη τι άλλο δείχνει αρκετά υποσχόμενη. Το The Last Tinker είναι κατά βάση ένα 3D platform παιχνίδι, με αρκετά στοιχεία από action και puzzle, πασπαλισμένα με μπόλικη εξερεύνηση. Στο μεγαλύτερο μέρος του preview συνομιλείτε με τους κατοίκους της περιοχής (για ακρίβεια, μονολογούν, καθώς ο Koru δε βγάζει μιλιά), σπάτε κιβώτια, λύνετε κάποιους μάλλον απλοϊκούς γρίφους, οι οποίοι (στη παρούσα φάση) αναλαμβάνουν τον άχαρο ρόλο να σας μάθουν τους βασικούς μηχανισμούς του παιχνιδιού, ενώ αργότερα θα χρειαστεί να δώσετε και κάποιες μάχες σε στυλ brawler.

Αν και υπάρχουν αρκετά επίπεδα δυσκολίας να επιλέξετε, δεν θα έλεγα ότι το The Last Tinker είναι ιδιαίτερα δύσκολο – μάλλον απευθύνεται σε μικρότερης ηλικίας gamers, αν και αυτό πιθανόν να αλλάξει στη τελική έκδοση ή όταν βρεθούμε σε πιο προχωρημένα levels. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι, τουλάχιστον το κομμάτι του brawling, θέλει αρκετή δουλίτσα ακόμη, καθώς προσπαθεί να μοιάσει με το αντίστοιχο των Batman της WB, αλλά απέχει παρασάγγας από αυτό τόσο σε απόκριση όσο και σε ακρίβεια.

The Last Tinker Shot3Θα ρίξετε αρκετό ξύλο, όπως φαίνεται, αλλά το σύστημα μάχης θέλει ακόμα αρκετή δουλειά.

Από εκεί και πέρα, τεχνικά το The Last Tinker είναι αρκετά ικανοποιητικό, με το ανάλαφρο “παιδικό” στυλ γραφικών και τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων να συνθέτουν ένα ευχάριστο για το μάτι σύνολο, ενώ όσον αφορά το ηχητικό κομμάτι, το μελαγχολικό soundtrack συνοδεύει όμορφα τη δράση, το οποίο όμως επιβάλλεται να εμπλουτιστεί με περισσότερα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν περισσότερα πράγματα να πει κανείς για τη συγκεκριμένη έκδοση του The Last Tinker – City of Colors. Αν μη τι άλλο, η Mimimi Productions δείχνει να βαδίζει στο σωστό δρόμο και, εφόσον βελτιώσει το action κομμάτι και δυσκολέψει λιγάκι τους γρίφους, θα χτίσει ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, σε ένα είδος που σπανίζει στις μέρες μας. Μέχρι το καλοκαίρι λοιπόν, που εικάζεται ότι θα κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του παιχνιδιού, αναμένουμε…

{youtube}zusxx9AlsgQ{/youtube}

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

4 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL