LATEST NEWS

Δείτε τον Steam Controller εν δράσει

Η αποκάλυψη του Steam Controller έγινε δεκτή με ανάμεικτα συναισθήματα από μεγάλη μερίδα των gamers λόγω των οφθαλμοφανών διαφορών του από τα συμβατικά gamepads. Για το λόγο αυτό η Valve αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από videos στα οποία θα επιδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας του Steam Controller με games διάφορων ειδών και απαιτήσεων. Η αρχή γίνεται με τα παιχνίδια Portal 2, Civilization V, Counter-Strike: Global Offensive και Papers Please:

Τα πρώτα συμπεράσματα μοιάζουν θετικά. Αν και ο Steam Controller δε μπορεί (φυσικά) να φτάσει την ακρίβεια του ποντικιού, εντούτοις είναι προφανές οτι η συσκευή της Valve προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια κινήσεων σε σχέση με τα gamepads που όλοι γνωρίζουμε, σε βαθμό που να καθιστά playable σε περιβάλλον σαλονιού ορισμένα παραδοσιακά mouse-driven games. Η Valve μάλιστα σκοπεύει να ανεβάσει και άλλα videos σύντομα, τόσο από τις δικές της δοκιμές όσο και από τρίτους developers.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

3 Comments

  1. Δε φαίνεται άσχημο στο χειρισμό αλλά σκέφτομαι έτσι πως είναι τοποθετημένα τα κουμπιά δίπλα στο αριστερό touchpad ίσως να μη βολεύει σε κάποια games που θα απαιτούν να αφήσεις στιγμιαία το pad για να πατήσεις το κουμπάκι δίπλα. Τι λέτε?

  2. Νομίζω οτι τα κουμπιά γύρω από την touchscreen θα χρησιμοποιούνται για δευτερεύουσες λειτουργίες, οπότε λογικά δε θα χρειάζεται να πατιούνται με ταχύτητα. Π.χ. νομίζω οτι στο Street Fighter 4 τα χτυπήματα θα εκτελούνται είτε με το δεξί touchpad είτε με τα κουμπιά στη ράχη του controller

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL