LATEST NEWS

GRAVEN: ο πνευματικός διάδοχος του Hexen

Η θρυλική 3D Realms και η 1C Entertainment μέσω δελτίου τύπου, αποκάλυψαν τον επόμενο τίτλο που ετοιμάζουν, ο οποίος ονομάζεται GRAVEN και προορίζεται ως ο πνευματικός διάδοχος του κλασικού Hexen 2.

Το παιχνίδι θα διαδραματίζεται σε ένα φρικτό μεσαιωνικό κόσμο (φυσικά), όπου ο ήρωας μας, ένας Priest του Orthogonal Order καταδικάζεται στην εξορία από τους αδελφούς του, όταν από εκδίκηση σκοτώνει ένα μέλος του Τάγματος, ο οποίος προσέφερε ως θυσία στο Δημιουργό τη θετή του κόρη. 

Γρήγορα όμως, ο εξορισμένος πια Priest ακούει το κάλεσμα του Δημιουργού, όπου του ζητά να κυνηγήσει τέσσερις αιρέσεις, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόκληση λοιμών, αλλά και τη διαστρέβλωση της φυσικής ροής των εποχών. 

Το GRAVEN θα περιλαμβάνει μπόλικη FPS δράση, γεμάτη με όπλα, spells και εξερεύνηση, καθώς και ορισμένα action/RPG στοιχεία, ενώ οι τρεις κόσμοι που θα επισκεφθεί ο παίκτης θα είναι ανοικτού τύπου, χωρίς να τον “κρατά από το χέρι” με waypoints που θα του δείχνουν το δρόμο. Αντίθετα, θα χρειαστεί να συμβουλεύεται το journal, καθώς και να συνομιλεί με τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να βρει το δρόμο προς τη πηγή του εκάστοτε κακού.

Αναμφισβήτητα, όλα αυτά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα και μέχρι το 2021 που αναμένεται να κυκλοφορήσει, λογικά θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες γύρω από αυτό. Προς το παρόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer της ανακοίνωσης.

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

22 Comments

  1. Notice: Η συνάρτηση WP_Object_Cache::add κλήθηκε εσφαλμένα. Το κλειδί της προσωρινής μνήμης δεν πρέπει να είναι κενή συμβολοσειρά. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 6.1.0.) in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
    class="comment byuser comment-author-104373 even thread-even depth-1 has-avatar">

    αυτα ειναι.
    οκ, 2020 εχουμε, θα μπορουσαν να ειχαν λιγοτερο αγνο, πελωριο πιξελ τα γραφικα, αλλά κι ετσι το γουσταρουμε.
    επιτελους, μεσαιωνικο καστρο… η δεινοσαυρίσια καρδια μου χτυπά δυνατα.

    τι αλλο εμεινε? να φτιαξει κι ενας χριστιανός το αντιστοιχο heretic και γιναμε.
    λιγα πραματα θελει ο αθρωπος για να ευτυχησει.

    [ATTACH type=”full” width=”187px”]947[/ATTACH]

  2. τι πες τωρα καραφλοδολοφονοκλόνε??
    μου θυμισες την παιχνιδαρα.
    τι ατμοσφαιρα… τι επος… ακομα θυμαμαι εκεινον τον διαδρομο με τις κουρτινες.. και τον πινακα με την οικογενεια.
    αυτο ειναι η ουσια του γκεημινγκ, συλλογιζομαι δυνατα. να θυμασαι 20 χρονια μετα ακυρες στιγμες ενος παιχνιδιου. γραφει μεσα μας το γκέημι, ας λενε οι ασχετοι οτι θενε…

    για το ονόρε λοιπον, χωρις να το ζητησει κανείς, και ξεκαθαρα οφτοπι, βανω ενα ρηβιου του undying, ετσι επειδη..

    [MEDIA=youtube]XESNI4V8UOA[/MEDIA]

  3. οντως, τωρα που ειδα το γκειμπλει τρειλερ μου βγηκανε λιγο τα ματακια.
    αλλά ειναι καθαρη διασκεδαση ρε φιλε, ψυχαγωγια. δεν μπορεις να αντισταθεις.
    ναιντίλα τρελλη. μου χει λειψε να μπαινεις στο ινν και να τα κανεις ολα λιμπα ετσι για το ρωκ. κι ολοι οι npcs, να εχουν μία φατσα, του ντεβ ή ξερω γω καποιου φιλου του.
    και ισως να γελασα λιγο παραπανω απ οτι επρεπε στο 8’18”, να το πω κι αυτο. :ROFLMAO:

  4. [QUOTE=”Χειρομαλάχτης, post: 546045, member: 104201″]
    κι ολοι οι npcs, να εχουν μία φατσα, του ντεβ ή ξερω γω καποιου φιλου του.
    [/QUOTE]
    Μεγαλη αληθεια και οχι μονο οι npc. Καπου στο youtube υπαρχει ενα video με συνεντευξεις/ιστορια της Blizzard οπου οι “παλιοι” σχολιαζουν πως ειχε εμφανιστει ενας κοκκινομαλης μαλλιας, σαν ηρωας σε ενα απο τα πρωτα τους παιχνιδια.

    O Caleb ηταν ο ορισμος του μπαντ ας. rest in pieces και single white female.

  5. [QUOTE=”Hellion, post: 546080, member: 102589″]
    Δείξε μου σε αυτήν την κούκλα…

    [IMG]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSXAwxGXcvsYhHhBiZ8h9nqawkYHV4XvdnUDw&usqp=CAU[/IMG]

    …πού ακριβώς σε άγγιξε η ανώνυμη πιξελιά, και σου δημιούργησε τα τραύματα.
    [/QUOTE]

    στα ματάκια μου και την αισθητική μου

  6. [QUOTE=”Great0ldOne, post: 546117, member: 102687″]
    Δηλαδή πιστεύεις ότι κάποια δεν είναι μαύρα χάλια; Σκούρα τα πράγματα…
    [/QUOTE]
    δε σέβεσαι μου φαίνεται… NGE είναι μαύρα χάλια; Ghost in the Shell? FMA Brotherhood?

    [SPOILER]Έστω Bible Black? :trollface: [/SPOILER]

  7. [QUOTE=”nitro912gr, post: 546068, member: 102594″]
    και άλλες πιξελιές; ρε δεν πάμε καλά…
    [/QUOTE]

    Νίκο δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει; Το 2020 είναι η χρονιά που οι κοσμικές σφαίρες συγκρούστηκαν και οι πραγματικότητες αναμειγνύονται. Τα παιχνίδια αυτά είναι από μια εναλλακτική διάσταση στην οποία τα 90s δεν τελείωσαν ποτέ!

    [IMG]https://d2j1wkp1bavyfs.cloudfront.net/wp-content/legacy/posts/a870033c-e14b-4796-ac93-b15a4fe09ad4.gif[/IMG]

  8. [USER=104201]@Χειρομαλάχτης[/USER] δεν το έχω παίξει αλλά λένε πολύ καλά λόγια γι’αυτό.

    [USER=102698]@Savatar[/USER] πράγματι ο τεχνικός τομέας δίνει άλλη αισθητική στο game, θετική για μένα.
    Σαφώς δε θα πρέπει όλοι να βγάζουν τώρα πιξελιασμενα games αλλά μια στο τόσο τέτοια από μικρά στούντιο είναι καλοδεχούμενα.

  9. [QUOTE=”Admiral, post: 546196, member: 102598″]
    Νίκο δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει; Το 2020 είναι η χρονιά που οι κοσμικές σφαίρες συγκρούστηκαν και οι πραγματικότητες αναμειγνύονται. Τα παιχνίδια αυτά είναι από μια εναλλακτική διάσταση στην οποία τα 90s δεν τελείωσαν ποτέ!

    [IMG]https://d2j1wkp1bavyfs.cloudfront.net/wp-content/legacy/posts/a870033c-e14b-4796-ac93-b15a4fe09ad4.gif[/IMG]
    [/QUOTE]
    Πειράζει που δεν μου λείπουν καθόλου τα 90s, το να γυρίζω κασέτες με το στυλό, να βγάζω φωτογραφίες για να διαπιστώσω ότι πήρε φως το φιλμ, τα φρικτά πρώτα 3d με τα τριγωνικά κεφάλια και βυζά, οι τεράστιες οθόνες και τα τεράστια κινητά, οι δισκέτες και τα mp3 με cd, το download με 33,6 modem, το multiplayer με 56κ modem, την φρίκη που ανακάλυπτε ο κάθε πικραμένος τα layer effects στο photoshop και τα έβαζε όλα μαζί, τα τα τατα…. ταν.

    τελευταία φορά που οι κοσμικές σφαίρες συγκρούστηκαν μας έμεινε το Wild Hunt… δεν πήγε και πολύ καλά αυτό.

  10. [USER=102698]@Savatar[/USER] πράγματι ο τεχνικός τομέας δίνει άλλη αισθητική στο game, θετική για μένα.
    Σαφώς δε θα πρέπει όλοι να βγάζουν τώρα πιξελιασμενα games αλλά μια στο τόσο τέτοια από μικρά στούντιο είναι καλοδεχούμενα.
    [/QUOTE]

    Συμφωνώ, εννοείται πως απολαμβάνω εξίσου και τα σύγχρονα γραφικά, όπως λέω πάντα μου αρέσει να υπάρχει ποικιλία (και στα games, αλλά και κρεατικών τώρα που το σκέφτομαι :P) , Θα ήθελα όχι μόνο indie studios αλλά και ΑΑΑ παραγωγές να επενδύαν που και που σε ρέτρο γραφικά, όχι μόνο γιατί μου αρέσει η αισθητική τους έτσι και αλλιώς (παιδί των 90s)αλλά με την λογική : αν χαλάσω Χ μύρια σε ένα μπάτζετ ας μην φάει το 80% ο τεχνικός τομέας μου αλλά να τον ρίξω σε άλλους τομείς (gameplay mechanics, γράψιμο, καλύτερο voice acting κτλ.) Έτσι και αλλιώς τόσα πιξελοπαίχνιδα έχουν αποδείξει ότι μια χαρά στέκονται ακόμα και στις νέες γενιές gamers.

    Ρε σεις, τα 90s δεν τα νοσταλγούμε γιατί γυρνούσαμε κασέτες με μολύβι, αλλά γιατί ζήσαμε απίστευτη πρόοδο στο gaming. Όσοι πιστιρικάδες μάθαμε αρχικά στα Home Computer (commodore, spectrum, amiga κτλ.) στα 90s μας έπεσε το σαγόνι με αυτά που βλέπαμε και ζούσαμε στα PC μέσα στα 90s, μιλάμε για τεράστιες διαφορές (σε όλους τους τομείς) από χρόνο σε χρόνο. Εδώ τότε έπρεπε να αλλάζουμε PC κάθε 1-2 χρόνια για να συμβαδίζουμε με τις αλλαγές! Τώρα πάλι υπάρχει πρόοδος, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό (ναι τα ήδη υπέροχα γραφικά γίνονται λίγο ποιο υπέροχα), μόνο η εξέλιξη του VR εκτιμώ μπορεί να φέρει τεράστια αλλαγή (και πάλι δεν είναι σίγουρο).

    Ώπα, πολύ οφτόπικ βγήκα και δεν τα συνηθίζουμε αυτά :rolleyes:

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL