LATEST NEWS

SteamOS από την Valve!

Όπως ίσως αρκετοί να είχατε φανταστεί, δεν ήταν καθόλου τυχαίος ο έρωτας της Valve με το linux τον τελευταίο καιρό…
Σήμερα τελείωσε το πρώτο (από τα 3) countdowns της Valve με την αποκάλυψη του SteamOS!

Ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε linux (a.k.a. Ένα Linux distro) με αποκλειστικό στόχο να φέρει τα PC games στο σαλόνι σας, σε συνδυασμό με το Big Picture Mode με την μέθοδο του streaming.
Σύμφωνα με το site που άνοιξε με το τέλος του countdown το SteamOS πετυχαίνει πλέον σεβαστή αύξηση των επιδώσεων στα γραφικά, ενώ τώρα δουλεύουν στην τελειοποίηση του ήχου και στο να εξαφανίσουν το Input lag σε επίπεδο λειτουργικού.

Δεν παραλείπει φυσικά να τονίσει το πόσο ανοιχτό θα είναι το SteamOS τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε software, ενώ ανακοινώνει 4 νέες δυνατότητες του Steam με άμεσο στόχο την διασκέδαση στο σαλόνι.

  • In-home Streaming: Μέσα από το οποίο θα μπορείτε να κάνετε stream τα παιχνίδια σας είτε παίζετε από Mac, είτε από Windows, απευθείας στο σύστημα που θα έχετε εγκαταστήσει το SteamOS δίπλα στην TV σας. Κάτι τέτοιο πάει να πει ότι και το πιο μικρής ισχύος HTPC στο σαλόνι σας θα είναι σε θέση να σας προσφέρει τα παιχνίδια σας, σε συνδυασμό με το τούμπανο PC που θα έχετε στο δωμάτιο σας.
  • Music, TV, Movies: Η επόμενη υπηρεσία είναι σχεδιασμένη στα πρότυπα του iTunes, Netflix και λοιπών υπηρεσιών, όπου σας επιτρέπει να αγοράσετε ή να ακούσετε μουσική και να νοικιάσετε ή να αγοράσετε τηλεοπτικά show και ταινίες. Όλα αυτά φυσικά μέσω internet.
  • Family Sharing: Πλέον μπορείτε να μοιραστείτε τα παιχνίδια σας στο steam με άλλα μέλη της οικογένειας σας, κρατώντας ο κάθε ένας τα δικά του saves και achievements στο Steam cloud!
  • Family Options: Το γνωστό parent control για να μπορείτε να ελέγχετε είτε τι βλέπουν τα παιδιά σας, είτε να ελέγχετε τι θα βλέπουν οι γονείς σας. Με αυτή την υπηρεσία θα είναι δυνατό να υπάρχει έλεγχος του τι βλέπει, ποιος, μάλλον με κάποιο σύστημα user accounts για κάθε μέλος της οικογένειας, αλλά θα το δούμε αργότερα σίγουρα πως θα υλοποιηθεί αυτό.

Τέλος σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η Valve, “…εκατοντάδες παιχνίδια τρέχουν στο SteamOS. Αναμείνατε για ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες για όλους το ΑΑΑ τίτλους που έρχονται natively στο SteamOS το 2014.”, κάτι που για να το πούμε απλά, πάει να πει ότι οι τίτλοι αυτοί δεν θα είναι οι εκδόσεις για Windows με κάποιο πρόγραμμα τύπου wrapper που θα προσπαθεί να τρέχει τα παιχνίδια σαν το Wine, αλλά τα παιχνίδια θα είναι γραμμένα να τρέχουν σε SteamOS από την μάνα τους, χωρίς την απώλεια σε επιδόσεις που θα είχε η λύση του wrapper!

Το SteamOS θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα σύντομα, δωρεάν, τώρα και για πάντα!

6 Comments

  1. Απ’όσο καταλαβαίνω, πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό άνοιγμα της Valve, που προετοιμάζει την έλευση του Steambox. Δεν νομίζω πως αποσκοπεί στο να κάνει τον PC Power User να εγκαταλείψει τα Windows, όσο στο να δώσει έναυσμα σε κάποιο κονσολά να ασχοληθεί λίγο πιο “ζεστά” και ίσως να οδηγηθεί στην Ορθοδοξία της Μητέρας Πλατφόρμας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL