LATEST NEWS

[UPDATED] Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Grim Fandango HD Remastered

Update 2: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού και είναι η 27η Ιανουαρίου 2015.

Update 1: Δε χρειάστηκε να περιμένουμε και πολύ. Τρομερή αποκλειστικότητα είχε η Sony τελικά!

Αρχική είδηση: Ίσως η σημαντικότερη “δική μας” είδηση που βγήκε από την φετινή Ε3 ως τώρα, είναι η ανακοίνωση του Tim Schafer πως ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια remastered HD έκδοση του Grim Fandango για κάποια αστεία μηχανήματα που λανσάρονται ως παιχνιδομηχανές επόμενης γενιάς.

Φυσικά, είναι μονάχα θέμα χρόνου (όπως επιβεβαίωσε σήμερα μέσω Twitter) μέχρι το Grim Fandango Remastered να βρει τον δρόμο του για το εξ’ αίματος σπιτικό του.

Περιττό να πούμε ότι το σπεκουλάρισμα για το τί άλλα remastered Σαφερικά διαμάντια αναμένεται να δούμε στο εγγύς μέλλον, μόλις ξεκίνησε.

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

12 Comments

  1. H χρήση mouse Γιώργο προσφέρεται, σε beta ακόμη φάση, με το Grim mouse project (”http://forums.residualvm.org/viewtopic.php?t=623″).

    Από ‘κει και πέρα, εγώ θα γίνω ο (τελείως) ξινός της υπόθεσης, θα στεναχωρήσω τον φίλο Melkor και θα πω το εξής: Δε μου αρέσουν πολλά πράγματα στη συγκεκριμένη περίπτωση-υπόθεση. Και όχι, δεν έχει να κάνει με το αν έχω ή δεν έχω εμπιστοσύνη στον Schafer πλέον (που δεν έχω, για να είμαστε κι απολύτως ειλικρινείς μεταξύ μας).

    Με προβληματίζουν τα εξής:
    1. Όποιος έχει παίξει πρόσφατα το παιχνίδι, γνωρίζει ότι, ακριβώς λόγω της ιδιαίτερης τεχνοτροπίας του, είναι απολύτως playable, από οπτικής άποψης, ακόμη και σήμερα. Οπότε ένα HD remake, αν το δούμε τελείως ψυχρά, μόνο αναγκαίο δεν ήταν. Βέβαια σε PS δεν είχε βγει ποτέ το παιχνίδι, οπότε υπάρχει αιτιολογία κυκλοφορίας εκεί. Ας το αφήσουμε όμως αυτό στην άκρη κι ας πάμε στο…

    2. Ανακοινώνεται το παιχνίδι αποκλειστικά για PS4 και PS Vita και δεν περνά ούτε ένα 24ωρο για να ανοίξει το παράθυρο κυκλοφορίας του και σε PC. Ε, ή μας κοροϊδεύει ο Schafer ή… μας κοροϊδεύει! Να είμαστε σοβαροί, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να έκανε συμφωνία με τη Sony και να τολμά να την αμφισβητεί δημοσίως, έστω και με μισόλογα, σε λιγότερο από 24 ώρες. Οπότε ή δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, ή απλά θα το δούμε πολύ αργότερα, πιθανώς όμως και ποτέ, σε PC.

    3. Όταν “τρέχει” η υπόθεση που λέγεται “Broken Age” με τα όποια και όσα επιχειρήματα υπέρ και κατά του έχουν αποτυπωθεί και ΞΕΡΕΙΣ ότι ανακοίνωση περί HD remake του GF θα τραβήξει μακριά τελείως τα φώτα από το πρώτο, τότε πάλι δύο τινά συμβαίνουν: Ή κι εσύ ο ίδιος γνωρίζεις ότι εν τέλει θα καταλήξει σε ποιοτικό ναυάγιο/φιάσκο, ή έχεις απλά πάψει να πιστεύεις στην επιτυχία του και ψάχνεις σωσίβιο για να διατηρηθείς στο προσκήνιο.

    4. Ή εγώ το έχασα, ή όντως δεν έγινε η παραμικρή νύξη για την Act 2 του Broken Age. Τουλάχιστον ατυχές και -για εμένα προσωπικά- απαράδεκτο, αν όντως συνέβη το δεύτερο…

    Για να μη παρεξηγηθώ κατόπιν όλης αυτής της… μαυρίλας που έβγαλα (που μόνο τέτοια δεν είναι, αλλά καταννοώ ότι μπορεί -λανθασμένα- να εκληφθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο), εννοείται ότι κι εγώ θέλω ένα GF Remastered σε HD μορφή, απλά είναι πολλά εκείνα που μου δημιουργούν, εύλογες θεωρώ, απορίες…

  2. Το Grim Fandango αποτελει με διαφορα το νο1 παιχνιδι για PC κατ’εμε αλλα δε βλεπω πως μια εκδοση HD χρησιμευει στην παρουσα φαση. Μονη μου ελπιδα να γνωρισουν και αλλοι αυτο το υπεροχο παιχνιδι και να ξαναζωντανεψει το “κινημα” για sequel.

  3. Ουσιαστικά ο Μάνος έχει δίκιο σε όλα του τα πόιντς.

    Φυσικά κανείς δεν μας υποχρεώνει να αγοράσουμε το εν λόγω remake, αλλά ειλικρινά ελπίζω να είναι καλό, να ενσωματώσει και δυνατότητα χειρισμού με ποντίκι και τελοσπάντων να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη. To Broken Age (που για εμένα ήταν απλώς ένα ικανοποιητικό/διασκεδαστικό adventure, απολύτως ΟΚ για μια μπάτζετ τιμή) προφανώς είδαν πως δεν πολυπερπάτησε και τώρα το εγκαταλείπουν άνανδρα και όπως όπως.

    Θλιβερόν, αλλά όπως είπε και ο Αδερφός Πεισίστρατος, είθε αυτή η κίνηση να αποτελέσει έναυσμα για περισσότερες αναβιώσεις/επανακυκλοφορίες θρυλικών παιχνιδιών που αγαπήσαμε.

  4. Συμφωνώ με το Μάνο σε όλα. Γιατί ρε γαμώτο έχει γίνει έτσι ο Schafer τα τελευταία χρόνια; Με αυτά και με αυτά μου γεννήθηκε η επιθυμία για μια επανάληψη του GF. Μου έχει λείψει ο Manny και ο κάτω κόσμος του. Θα ξαναπάω πάλι στα χρόνια του Λυκείου.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL