LATEST NEWS

Το Stomping Land αποδεικνύει εκ νέου το ρίσκο της επένδυσης σε Kickstarter campaigns

Ξεκίνησε την Kickstarter καμπάνια του ως ένα multiplayer survival game μ’ αντικείμενο τους δεινόσαυρους. Κατάφερε να εξασφαλίσει $ 114.000, ποσό που αντιστοιχούσε περίπου στο εξαπλάσιο των χρημάτων που στόχευε να συγκεντρώσει. Η καμπάνια του ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013, οπότε και ξεκινούσε πλέον επισήμως η δημιουργία του. Στο Steam υπάρχει ήδη, όντας σε early access στάδιο.

Κι όμως, παρά τις ευνοίωνες προοπτικές, το “The Stomping Land” του Alex Fundora φαντάζει σαν ένας ακόμη τίτλος που πήρε χρήματα από την πλατφόρμα του Kickstarter, αλλά δε θα ολοκληρωθεί ποτέ. Αυτό διότι σύμφωνα με τον άνθρωπο που είχε αναλάβει τον σχεδιασμό των μοντέλων δεινοσαύρων που θα περιέχονταν στο παιχνίδι, τον Vlad Konstantinov, τα ίχνη του ALex Fundora έχουν εξαφανιστεί. 

Αφού εξάντλησε τα περιθώρια που είχε να περιμένει απάντηση από τον Fundora, ο Κonstantinov προσχώρησε στην ομάδα δημιουργίας ενός άλλου survival sandbox game που περιστρέφεται γύρω από τους δεινόσαυρους, το Beasts of Prey, που επίσης βρίσκεται σε early access στάδιο.

Κανείς δε μπορεί κατηγορηματικά να πει ότι ο εμπνευστής και συνδημιουργός του “The Stomping Land” έβαλε τα χρήματα στο παντελόνι και την κοπάνησε, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους περίπου 4.500 ανθρώπους που σπεύσανε να στηρίξουν την προσπάθειά του, καθότι δε μπορεί να γνωρίζει 100% τι έχει συμβεί. Το σίγουρο όμως είναι ότι η περίπτωση του εν λόγω τίτλου αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η υποστήριξη ενός Kickstarter project έχει πάντοτε και το ρίσκο της, την ίδια στιγμή που και η Steam early access φόρμουλα δέχεται ένα πλήγμα αξιοπιστίας…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL