LATEST NEWS

[UPDATED] Darkest Dungeon: ένα… αντισυμβατικό dungeon crawler RPG!

UPDATE: Στα πλαίσια της βελτίωσης του game, οι δημιουργοί του εγκαινίασαν σήμερα και ένα αρκετά “ταπεινό” Kickstarter, με στόχο χρηματοδότησης τα 75.000 δολάρια και κατώτερο δυνατό pledge (που προσφέρει και digital copy του game ως backer reward) τα 11 ευρώ μόλις. Θεωρείται δεδομένο πως ο στόχος θα επιτευχθεί, οπότε περιμένουμε εναγωνίως τα stretch goals και τα λοιπά features που θα υλοποιηθούν εν τέλει.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, δεν έχουν παρα να μεταβούν ΕΔΩ.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: 10/10/2013

Το είδος των Dungeon Crawlers φαίνεται να βιώνει μια δεύτερη χρυσή εποχή, με τίτλους όπως το Legend of Grimrock να σημειώνουν απρόσμενη επιτυχία και να ανοίγουν το δρόμο και για παρόμοιες προσπάθειες (όπως το επερχόμενο Deathfire του Guido Henkel). Στη βάση τους όμως, όλα αυτά τα games ακολουθούν το ίδιο μοτίβο: ατρόμητος αστραφτερός ήρωας μπαίνει, σφάζει τέρατα, συλλέγει loot, βγαίνει θριαμβευτής. Πως θα ήταν άραγε ένα game που εστιάζει στην ίδια την ψυχοσύνθεση των ηρώων και στον τρόπο που επηρεάζεται αυτή από τα κλειστοφοβικά μπουντρούμια και τους τρόμους που αντικρίζει κάποιος μέσα σε αυτά;

Πάνω σε αυτήν την προοπτική φαίνεται να πατάει το Darkest Dungeon, ένα αρκετά πρωτότυπο Dungeon Crawler που σχεδιάζει η Red Hook Studios. Σύμφωνα με τους ίδιους τους δημιουργούς, πυρήνας του game θα είναι ένα σύστημα Affliction, το οποίο λίγο-πολύ θα επηρεάζει την ψυχική κατάσταση των ηρώων μας ανάλογα με το τι θα συναντούν κατά τις περιπέτειές τους – τέρατα, αποκρουστικά σκηνικά, περίεργοι ήχοι, ή ακόμα και συνομιλίες με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας! Αν το Affliction μείνει ανεξέλεγκτο, τότε οι ήρωές μας αποκτούν ψυχωτικά συμπλέγματα όπως τρόμος, παράνοια, κατάθλιψη, σαδισμός (!) και άλλα πολλά, θέτοντας νέες προκλήσεις στην διαχείρηση της ομάδας μας. Σας θυμίζει όλο αυτό το σκηνικό το σύστημα Sanity ενός Cthulhu Pen-and-Paper session; Δικαίως! Οι δημιουργοί δεν το κρύβουν πως επηρεάστηκαν από το Cthulhu Mythos (χωρίς βέβαια να σημαίνει πως το Darkest Dungeon θα βασίζεται σε αυτό).

Το αρκετά επαναστατικό dungeon crawler αναμένεται το φθινόπωρο του 2014, ενώ οι δημιουργοί δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο ενός kickstarter campaign προκειμένου να “γυαλιστεί” ο τίτλος πριν την κυκλοφορία του. Ως τότε, δείτε το trailer και τσεκάρετε το επίσημο site του game για περισσότερες πληροφορίες.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

11 Comments

  1. Δεν βασίζεται 100% στο Cthulhu Mythos, οπότε δεν θα δεις άμεσες αναφορές στον Yog-Sothoth και τους Deep Ones πχ. Απλά θα είναι στο ίδιο πνεύμα, με διαφόρων ειδών πλοκαμοτούς υπερφυσικούς τρόμους να περιφέρονται περιστασιακά, και προφανώς με το σύστημα Affliction που αποτελεί άμεση αναφορά στο αντίστοιχο σύστημα Sanity στα Cthulhu pen-and-paper games.

  2. Τίμα επιλογή να μην στηριχθούν εκεί, παρόλο που ο Lovecraft και γενικά το Cthulhu Mythos είναι πια public domain, δλδ δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα.
    Φοβερό φαίνεται, μπράβο για την είδηση παιδιά – δεν το είχα πάρει χαμπάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL