LATEST NEWS

Παραιτείται ο CEO της Εlectronic Αrts

Αρκετά ηχηρή η είδηση που κυκλοφόρησε προ ολίγου αναφορικά με το διοικητικό τοπίο της Electronic Arts, του Αμερικανικού gaming κολοσσού και, κατά πολλούς, new-age συνώνυμο του Διαβόλου. O John Riccitiello, πρόεδρος της εταιρίας από το 2007, αποφάσισε να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε προς τους υπαλλήλους της ΕΑ, επίσημη δικαιολογία για την παραίτησή του ήταν “η αποτυχία της εταιρίας να φτάσει τους οικονομικούς της στόχους“, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για την μη εκπλήρωση του operating plan που είχε θεσπιστεί το περασμένο έτος. Σύμφωνα με το PC Gamer, ο διευθύνων σύμβουλος και πρώην πρόεδρoς της εταιρίας Larry Probst θα αναλάβει προσωρινά την προεδρία μέχρι να αποφασιστεί ποιος θα αντικαταστήσει τον Riccitiello σε μόνιμη βάση.

Η προεδρία του Riccitiello συνέπεσε με γεγονότα όπως η καθιέρωση του Origin ως του επίσημου digital μαγαζιού της ΕΑ (με τα όποια προβλήματα και αμφιλεγόμενα συμβάντα σχετίζονται με αυτό), η οικτρή αποτυχία του υπερφιλόδοξου και βαρέως χρηματοδοτημένου MMO Star Wars: The Old Republic, η ανάδειξη σειρών όπως τα Dragon Age και Mass Effect (ξανά, με όλα τα πολυσυζητημένα ζητήματα που προέκυψαν γύρω από πτυχές αυτών των games), ενώ το νέο SimCity, το τελευταίο μεγάλο project την επίβλεψη του οποίου είχε ο Riccitiello, ήδη λαμβάνει αρνητική δημοσιότητα λόγω του φιάσκο με το DRM του.

Δεδομένου ότι η ΕΑ ψηφίστηκε επισήμως ως η “χειρότερη Αμερικανική επιχείρηση για το 2012” από το site Consumerist, ίσως και να ήταν αναμενόμενη η αλλαγή αυτή. Όπως και να έχει, ας ελπίσουμε πως η εταιρία θα μάθει κάτι από τα 6 χρόνια της προεδρίας του Riccitiello και πως θα αναθεωρήσει κάποια πράματα στα μελλοντικά της εγχειρήματα.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

7 Comments

  1. Ο Larry Probst ήταν CEO από το 1991 μέχρι το 2007 αν δεν κάνω λάθος…και είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η πολιτική που ακολουθήθηκε τότε ( Origin(του LB), Bullfrog, Westwood κτλπ). Ελπίζω να μην παραμείνει. Όποιος και να έρθει όμως θα προσπαθήσει να φέρει γρήγορα κέρδη στην αιμορραγούσα ΕΑ, όποτε μην περιμένετε καλά παιχνίδια. Άρμεγμα του αιώνα, expansion και sequel μέχρι πτώσεως και DLC στο άπειρο…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL