LATEST NEWS

To Facebook εξαγόρασε την Oculus VR!


Warning: Undefined array key "host" in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 165

Ξεκίνησε σαν μία εξαιρετικά φιλόδοξη ιδέα μίας ολιγομελούς ομάδας ατόμων. Κατέφυγε στο Kickstarter για να λάβει την πρώτη του χρηματοδότηση, αξιώνοντας το ποσό των $250.000 και έλαβε κάτι λιγότερο από $2.500.000.

Τώρα το Rift, το virtual reality gaming headset και φερόμενο ως next-big-thing στον χώρο του gaming, αλλά και ολόκληρη η “μαμά-εταιρεία”, η Oculus VR, περνάνε στην ιδιοκτησία του Facebook και του Mark Zuckerberg, με το ποσό του deal να ανέρχεται στα (κρατηθείτε) $2.000.000.000 !!!!!

Ο ζάμπλουτος ιδιοκτήτης της πασίγνωστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Oculus θα συνεχίσει να εργάζεται ως ανεξάρτη εταιρεία και να εξελίσσει το προϊόν της, απλά αυτό θα γίνεται πλέον υπό τη σκέπη του Facebook, που οπωσδήποτε εισέρχεται σε νέα μονοπάτια μετά την επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Η είδηση έχει φυσικά προκαλέσει ήδη πάμπολλα και ποικίλα σχόλια. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν κάπως μουδιασμένες, καθώς τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά ακόμα, ενώ ο δημιουργός του Minecraft, Markus Persson έγραψε στο Twitter του ότι ενώ ήταν σε συνομιλίες για την μεταφορά του Minecraft στο Oculus, το Facebook τον φρικάρει και ακυρώνει το project.

markusperssontwiiter

Αντιδράσεις ήρθαν και από την πλευρά των backers του Kickstarter, που είχαν βοηθήσει το Oculus Rift να ξεκινήσει την πορεία του, καθώς πέρα από την πικρή γεύση που αφήνει τ’ ότι φυσικά δεν έχουν κανένα όφελος από τα 2 δισεκατομμύρια που εξαγοράστηκε ένα project που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε, είναι και γεγονός ότι η εξαγορά τους αφήνει λίγο πολύ στα κρύα του λουτρού, καθώς είχαν χρηματοδοτήσει ένα συγκεκριμένο project για συγκεκριμένους λόγους. Λόγους που το Facebook δεν δεσμεύεται να τηρήσει και μπορεί για παράδειγμα να ακυρώσει κάθε gaming πορεία του Rift και να φτιάξει την εκδοχή των Google Glasses από το Facebook.

Μένει να δούμε τι πορεία θα τραβήξει πλέον ένα πολλά υποσχόμενο project για εμάς τους gamers. Αν μη τι άλλο πάντως, μία εξαγορά τέτοιου μεγέθους και με την προοπτική που φέρεται να έχει το Rift, αλλάζει τις ισορροπίες στην gaming αρένα του κοντινού μέλλοντος…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

4 Comments

  1. Ολα εχουν τη τιμή τους … ακομα και η “τιμη”. Τσιμπισανε τα 2 ‘μυρια οι “φρομ γκειμερς του γκειμερς” και τρεχα γυρευε. Παντως αμα ειχα δωσει 300$ για το προτοτυπο θα εινουνα τσαντισμενος. Πληγμα για το κικσταρτερ.
    Αναρωτιεμαι ο Καρμακ τι να σκευτεται …

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL