SPECIALS

Preview: CountryBalls Heroes

Σε αυτό το site έχουμε γράψει reviews, previews και ειδικά θέματα σχετικά με παιχνίδια που έχουν αφήσει ή που έχουν τις προοπτικές ώστε να αφήσουν ιστορία στο χώρο του gaming. Παιχνίδια με αδιανόητα καλογραμμένο σενάριο. Με υψηλά production values, που κοντράρουν στα ίσα οσκαρικές υπερπαραγωγές. Με άκρως πρωτότυπη κι ενδιαφέρουσα κεντρική ιδέα πίσω από το gameplay τους. Με καλογραμμένους και αξιομνημόνευτους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Με σεναριακές ανατροπές που θα μνημονεύονται για πάντα στις ανά το ίντερνετ gaming συζητήσεις. Επίσης, βέβαια, πέρα από όλα τα παραπάνω παιχνίδια, ασχοληθήκαμε παράλληλα και με το CountryBalls Heroes.

CountryBalls Heroes Combat
ΜΠΑΛΑΙΣΣΣ

Τα δύο κύρια συστατικά του CountryBalls Heroes είναι αρκετά προφανή. Από τη μία έχουμε… το Heroes of Might and Magic 3, απλά. Το CountryBalls Heroes υλοποιεί αυτούσιο το gameplay του HoMM 3 (το οποίο νομίζω είναι και ο λόγος που αποφάσισα να ενεργοποιήσω τον preview code που μας έστειλαν για το game, μιας και έπαιζα ούτως ή άλλως παρτίδες HoMM 3 αυτές τις ημέρες). Περιήγηση ηρώων στο χάρτη, city-building, συλλογή resources, turn-based μάχες, συλλογή αντικειμένων, λεβελάρισμα των ηρώων μας, πρόσληψη νέων ηρώων στις ταβέρνες των πόλεών μας, στρατολόγηση unique μονάδων για κάθε παράταξη. Υπάρχουν οι προφανείς τροποποιήσεις, όπως πχ κάποια από τα resources που από gems, crystals, sulphur και mercury έχουν αλλάξει σε… Τσάι, Βότκα, Μαγιονέζα και Πετρέλαιο. Αλλά κατά τα άλλα το gameplay είναι, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, το ίδιο με το HoMM 3.

CountryBalls Heroes World Map
Όταν λέμε ίδιο, εννοούμε ΙΔΙΟ.

Από την άλλη, έχουμε το όλο… multiverse του PolandBall, μιας σειράς από ΑΚΡΩΣ πολιτικά μη-ορθά meme cartoons με πρωταγωνιστές ΜΠΑΛΑΙΣΣΣ, καθεμία εκ των οποίων αντιστοιχεί σε μία χώρα (σύγχρονη ή και ιστορική/αρχαία) και η οποία αποτελεί ουσιαστικά προσωποποίηση όλων των (συνήθως αρνητικών) κλισέ της χώρας αυτής. Έτσι, για παράδειγμα, έχουμε την πρωταγωνίστρια PolandBall να είναι μονίμως σουρωμένη και να βρίσκεται σε κόντρα με την αντίστοιχη RussiaBall (και, σύμφωνα με το LORE του multiverse, να μην μπορεί να πάει στο διάστημα), ή τη δική μας GreeceBall να βρίσκεται υπό χρεοκοπία και να ζητάει δανεικά από την GermanyBall, να αλληλοσιγοντάρεται με τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΔΕΡΦΟ SerbiaBall ή να λογομαχεί με την TurkeyBall για την κυριότητα της Κωνσταντινούπολης.

CountryBalls Heroes RussiaBall Town
Η πλήρως ανεπτυγμένη πόλη της RussiaBall παράταξης. Δώστε βάση και στο… Jewishcube Marketplace χαμηλά στο κέντρο.

Άλλος τομέας όπου το CountryBalls Heroes εμπλουτίζει την “παραδοσιακή” HoMM συνταγή είναι το ότι, πριν από κάθε μάχη, ο εκάστοτε ήρωάς μας έχει μια σύντομη συνομιλία με την αντίπαλη μπάλα, με τη συνομιλία να αντλεί τη θεματολογία της από το… meme pool του PolandBall. Δεδομένου ότι στην preview έκδοση είχα πρόσβαση αποκλειστικά στις PolandBall, RussiaBall και USABall παρατάξεις, αναμενόμενα οι RussiaBall ήρωες πχ χρησιμοποιούν κατά κόρον τις λέξεις Cyka Blyat και παράγωγά τους, ή προσφέρουν στους αντιπάλους τους δωρεάν τσάι με πολώνιο (ελπίζω να μη διαβάζει το preview ο Πούτιν ή κάποιος υψηλά ιστάμενος Ρώσσος, αλλιώς κόβω το τσάι καλού κακού). Αντιστοίχως οι USABall πετάνε διαρκώς τσιτάτα για δημοκρατία, ελευθερία και πετρέλαιο, ενώ οι PolandBall αναπαράγουν τη φράση “POLAND STRONG”, ενώ, αν τύχει να συναντήσουμε random περιπλανώμενο στρατό τζιχαντιστών της IsisBall, εξίσου αναμενόμενη είναι η ιαχή REMOVE KEBAB. Γενικά οι unique λογομαχίες ανάμεσα στις διαφορετικών εθνοτήτων ΜΠΑΛΑΙΣΣΣ είναι διαρκής πηγή γέλιου στο παιχνίδι.

CountryBalls Heroes Katyn
Κάποιες φορές δεν είσαι σίγουρος αν πρέπει να γελάς με τέτοια θέματα, αλλά βγαίνει αυθόρμητα διάβολε.

Καθίσταται σαφές πως το παιχνίδι θα κάνει γκελ αποκλειστικά σε όσους γουστάρουν το HoMM gameplay του και παράλληλα σε όσους εκτιμούν το κάφρικο, πολιτικά μη-ορθό χιούμορ του PolandBall. Και η αλήθεια είναι πως, αφήνοντας στην άκρη το όλο meme value, το CountryBalls Heroes δεν τα πάει καθόλου άσχημα ως HoMM clone (στυγνού clone όμως). Όπως και να έχει, οι δημιουργοί του τρέχουν παράλληλα και ένα μικρό kickstarter campaign με χαμηλό στόχο κάτω από 10.000 ευρώ, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν το game και να εισάγουν σε αυτό και άλλες fan-favorite playable countryball παρατάξεις πέρα από τις ήδη προγραμματισμένες 7. Στην τελική έκδοση επίσης θα υπάρχουν, πέραν των τυπικών scenarios/skirmishes που θυμάστε και από τα HoMM, πλήρη Campaign σχετικά με τις διασημότερες CountryBalls.

Αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας, με βάση το Kickstarter, ο Φεβρουάριος του 2021. CYKA.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL