LATEST NEWS

Microsoft: Έπαινοι για Valve και αυτοκριτική

O Phil Spencer, o οποίος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου των Microsoft Studios, ερωτήθηκε από τα αμερικανικά sites Shacknews και VentureBeat σχετικά με τη στάση της Microsoft προς το PC gaming και τις τελευταίες κινήσεις της Valve με το SteamOS και τα Steam Machines. Παρά το γεγονός οτι οι ερωτήσεις έγιναν στα πλαίσια μιας εκδήλωσης για το Xbox, ο Spencer απάντησε με ειλικρίνεια και εμφανή διάθεση αυτοκριτικής όσον αφορά τη στάση της Microsoft προς το PC gaming, μη διστάζοντας μάλιστα να επαινέσει τη Valve για το γεγονός οτι “έκαναν σπουδαία δουλειά για να κρατήσουν το οικοσύστημα του PC ισχυρό σε μια εποχή που, δεν με πειράζει να το παραδεχθώ, εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε εστιάσει περισσότερο στο PC gaming”.

Συνέχισε μάλιστα στο ίδιο μοτίβο, λέγοντας οτι “εμείς ήμασταν υπερβολικά επικεντρωμένοι στις consoles. Η Valve έκανε μια απίστευτη δουλειά χτίζοντας κάτι που εν πολλοίς θα έπρεπε και εμείς να είχαμε δημιουργήσει στη Microsoft“. Οι δηλώσεις του για το θέμα ολοκληρώθηκαν με το σχολιασμό των κινήσεων της Valve στον τομέα του hardware, για τις οποίες είπε οτι η μετάβαση από το software στο hardware δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά πιστεύει οτι η Valve θα τα καταφέρει.

Τέλος, ο Spencer υποσχέθηκε οτι η Microsoft έχει σκοπό να στηρίξει το PC gaming με αρκετά core games στο επόμενο χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας οτι “αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερα projects για τα Windows απο όσα είχαμε συνολικά τα τελευταία δέκα χρόνια στα microsoft Studios.”

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

15 Comments

  1. Εγώ πάντως πιστεύω ότι χάθηκε το τρένο καθώς η κυριαρχία της Valve είναι πια συντριπτική. Και τι μας έδωσε η Valve; ΣΕΒΑΣΜΟ, την ίδια ώρα που η MS μας προκαλούσε κίρρωση του ήπατος με τα εκτρώματα της (λέγε με GFWL κλπ σιχάματα).
    To Steam αρχικά είχε τεράστια προβλήματα, οι άνθρωποι όμως είχαν το μεράκι να τα εξομαλύνουν. Η MS τώρα θερίζει ότι έσπειρε και δεν θα χύσω ούτε μισό δάκρυ για την κατάντια της.

  2. Αυτήν την περιβόητη “στροφή της MS προς το PC Gaming” την ακούμε σταθερά ήδη από πριν κυκλοφορήσουν τα Windows 7. Όσο μένουν στα λόγια, βούτυρο στο digital ψωμί του Gabe θα παραμένουν. Αν το νιώσουν πραγματικά, ας προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πράξεις.

  3. Η Μικρομαλακή, έχει γίνει πολύ αντιπαθής στους power users. Και μπορεί τα τζιμάνια του marketing να τον φτυσμένο, θεωρώντας ότι τα gay tablets είναι το μέλλον, αλλά πάντα, όταν ο Μήτσος θέλει να πάρει κάτι, θα ρωτήσει τον γνωστό που ξέρει.

  4. Σωστό αυτό που λέει ο Αδερφός Θεοφίλης, τα tablets είναι τεράστια αγορά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το *αληθινό* γκέημινγκ. Όπως και να ‘χει το πράγμα, όσο έχουμε Στήμ και Γκέημπ, δε σκιαζόμαστε φοβέρα καμιά.

  5. Σαν χθες θυμάμαι που λέγανε ότι η Βάλβ δεν ξέρει που πάει να μπλέξει με το hardware. Η ΜΣ λέει πόσο πισί friendly είναι εδώ και ΠΟΛΥ καιρό, ενώ παράλληλα μας γράφουν στα παπάρια τους. Η Βάλβ κολοσσός μεν, αλλά σέβονται απόλυτα τον πελάτη και έχουν το κακό συνήθειο να ακούνε και 5 πράγματα όταν μιλάνε τα drones από κάτω.

    Άντε να δω ένα κάρο νέα games από τα MS Studios και να είναι όλα Win8 exclusives. Να τα παίζουν μόνοι τους.

  6. Εννοείται πως αγαπάμε/προσκυνάμε/θυσιάζουμε πορτοφόλια για βαλβ … Ωστόσο η έλλειψη ανταγωνισμού με φοβίζει …

    Φυσικά δεν έχει δώσει προς το παρών δικαιώματα η μαμά-εταιρία για κάτι τέτοιο αλλά θα ήθελα να υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός έτσι ώστε να βρίσκεται σε εγρήγορση.

  7. To θέμα είναι επιθυμούμε όντως τη στροφή της MS sto pc gaming; Εγώ προσωπικά όχι, πληγώθηκα ανεπανόρθωτα από το 30fps cap του Fable III – ήταν χάλια και το παιχνίδι βέβαια. Νομίζω το είχε τάξει εκεί γύρω στην κυκλοφορία των vista, έχεις δίκιο.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL