REVIEWS

BLUES & BULLETS, EPISODE TWO: SHAKING THE HIVE

Μερικές φορές, η λίστα των νέων κυκλοφοριών του Steam, φέρνει τις καλύτερες εκπλήξεις. Πριν από περίπου ένα χρόνο, είχαμε παρουσιάσει το πρώτο επεισόδιο του Blues & Bullets της Ισπανικής A Crowd Of Monsters. Ο μοναδικός Geralt of Rivia Doug Cockle, ζωντάνευε έξοχα μια φανταστική, ωριμότερη ηλικιακά εκδοχή του μυθικού «Αδιάφθορου» Eliot Ness και καλείτο να συνάψει μια συμφωνία με τον διάβολο, προκειμένου να ξορκίσει τους αμέτρητους, προσωπικούς του δαίμονες.

Παρά την καταφανή ποιότητα του πρώτου επεισοδίου (δεν το επέλεξα τυχαία ως ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια για το 2015), η σκληρή και σκοτεινή θεματολογία του, σε συνδυασμό με τον χαμηλό προϋπολογισμό της παραγωγής και της σαφώς μη-φιλική προς χαζοχαρούμενους εφήβους λογική του, το καταδίκασαν στην αφάνεια και το έρεβος τόσων και τόσων τίτλων που μας δίνουν ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο επεισόδιο και κατόπιν εξαφανίζονται για πάντα από το ραντάρ μας.

BB21True Love Way

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, διαπίστωσα πως πριν μια εβδομάδα και εντελώς αναπάντεχα, εμφανίστηκε το δεύτερο επεισόδιο του ατμοσφαιρικού θρίλερ, με τίτλο «Shaking The Hive». H κυκλοφορία μάλιστα του επεισοδίου έγινε αποκλειστικά για PC, με υποσχέσεις εκ μέρους των developers για μελλοντική κυκλοφορία και στις κονσόλες. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε γραφικοί, αναφέροντας για πολλοστή φορά το απλό γεγονός πως η Μητέρα Πλατφόρμα συγκεντρώνει τους πιο εκλεκτικούς και απαιτητικούς παίκτες, αλλά είναι όμορφο να επιβεβαιώνεσαι από τα γεγονότα.

BB22Μερικές φορές, νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά.

Στο δια ταύτα τώρα, ο αρχικός μου φόβος πως θα είχαμε να κάνουμε με ένα μικρό επεισόδιο-αρπαχτή, στηριγμένο ίσως σε κάποια κουτσουρεμένη εκδοχή του αρχικού concept για το παιχνίδι, διαψεύστηκε πανηγυρικά. Ελάχιστα συντομότερο από το πρώτο επεισόδιο, το Shaking The Hive διαρκεί τρεις γεμάτες ώρες και περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της σειράς : γοητευτικά αδέξιες σεκάνς μάχης τρίτου προσώπου, έρευνα ανατριχιαστικών σκηνών εγκλήματος και εξαγωγής συμπερασμάτων μέσω της συμπλήρωσης απλοϊκών, αλλά πάντοτε ικανοποιητικών deduction boards και φυσικά γραφή υψηλοτάτου επιπέδου.

BB27Right, Eliot?

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο ολότελα καταραμένο ρομάντζο που στιγμάτισε ανεξίτηλα το τέλος της επίσημης καριέρας του Ness. Η απόδοσή του, τόσο στο ραντεβού του προλόγου, όσο και στον ανατριχιαστικό περίπατο στο δάσος με τον συνάδελφό μας, Jim Dockers, είναι από τις πλέον καλογραμμένες, ενήλικες και σκληρές σκηνές που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε video game. Oι δε απόηχοι του μαγευτικού Gabriel Knight, όπως αυτοί αποτυπώνονται στις πρώτες αποκαλύψεις αναφορικά με την μυστηριώδη αίρεση που αντιμετωπίζουμε, θα φέρουν εγγυημένα ρίγη συγκίνησης στους παλαιότερους.

BB26Στην ρημαγμένη εκκλησία της Μαρίας Μαγδαληνής

Το Blues & Bullets αποτελεί ουσιαστικά ιδανική περίπτωση διαδραστικού φιλμ. Οι αποφάσεις μας, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη σημασία, είναι έξυπνα σκηνοθετημένες ώστε να μας «εξαναγκάζουν» να επενδύουμε στην εκάστοτε σκηνή και να αισθανόμαστε πως χτίζουμε τον χαρακτήρα του Ness μας, με ένα τρόπο όχι τόσο διαφορετικό από το πάναπλο, μα ιδιαίτερα μαεστρικό σύστημα διαλόγων του Σπουδαιότερου Όλων. Και μιας και αναφερθήκαμε στο Ύστατο (καιρό είχα να καννιβαλίσω παρουσίαση με αλλεπάλληλες αναφορές Στο Μόνο Παιχνίδι Που Θα Χρειαστείτε και μου αρέσει) να πούμε πως η ερμηνεία του Doug Cockle, με την χαρακτηριστική σαρκαστική και συνάμα συναισθηματική όπου χρειάζεται βραχνάδα της, αποτελεί ένα από τα μεγάλα ατού του τίτλου και συμβάλλει τα μέγιστα στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας του επεισοδίου.

BB28Night Moves

Το Shaking The Hive προσφέρει πλούσια δράση, ουσιαστική κλιμάκωση της πλοκής και λειτουργεί ως άτυπη διαβεβαίωση για την συνέχεια και την ολοκλήρωση μιας εκ των πλέον ιδιαίτερων σειρών αστυνομικού μυστηρίου που έχουν περάσει από τις οθόνες μας. Πολλά συγχαρητήρια στην Crowd of Monsters και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να περιμένουμε άλλους οκτώ μήνες για την συνέχεια της τελευταίας (;) περιπέτειας του Αδιάφθορου Ness.

Pros

  • Εξαιρετικό και ιδιαίτερο σκοτεινό γράψιμο
  • Πλούσια διάρκεια, για επεισοδικό πάντοτε τίτλο
  • Ο Doug Cockle, παραμένει ίσως ο απολαυστικότερος εν ενεργεία voice actor στον χώρο των video games
  • Υποβλητική, θεοσκότεινη ατμόσφαιρα και ώριμη διαχείριση ιδιαίτερα δύσκολων θεμάτων

Cons

  • Αν και κρύβονται επιμελώς με ατμοσφαιρικά τρικ, τα γραφικά του παιχνιδιού ανήκουν σαφώς στην προηγούμενη γενιά
  • Ορισμένες φορές, οι επιλογές μας είναι ιδιαίτερα ασαφείς, με αποτέλεσμα να επιλέγουμε κάτι που δεν επιθυμούμε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 88%

88%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

One Comment

  1. τα χουμε ξαναπει, δεν τα αντεχω με τιποτα αυτα τα ιντερακτιβ κλπ κλπ, τα αποκαλούμενα και “τελτέλια”…
    αλλά τουτο δω μ εχει ιντριγκάρει τα μάλα, συντροφε μπορατσο.
    κορυφαιο το art style, μ αυτη την καταπληκτικη γκριζομαυροκόκινη “Sin city” παλετα, μεγαλο συν και η γκεραλτοφωνή, αλλά η αληθεια ειναι με εψησες οριστικα με την αναφορα στον GK…
    το ασχημο ειναι οτι, απ αυτα που βλεπω στο νετ, η σειρα ολοκληρωνεται σε 5 επεισοδια.. ζησε μαη μου.. οταν ολοκληρωθει με το καλο, και εχει κρατησει το ιδιο ψηλο επιπεδο, θα την παρει την ευκαιρια του…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL