LATEST NEWS

EA: “Microtransactions παντού”

Ο “θεσμός” των microtransactions καθιερώθηκε ως η κύρια πηγή εσόδων για τα free-to-play games, όμως πλέον φαίνεται να επεκτείνεται. Μιλώντας σε συνέδριο της Morgan Stanley, ο CFO της Electronics Arts Blake Jorgensen τόνισε οτι η εταιρία σκοπεύει να ενσωματώσει microtransactions σε όλα τα παιχνίδια της. Μάλιστα ισχυρίστηκε οτι οι gamers όχι μόνο δε φέρνουν αντιρρήσεις σε αυτή την πρακτική, αλλά την επιδοκιμάζουν και την απολαμβάνουν.

To action-horror game Dead Space 3 είναι ένας από τους πρώτους τίτλους που επιδεικνύει τη νέα πολιτική της Electronic Arts. Ο παίκτης μπορεί να πληρώσει για ορισμένα resources με πραγματικά χρήματα ώστε να διευκολύνει την πορεία του στο παιχνίδι. Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι microtransactions θα ενσωματωθούν ομαλά στα παιχνίδια ή θα επηρεάσουν το σχεδιασμό τους. Δυστυχώς έχουμε δει περιστατικά παιχνιδιών όπου η in-game πρόοδος καθίσταται δυσχερής και κουραστική, ακριβώς για να “ενθαρρυνθεί” ο παίκτης να επενδύσει επιπλέον χρήματα. Ας ελπίσουμε οτι η υλοποίηση της Electronic Arts θα είναι πιο δίκαιη για τους παίκτες που (να μην το ξεχνάμε) θα έχουν ήδη πληρώσει 50€ για την αγορά του τίτλου.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

13 Comments

  1. Αν και απ΄ότι είδα στο review του Dead Space 3, δεν είναι απαραίτητο να ρίξεις λεφτά σε microtransactions, και πάλι δεν θέλω σε παιχνίδι, το οποίο έχω πληρώσει να έχω τέτοια πράγματα. Από την άλλη, με αφήνει παγερά αδιάφορο το μεγαλύτερο μέρος των τίτλων αυτής της εταιρείας. :p

  2. Τα microtransactions έχουν εφαρμογή ως εναλλακτική πηγή εσόδων για games που δεν ζητήουν αντίτιμο αγοράς ( LoL) ή games που τα αγοράζεις αλλά δεν ζητούν συνδρομή (πχ. GW2). Όσο οι εταιρείες κρατούν τα μπόσικα και τα παιχνίδια τους δεν γίνονται pay 2 win τότε κανένα πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL