LATEST NEWS

Νέο patch για το Baldur’s Gate 3 φέρνει την Druid class

Χτες στο δεύτερο Panel from Hell livestream, η Larian Studios αποκάλυψε το τέταρτο μεγάλο update για το επερχόμενο Baldur’s Gate 3 με το όνομα Nature’s Power. Σε αυτό έρχεται η προσθήκη της κλάσης των Druids με πολλά νέα spells, ικανότητες, αλλά και ευρύτερες αναβαθμίσεις στον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού.

Για τους Druids

Είναι ομολογουμένως αρκετά δύσκολο να μεταφέρεις μία κλάση που έχει πρακτικά τεράστια δυναμική αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Για να το πετύχει αυτό, η Larian έφερε μαζί με την κλάση 30 νέα spells και ικανότητες, συμπεριλαμβανόμενου και το Wild Shape! Πέραν αυτών, νέοι διάλογοι και voice-overs έχουν προστεθεί στο παιχνίδι, ώστε οι επίδοξοι Δρυίδες να αλληλεπιδρούν στο ίδιο βαθμό με τις άλλες κλάσεις και φυλές του Faerûn.

Baldur's Gate 3 Druid character creation

Σημαντικό στοιχείο της κλάσης είναι το Wild Shape το οποίο προσδίδει υψηλή προσαρμοστικότητα στους παίκτες αναλόγως τις προκλήσεις. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί 8 διαφορετικές μεταμορφώσεις: Deep Rothé, Cat, Raven, Dire Wolf, Badger, Spider, Polar Bear, και Aberrant. Το τελευταίο Wild Shape είναι το αποτέλεσμα αν αποδεχτεί ο παίκτης το tadpole που έχει παρεισφρύσει στον εγκέφαλό του κατά την εισαγωγή του παιχνιδιού.

Baldur's Gate 3 Druid dialogue

Μεγάλη σημασία στο tabletop D&D έχουν και οι εξειδικεύσεις της κάθε κλάσης. Στο Baldur’s Gate 3, οι Druids θα έχουν πρόσβαση σε 2 Druid Circles: το Circle of the Land και το Circle of the Moon. Όσοι ακολουθήσουν τον πρώτο Κύκλο, θα δουν να αλλάζουν οι δυνάμεις και τα spells τους αναλόγως την τοπογεωγραφία που βρίσκονται. Οι Moon druids έχουν ιδιαίτερη έφεση στο Wild Shape και αλλάζουν μορφές κατά το δοκούν, έχοντας πρόσβαση σε πιο προηγμένες μορφές όσο αυξάνουν σε δύναμη.

Baldur's Gate 3 Druid fight

Μεγάλες αλλαγές με το Patch 4

Εκτός από τη νέα κλάση το patch φέρνει βελτιώσεις σε όλο το παιχνίδι. Από τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει το Nature’s Power, αξιοσημείωτες είναι οι παρακάτω:
Optional Loaded Dice: Τα ζάρια πλέον ρυθμίζουν λίγο το RNG ώστε οι παίκτες να μην έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου το ζάρι ρίχνει αλλεπάλληλα άσχημα ή τυχερά rolls.
Speak with dead και καλογυαλισμένα cinematics: Υπάρχουν βελτιώσεις στο animation της ικανότητας speak with dead. Επιπλέον οι φωτοσκιάσεις έχουν υποστεί ολικό lifting. Επειδή στο γραπτό κείμενο αυτό δεν σας λέει τίποτα (πέραν από το να το φανταστείτε), σας παραπέμπουμε στο τελευταίο βίντεο αυτού του άρθρου (γύρω στο 17:46).
Multiplayer: Όσοι παίζουν με φίλους θα μπορούν να βλέπουν πλέον το inventory, εξοπλισμό, ξόρκια αλλά και τα character sheets. Επίσης θα μπορούν να μεταφέρουν αντικείμενα από και προς αυτούς. Σημειωτέον, ότι δεν υπάρχει επιλογή “κλειδώματος” επομένως οι φίλοι σας μπορούν να πάρουν οτιδήποτε από το inventory σας χωρίς να σας ρωτήσουν. Δεν θα το έκαναν ποτέ όμως. Είναι φίλοι σας άλλωστε, σωστά;
Quality of life: Πλέον μπορείτε να στοχεύσετε εχθρούς και φίλους μέσω του πορτραίτου τους στο combat UI. Επίσης, για τους μετρ της τακτικής έχει προστεθεί το κουμπί για δυνατότητα…. flee. Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ. Οι πυρσοί είναι πλέον ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν, με το πάτημα ενός κουμπιού.
Βελτιωμένα cinematics: Το γυάλισμα του παιχνιδιού συνεχίζεται, και ομολογουμένως οι σκηνές στα cinematics φαίνονται ακόμη πιο ζωντανές.

Επέκταση της Larian Studios

Το άνοιγμα δύο νέων studio ανακοινώθηκε χτες. Εκτός από αυτά στο Βέλγιο, Ιρλανδία, Ρωσία, και Καναδά, η Larian φτάνει στην Αγγλία και στη Μαλαισία, με τα Guilford και Kuala Lumpur studios αντίστοιχα. Στόχος είναι, πέραν της αύξησης του προσωπικού που εργάζεται στο Baldur’s Gate 3, η ανάπτυξη του παιχνιδιού να αγγίξει ουσιαστικά το 24ώρο rotation κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ελάχιστο downtime. Πρακτικά, κάθε studio θα παραδίδει δουλειά ώστε να τη συνεχίσει το επόμενο κ.ό.κ.

Σας αφήνουμε με όλο το livestream της Larian Studios, που περιέχει συνεντεύξεις και ένα εκτενές gameplay session, όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα.

Παύλος Γεράνιος

Γέννημα-θρέμμα της Υπερβορείας, ο Παύλος έκανε καιρό να γνωρίσει την αλληλεπίδραση με την οθόνη. Τα πρώτα παιχνίδια που θυμάται να παίζει ήταν τα Gran Prix, Test Drive, Digger και Flight για DOS σε εποχές που οι περισσότεροι είχαν πλέον Windows... Αυτό δεν τον πτόησε και αγάπησε τη Μητέρα Πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή. Θήτευσε και στην άγονη παραμεθόριο των κονσολών (πάντα σε σπίτια φίλων, ποτέ στο δικό του), αλλά το PC ήταν αυτό που τον κράτησε. Λάτρης των ποιοτικών τίτλων από όλα τα είδη, θεωρεί πώς η ιστορία και αυτό που θέλει να πει το παιχνίδι ως μέσο είναι το κυριότερο και όχι η ταμπέλα. Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις φυσικά...

18 Comments

  1. Διαφωνώ σε αυτήν την περίπτωση. Ήδη το ΕΑ πλάνο που ακολουθεί η Larian, έχει να επιδείξει σαφέστατες βελτιώσεις στο παιχνίδι στους τέσσερις μήνες που έχει ξεκινήσει.

    Το ίδιο μπορείς να πεις και το Risk of Rain 2, Hades κτλ. Προφανώς ευχαριστούμε τους beta tester players για τη θυσία τους, αλλά έχει βοηθήσει πολύ ορισμένα παιχνίδια.

  2. [QUOTE=”Chris2756, post: 564032, member: 104448″]
    Αν δημιουργησουν διαφορετικα DLC με διαφορα races, που θατα πληρωνεις εξτρα, τοτε τι καλη επιδραση εχει η ΕΑ? ρε παιδια. Ειδαμε τι εκανε και με την Βιοware.
    [/QUOTE]
    στην περιπτωση larian θα δεις τα divinity original sin 2. μετα σε early access θα δεις κατι darkest dungeon-subnautica και αλλα νομιζω ο [USER=102742]@Bathory[/USER] μπορει να σου πει περισσοτερα πραγματα.

    η bioware δεν εκανε ποτε ea τιτλο. δεν ξερω σε ποιον αναφερεσε. εκτος και αν μετρας την μια βδομαδα προσβασης αυτων που καναν preorder το anthem. εκτος και αν μπερδευεσε αλλου και οπου ea αντι για early access λες electronics arts

  3. Σορρυ, και βεβαια El. Art εννοω, συγνωμη που δεν το διευκρινησα. θεωρησα αυτοννοητο, οτι ολοι ξερουν οπου παει η Ε. Α. καταστρεφει. Μην κανει τα ιδια και στην Larian. Εχω παιχνιδια της (divinity series) και την εκτιμω σαν εταιρεια

  4. Chris, ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι; Να αγοράσουμε μετοχές Larian πριν τις επίσημες ανακοινώσεις;

    Πέρα από την πλάκα, ο λόγος που το ΕΑ δεν σημαίνει αυτονόητα Electronic Arts, είναι πως η Larian δεν έχει καμία σχέση με την Electronic Arts.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL