EDITORIALSWord of Manos

Αφήνοντας πίσω ένα ακόμη έτος

Ομολογώ ότι αρχικά σκέφτηκα πως ίσως θα ήταν ολίγον ανούσιο ν’ ανεβάσω σήμερα το κείμενο που ακολουθεί, καθότι από Τρίτη 02/12 μέχρι Παρασκευή 05/12 το RageQuit θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, λόγω αλλαγής server. Στη συνέχεια όμως σκέφτηκα ότι δε μπορούσα, δε γινόταν με τίποτα, ν’ αφήσω να περάσει η μέρα δίχως να γράψω το παραμικρό.

Έφτασε λοιπόν πάλι η 1η Δεκέμβρη κι είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να γιορτάζουμε, για δεύτερη χρονιά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα κι ακριβώς έναν μήνα πριν την έλευση του νέου έτους, την ίδρυση, λειτουργία και δραστηριότητα του αγαπημένου μας site. Του χώρου που με συνέπεια συνεχίζει ν’ αποτελεί το μέσο για να κάνουμε, σε ερασιτεχνική -ή, αν προτιμάτε, μη κερδοσκοπική- βάση, αυτό που αγαπάμε και που μέχρι πριν δύο (και κάτι…) χρόνια πράτταμε σ’ επαγγελματικό επίπεδο, δηλαδή την αρθρογραφία γύρω από PC games πρωτίστως και hardware δευτερευόντως.

Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου αυτού χρόνου, η κοινότητά μας δεν αυξήθηκε θεαματικά. Παρ’ όλ’ αυτά σκαρφάλωσε από τα 625 μέλη που μετρούσαμε την 1η Δεκεμβρίου 2013 στα 799 σήμερα. Μ’ απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι 174 επιπλέον άνθρωποι αποφασίσανε να κάνουν εγγραφή στο RageQuit, να πάρουν μέρος στις συζητήσεις του forum μας, ν’ αφήσουν κάποιο σχόλιο στα κείμενά μας, να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς μας. Για ένα site που απέχει από τις -κακώς εννοούμενες- δημοσιοσχετίστικες λογικές, που δε κυνηγάει με κάθε τρόπο, μέσο και τίμημα την προβολή, που έχει αποφασίσει να τραβήξει τον δικό του, διαφορετικό, δρόμο, αυτή η αύξηση των μελών του αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία.

RQ Video player WoMΚαι μαγικό κινηματοθέατρο βάλαμε, τι άλλο θέλετε;

Την ίδια στιγμή, ιδιαιτέρως αισιόδοξη φαντάζει και η εκτόξευση των καθημερινών επισκεπτών μας, κάτι που μπορεί να μην αντικατοπτρίζεται και να καθίσταται άμεσα φανερό μέσω αριθμών στο site, εμείς όμως είμαστε σε θέση να μπορούμε, μέσω των Google Analytics, να το διαπιστώσουμε. Όλο και περισσότερα άτομα δείχνουν να εμπιστεύονται την κρίση των συντακτών μας γύρω από τις νέες κυκλοφορίες, ανεβάζοντας αισθητά τα στατιστικά της σελίδας και γεμίζοντάς μας ικανοποίηση για τη σταδιακή, αλλά σταθερή, αναγνώριση της δουλειάς μας.

Αν πρέπει να ξεχωρίσω και ν’ αναφερθώ σε τρία συμβάντα που χαρακτηρίσανε την εξέλιξη του RageQuit εντός του 2014, αυτά θα ήταν η είσοδός του στην πλατφόρμα του Metacritic, η πρώτη ανανέωση της εμφάνισής του και η διεύρυνση της συντακτικής του ομάδας, που εμπλουτίστηκε με πέντε ακόμη, πολύ αξιόλογα, στελέχη. Έχοντας ήδη ανεβάσει 127 reviews στην πιο διάσημη πλατφόρμα αξιολόγησης, μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα αξιολόγησης έκαστου νέου PC game και τον έναν από τους μόλις δύο εκπροσώπους της χώρας μας. Εισακούοντας τις δικές σας παρατηρήσεις για τις ατέλειες και μικροελλείψεις που εμφάνιζε ο ιστότοπός μας, προχωρήσαμε σε μερική ανανέωσή του, εξαλείφοντας σχεδόν οτιδήποτε επηρέαζε αρνητικά τη λειτουργικότητα και εικόνα του.

Πηγαίνοντας τον θεσμό των interns ένα βήμα παραπέρα και διαισθανόμενοι ότι μέσα από τους κόλπους του site μας είχαν ήδη αναδειχθεί άτομα που ήταν σε θέση να πλαισιώσουν το συντακτικό δυναμικό, απευθύναμε πρόσκληση στους Tsok, GrMadness, solaufein, rikimaru και Adhan να ενσωματωθούν στην ομάδα μας. Προς μεγάλη μας ικανοποίηση και οι πέντε αποδέχθηκαν με χαρά τον νέο ρόλο που τους προτείναμε, με τα πρώτα δείγματα της δουλειάς τους να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Σε συνδυασμό με την παραμονή σύσσωμης της αρχικής ενδεκάδας στη σύνθεση του team, πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε περισσότερα από 15 άτομα πρόθυμα να γράψουν κάτι στο RageQuit, πάντα σύμφωνα με τον ελεύθερο χρόνο και την έμπνευση που καθένας ανά πάσα στιγμή διαθέτει. Το τελευταίο είναι κι η απάντηση στην αλλαγή του ρόλου των Νίκου “nitro912gr” Καράμπελα και Τζίμη “stuntman” Απέργη από admin σε global mod, για να προλάβω και τυχόν σενάρια συνωμοσίας και δήθεν αλληλοσπαραγμού μεταξύ των συνιδρυτών του RageQuit.

Εξίσου ουσιώδης όμως υπήρξε η διεύρυνση των επαφών μας με game developers και publishers του εξωτερικού. Έχοντας βάλει εξ’ αρχής σκοπό και στόχο να φτάσουμε σ’ ένα σημείο όπου κανένα mail μας, με σκοπό την εξασφάλιση review code, δε θα έμενε αναπάντητο, τα βήματα που κάναμε και προς αυτή την κατεύθυνση αποδείχθηκαν προσεκτικά κι επιτυχημένα. Το φαινόμενο να χάνουμε κυκλοφορίες, εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος από τους -συνήθως μεγάλους- δημιουργούς ή εκδότες ενός τίτλου να δουν παρουσίασή του στη σελίδα μας ελαχιστοποιήθηκε σημαντικά, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε ότι εξακολουθούν να υφίστανται περαιτέρω περιθώρια ανόδου.

Όπως άλλωστε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης έχουμε στην κάλυψη του hardware τομέα, κάτι βέβαια που ασφαλώς προϋποθέτει τη συνεργασία από μέρους των τοπικών εταιρειών-αντιπροσώπων. Εννοείται ότι θα γίνουν οι σχετικές προσπάθειες κι επαφές, με την ελπίδα να έχουν επιτυχή κατάληξη. Ως γνωστόν, η καθιέρωση δεν επέρχεται από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά απαιτεί χρόνο, διαρκή προσπάθεια και υψηλή ποιότητα παραγόμενου έργου.

RQ Metacritic WoMΓια 7.5 μήνες διάστημα, δεν τα πάμε κι άσχημα…

Σ’ αντίθεση με τα παραπάνω, υπήρξαν και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά μας που παρέμειναν αμετάβλητα. Το RageQuit, πιστό στον αρχικό σχεδιασμό του, δεν αλλοίωσε στο ελάχιστο τον χαρακτήρα του, δε προέβη σε reviews τίτλων για κονσόλες, tablets, smartphones κτλ, δεν έγινε ένα ακόμη από τα πολλά “all-in-one” sites. Γνωρίζουμε ότι το μονοπάτι που έχουμε τραβήξει είναι αρκετά μοναχικό, αλλά δε προβληματιζόμαστε καθόλου. Εξίσου αμετακίνητοι σταθήκαμε στην οποιοδήποτε περίπτωση “εκπτώσεων” από μεριάς μας, τόσο στην ποιότητα των κειμένων μας, όσο και των βαθμολογιών που τα συνοδεύουν. Η πλήρως ανεξάρτητη φύση μας κι η μηδενική υποχρέωση που έχουμε απέναντι στον οποιοδήποτε, είναι τα καλύτερα εχέγγυα για να συνεχίσουμε τελείως απερίσπαστοι το έργο μας. Το έργο ενός gaming ιστότοπου που είναι από τους ελάχιστους που δεν ανήκουν σ’ έναν μεγαλύτερο όμιλο, με τα όποια (ελάχιστα) θετικά και (πολλά) αρνητικά έχει κάτι τέτοιο. Tο πολύ υψηλό επίπεδο ελευθερίας έκφρασης στο forum θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνεχίζει να είναι βασικός λόγος για την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται σ’ αυτό και για τη διατήρηση του εξαίρετου κλίματος μεταξύ των μελών.

Είμαστε λοιπόν σε θέση να πούμε ότι διαθέτουμε το πιο γνωστό ελληνικό gaming site; Όχι. Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι το μεγαλύτερο όλων; Σίγουρα όχι. Μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι ήρθε για να κάνει τη διαφορά κι έχει καταφέρει να είναι το πιο ποιοτικό, όντας την ίδια στιγμή και το μοναδικό που ασχολείται αποκλειστικά με τα PCs; Αυτό θα μας επιτρέψετε να το διαλαλούμε ελεύθερα! 

Προτού φτάσω στο τέλος του κειμένου μου, θα ήθελα ν’ απευθύνω, τόσο εκ μέρους σύσσωμης της ομάδας, όσο και προσωπικά, ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» σ’ όλους σας, για τη δράση, την παρουσία και τη συμμετοχή σας στα δρώμενα του RageQuit. Καθένας από εσάς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος και απαραίτητο συστατικό της επιτυχημένης ύπαρξης του site. Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, η συμμετοχή μου στο RageQuit στον τρίτο χρόνο ζωής του, που από σήμερα ανοίγεται, θα είναι μειωμένη, λόγω διαφόρων υποχρεώσεων. Δε μπορώ από τώρα να γνωρίζω σε ποιο βαθμό θα περιοριστεί. Εκείνο για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι, όπως κι όλα τα άλλα παιδιά, δε θα σταματήσω να προσφέρω ό,τι περισσότερο περνάει από το χέρι μου, όποτε έχω τη δυνατότητα και τον χρόνο να το πράττω!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε 365 ημέρες από σήμερα, για να γιορτάσουμε το κλείσιμο του τρίτου χρόνου ύπαρξης του αγαπημένου μας site! 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

29 Comments

  1. Μακάρι το RageQuit να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά μας για πολλά πολλά χρόνια ακόμα. Και λέγοντας RageQuit βάζω μέσα όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους στην εξέλιξη του. Τους αγαπητούς συντάκτες μας, παλιούς και νέους, και την υπέροχη community που έχουμε η οποία είναι μακράν η ποιοτικότερη και φιλικότερη που έχω συναντήσει.

    Συνεχίστε την πορεία σας και εμείς θα είμαστε δίπλα σας.

  2. Ευχαριστούμε για το καλύτερο on topic pc gaming site που υπάρχει, σίγουρα στο ελλάντα μπορεί και παραέξω. Εύχομαι ότι καλύτερο για τους παλίκαρους που έκαναν το παραπάνω εφικτό και δεσμεύομαι ότι όσο μπορώ θα είμαι εδώ να “στηρίζω” αυτή την προσπάθεια. (Ήδη με έχουν ρωτήσει 2 κολλητοί αν με πληρώνετε ή αν κάνω τσάμπα διαφήμιση λόγο βλακείας). Anyways άντε και του χρόνου με 1200 μέλη 😉

  3. το χω ξαναγραψει κι αλλου, οτι τα ψυχρα νουμερα δε μου λενε τιποτα. προτιμω αυτο που βλεπω με τα ματια μου, δηλ. ενα ζωντανο, δραστηριο σε ολα τα μετωπα σαιτ με 700 χρηστες, παρά π.χ. καποιο αλλο με 10000 χρηστες όπου γραφεται ενα ποστ καθε μερα (πασα ομοιοτητα με αυτο που σκεφτηκατε ειναι τυχαία και δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο τρολερό μυαλο μου).

    το ονειρο συνεχιζεται. δεν αλλαξε τιποτα προς το χειροτερο ουτε στο δευτερο χρονο… το εκρηκτικο μιγμα χιουμορ, τρέλλας, αγαπης για το pc γκεημινγκ και θεωρώ, υψηλού συναισθηματικού και εγκεφαλικου iq, μας εχει κανει ολους να νιωθουμε κατι σαν προδοσια ακομα κι αν κλεισουμε τον browser… ειμαστε 16 ωρες ονλαιν γιατι νιωθουμε μια παρεα εκει εξω που κανει ακριβως το ιδιο…

    μεγαλυτερη αποδειξη για ολα τα παραπανω αποτελει ακομα κι η τριημερη διακοπη αυτου που περιγραφω… αλλαζετε σερβερ και δε βλεπουμε την ωρα να ερθει η παρασκευη γιατι το συνδρομο στερησης εχει χτυπησει απο τωρα…
    υπερβαλω, λετε, ε? μπα. καθολου.

    να τα εκατοστησετε – ουμε λοιπον. παντα παρέα.

  4. Υπάρχουν πολλά μέλη που δε περνάει μέρα χωρίς να περάσουν από εδώ… Η μεταφορά σε άλλο server θα χαλάσει σίγουρα ένα ρεκόρ για πολλούς από εμάς καθημερινής επίσκεψης στο Ragequit.

    Εντάξει εμείς οι “νέοι” είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αυτό που αγαπήσαμε με τη σειρά μας. Αξίζει όμως ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τα παιδιά που ξεκίνησαν να στήσουν το RQ και κατάφεραν να το κάνουν τόσο ποιοτικό παρά τις δυσκολίες.

    Καλή ρεικουίστικη χρονιά να έχουμε και τα καλύτερα σίγουρα έρχονται!

  5. Tο πολύ υψηλό επίπεδο ελευθερίας έκφρασης στο forum θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνεχίζει να είναι βασικός λόγος για την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται σ’ αυτό και για τη διατήρηση του εξαίρετου κλίματος μεταξύ των μελών.

    Αυτό ακριβώς. Εκπληκτική κοινότητα, καλή μας συνέχεια!

  6. Μεράκι, ενημέρωση, πάθος για το pc gaming, άποψη, χιούμορ…και φυσικά ένα φανταστικό community με καθημερινή δραστηριότητα έτοιμο να ικανοποιήσει και τον ποιο απαιτητικό pc gamer! Χρόνια μας πολλά και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά του Ragequit που δημιούργησαν αυτήν την ιντερνετική γωνιά για να αράζουμε και να μιλάμε για το αγαπημένο μας χόμπι!

  7. Χρόνια πολλά στο μοναδικό αυτό site με την εξαίρετη ομάδα αλλά και το υπέροχο κοινό του!

    Δεν μπορώ να σταματήσω να λέω πόσο υπέροχα με κάνετε να νιώθω εδώ μέσα και πόσο σας ευχαριστώ γι’ αυτό. Γνώρισα πολλά και αγαπητά πρόσωπα εδώ μέσα και αυτό για μένα είναι ό,τι καλύτερο. Δε θα γινόταν, αν οι συντάκτες δε μας έκαναν να νιώθουμε σαν, ας μου επιτραπεί η έκφραση, οικογένεια !!

    Σας ευχαριστώ από καρδιάς, για όλες τις στιγμές 🙂

    Υ.Γ. Μάνο, όσο καιρό και να χρειαστείς, πάλι εδώ θα γυρίσεις κάπου, κάπως, κάποτε ! Εδώ θα είμαστε να σε περιμένουμε !

  8. Το ποιοτικότερο γκέημινγκ σάητ.
    Η μόνη φορουμική (γκέημινγκ και μη) κοινότητα που με κέρδισε.

    Μέρα χωρίς ρεηκουί; Μέρα λίγο λειψή.
    Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι γεμάτη απ’ όλα τα ωραία μας.

    Ελάτε να σας αγκαλιάσω ΟΛΟΥΣ:)

  9. Χρόνια πολλά και πάντα τέτοια, συγχαρητήρια σε όλους.
    Είναι πολλά και ποιοτικά αυτά που έχετε καταφέρει και τα αναφέρεις Μάνο, δεν είναι μόνο τα νούμερα και η προβολή το ζητούμενο όπως κάνουν κάποιοι άλλοι.
    Συνεχίστε την καλή δουλειά!!!

  10. Με αρκετή καθυστέρηση να ευχηθώ κι εγώ ότι καλύτερο για το αγαπημένο μας σαιτ/φόρουμ. Έχετε γίνει τέτοια συνήθεια και αγάπη που ακόμη και η γυναίκα με τρολλάρει ώρες ώρες. Αλλά εκεί σταθερά. Με το που ανοίξει ο browser ανοίγει η αρχική, το φόρουμ και κάτι γυμνές φωτογραφίες του Μποράττσου εεε από κάτι πεταλούδες σε ντοκιμαντέρ ήθελα να πω 😛
    Να ΄στε καλά παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλλετε αυτά τα χρόνια ώστε να βγάζουμε εμείς τα βίτσια μας

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL