REVIEWS

PIXEL PUZZLES 2: BIRDS

Θα μου πεις κανείς: “Καλά εσύ δεν έλεγες ότι μισείς τα jigsaw puzzles; Τώρα έρχεσαι και γράφεις παρουσίαση και για άλλο τέτοιο παιχνίδι;”. Ε λοιπόν ναι, ακόμα τα μισώ και μάλλον δε πρόκειται να αλλάξει ποτέ αυτό. Γιατί όμως αποφάσισα να κάνω αυτή τη παρουσίαση; Γιατί όταν μας ήρθε το κλειδάκι ήθελα πραγματικά να δω, τι μπορεί να έχουν προσθέσει σε ένα τέτοιο είδος παιχνιδιού ώστε να δικαιολογεί κυκλοφορία νέου τίτλου.

Pixel Puzzles 2 Birds 1Τα διαθέσιμα puzzles που έχουμε διαθέσιμα να λύσουμε

Η Decaying Logic λοιπόν, μετά το Pixel Puzzles: Undeadz μας φέρνει το Pixel Puzzles 2: Birds. Αυτή τη φορά οι διαθέσιμες εικόνες είναι είκοσι πέντε, έξι παραπάνω από το Undeadz και φυσικά συνεχίζει το επιτυχημένο μοντέλο με το διαφορετικό σχήμα κομματιών σε κάθε puzzle. Το θέμα των εικόνων, όπως προσδίδει και το όνομα του παιχνιδιού είναι τα πτηνά όπως γλάροι, πάπιες, πιγκουίνοι κλπ ενώ ο αριθμός των κομματιών στα puzzles κυμαίνεται από εξήντα στο μικρότερο μέχρι και τα τριακόσια πενήντα στο μεγαλύτερο από αυτά.

Το γενικό interface παραμένει ίδιο με τη μόνη διαφορά το mini game με τα ζόμπι που υπήρχε στο Undeadz το οποίο έχει αφαιρεθεί χωρίς να έχει πάρει τη θέση του κάτι παρόμοιο. Τα κομμάτια (τα οποία μπορούμε με το δεξί κλικ να τα κάνουμε rotate) ρέουν σε ένα ποτάμι γύρω από την εικόνα ενώ στο ίδιο ποτάμι θα βρούμε στην ουσία και το μενού του παιχνιδιού με τις επιλογές του να επιπλέουν και αυτές μαζί με τα κομμάτια. Το πρόβλημα που υπήρχε με την επιλογή του κομματιού που θέλουμε συνεχίζει να υφίσταται (ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με πάνω από 150 κομμάτια) καθώς ο μικρός χώρος σε συνδυασμό με τα κομμάτια και τα κουμπιά του μενού δυσκολεύουν τον παίκτη ιδιαίτερα στο να επιλέξει το σωστό κομμάτι.

Pixel Puzzles 2 Birds 2Ο κύριος καβούρης που μας ενημερώνει πως ολοκληρώσαμε το puzzle

Δυστυχώς το παιχνίδι, μετά την μη ύπαρξη κάποιου ταυτόχρονου mini game, έχει γίνει πολύ μονότονο. Προσπάθεια για να αλλάξει αυτό έγινε με τη προσθήκη των καβουριών που υπάρχουν κάτω από τα κομμάτια. Αυτά τα καβούρια μπορεί ο παίκτης να τα ρίξει σε ένα κλουβί δίπλα από την εικόνα με αποτέλεσμα να ξεκλειδώνει τρεις βοήθειες για την επίλυση του puzzle. Μη τσιγκουνευτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις βοήθειες γιατί κάθε φορά που θα βγαίνετε από το puzzle ή το ολοκληρώσετε και περάσετε στο επόμενο, το κλουβί αδειάζει και πάνε τσάμπα όλα τα καβούρια που μαζέψατε.

Οι είκοσι πέντε εικόνες, μπορεί να είναι πιο πολλές από το προηγούμενο παιχνίδι αλλά και πάλι δε μπορώ να βρω το λόγο για τον οποίο δε μπορούσε να προστεθεί ένας μεγάλος αριθμός εικόνων, όπως δε μπορώ να καταλάβω και γιατί δε παρέχεται πάλι η δυνατότητα να εισάγουμε δικές μας εικόνες (feuture που υπάρχει στα περισσότερα παιχνίδια τέτοιου είδους). Μουσική επένδυση στον τίτλο δεν υπάρχει και οι μόνοι ήχοι που ακούμε είναι κάποια κελαηδίσματα πουλιών και οι δαγκάνες των καβουριών. Τέλος το παιχνίδι προσφέρει είκοσι έξι επιτεύγματα στο steam καθώς και steam trading cards.

Pixel Puzzles 2 Birds 3Αριστερά μπορείτε να δείτε τα κουμπιά του μενού και δεξία το κλουβί για τα καβούρια

Τι νέο έχει να μας προσφέρει λοιπόν ο νέος τίτλος; Τα πράγματα είναι απλά, αντί να προστεθούν νέα στοιχεία, αφαιρέθηκαν. Το αποτέλεσμα είναι ένα jigsaw puzzle παιχνίδι σε ηλεκτρονική μορφή που δεν έχει τίποτα απολύτως παραπάνω να προσφέρει από τη φυσική. Τα αρνητικά του Undeadz παραμένουν όλα και θεωρώ πως θα ήταν πιο σωστό να κυκλοφορούσε σαν DLC καθώς το μόνο που προσθέτει είναι νέες εικόνες και τίποτα άλλο. Η τιμή του στο Steam ανέρχεται στα 8.99 ευρώ το οποίο είναι ένα ποσό που δε το δικαιολογεί σε καμία περίπτωση. Για τους πραγματικούς λάτρεις του είδους και μόνο σε μεγάλη έκπτωση. 

tsok-laptop

Pros

  • Περισσότερες εικόνες από ότι στο Undeadz
  • Το διαφορετικό σχήμα των κομματιών σε κάθε puzzle

Cons

  • Δε προσφέρει τίποτα νέο εκτός των νέων εικόνων
  • Μοιάζει περισσότερο με DLC και όχι με νέο τίτλο
  • Η μη προσθήκη ενός mini game παρόμοιου με αυτό του Undeadz
  • Κανένα από τα αρνητικά του προηγούμενου τίτλου δε διορθώθηκε
  • Η υψηλή του τιμή

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 59%

59%

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL