SPECIALS

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή….

Σπουδαία μέρα η σημερινή αδέρφια, καθότι σηματοδοτεί μία μεγάλη, προσωπική και ομαδική, επιτυχία για κάθε μέλος της συντακτικής μας ομάδας! Όπως όλοι γνωρίζετε, το RageQuit γεννήθηκε στα τέλη του 2012 και “βγήκε στον αέρα” την 1η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Με απλούς υπολογισμούς, πρόκειται για έναν διαδικτυακό τόπο με μόλις 18 μήνες παρουσίας και δράσης. Επειδή όμως τα χρόνια στους ιστότοπους μετράνε τελείως διαφορετικά σε σχέση μ’ εκείνα των ανθρώπων, το RageQuit ενηλικιώθηκε κι επισήμως σήμερα, με την κατάκτηση μίας ιδιαίτερης διάκρισης.

Τόσο κατά τη δημιουργία του, όσο και μέχρι αυτή τη στιγμή, το site μας αποτελεί το μοναδικό Ελληνικό ψηφιακό μέσο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο PC gaming. Ήταν μία απολύτως συνειδητή απόφαση από μεριάς μας, με πλήρη επίγνωση των όποιων “περιορισμών” θα επέφερε στο traffic και στη διεύρυνση της κοινότητάς μας. Από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, η ενδεκαμελής ομάδα ίδρυσής του, σε συνεργασία με τους interns συντάκτες, κατάφερε να το προικίσει με σχεδόν 250 reviews πάσης φύσεως τίτλων που αποτελούν κομμάτια του ατελείωτου puzzle του PC gaming.

Δίχως την παραμικρή οικονομική στήριξη από οποιοδήποτε άλλο μέσο, εταιρεία ή οργανισμό, χωρίς οι συντάκτες του να έχουν την ελάχιστη οικονομική απολαβή από την καθημερινή συμμετοχή τους στη διατήρηση και διεύρυνση του όγκου πληροφοριών που ενσωματώνει το ψηφιακό παιδί τους, αλλά με ατελείωτο μεράκι προσφοράς για τον ιστότοπο που αποτέλεσε το σπίτι για τη συνέχεια της συντακτικής δράσης μας, μετά την ομαδική αποχώρησή από το περιοδικό PC Master, καθένας από εμάς, στο μέτρο και στο βαθμό που του επιτρέπουν οι καθημερινές, προσωπικές και επαγγελματικές, υποχρεώσεις, έβαζε καθημερινά ένα επιπλέον λιθαράκι για την καταξίωση του RageQuit.

Ποιο είναι λοιπόν το σπουδαίο νέο για το οποίο διαβάζετε το παρόν κείμενο; Παίδες, μπήκαμε στο Metacritic! Ως εκ τούτου, από σήμερα το RageQuit αποτελεί μόλις το δεύτερο Ελληνικό διαδικτυακό μέσο που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο! Κάθε review που θα ανεβάζουν οι συντάκτες μας από ‘δω και πέρα θα αποτελεί μέρος της συνολικής, παγκόσμιας, βαθμολόγησης έκαστου PC game, την ίδια στιγμή που η ένταξή μας γίνεται με τον πλέον δυναμικό τρόπο, αφού με αφετηρία το review του “1954: Alcatraz”, καθένα εκ των 25 reviews που ακολούθησαν, σύντομα θα έχει ανέβει στην υπηρεσία. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη και εξαιρετικά τιμητική διάκριση, καθώς δεν είναι ούτε το πιο εύκολο, ούτε το πιο συνηθισμένο γεγονός να πετυχαίνει ένα site της χώρας μας την είσοδό του στη συγκεκριμένη, πασίγνωστη και παγκοσμίου εμβέλειας, πλατφόρμα.

Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, αφού απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον Χρήστο “Kuv” Κουβόπουλο, τον άνθρωπο που διευκόλυνε σημαντικά την επικοινωνία μας με τον υπεύθυνο του Metacritic, σας λέμε ότι αυτό είναι μονάχα η αρχή για την περαιτέρω εξέλιξη του αγαπημένου σας site!

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

52 Comments

  1. Για τις ανάγκες της περίστασης μεταγράφω τα Σιβυλλικά μου σκόρ σε νούμερα. Στο Μετακρίτικ θα αναγράφονται κανονικά, εδώ θα απολαμβάνετε τη φούλ λογοτεχνική βερζιόν του βαθμού. Τσεκάρετε το ανυπέρβλητο Goat Simulator για παράδειγμα 🙂

  2. Χίλια μπράβο! Δε ξέρω γιατί αλλά με το που είδα το “Ragequit.gr” στη στήλη ένιωσα μια άγρια ικανοποίηση και υπερηφάνεια! Αυτό σημαίνει πως το δέσιμο της κοινότητας είναι πολύ μεγάλο… Χαίρομαι ιδιαίτερα που μετέχω σε αυτή τη προσπάθεια και που 18 μήνες τώρα έχουμε φτιάξει καταστάσεις οι οποίες ίσως να χρειαζόταν χρόνια για να γίνουν. Πως μπορείς να ξεχάσεις πχ τη μέρα που αλλάζαμε όλοι τα nick μας; Ναι το γενικεύω και όμως πιστεύω πως αυτό το milestone είναι αποτέλεσμα συλλογικής αφοσίωσης και στήριξης. Αν το site ήταν παρατημένο με ένα ανενεργό forum δεν θα ήταν ίδια τα πράγματα έτσι δεν είναι;

    Άντε, περιμένουμε τα καλύτερα!

  3. Η συμβολή της κοινότητας ήταν, είναι και θα είναι όλο το ζουμί της επιτυχίας του πειρατικού μας αστρόπλοιου. We’re all in this together και είναι η αγάπη σας που μας επιτρέπει να κάνουμε το ο,τιδήποτε. Stay tuned για προσεχές εορταστικό ραντεβού 🙂

  4. To metacritic αποκτά πλέον λίγο περισσότερο νόημα! 😛
    Μπράβο παιδιά για την προσπάθεια, περιττό να πω ότι το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο site για gaming και τεχνολογία στην Ελλάδα και imho ένα από τα πληρέστερα παγκοσμίως. Πλήρωμα και κοινότητα είναι πολύ μπροστά, την στιγμή που άλλοι τρώγονται σαν ανώριμα παιδάκια, και λόγω νοοτροπίας και “αποστειρωμένου περιβάλλοντος” σέκτας, ο αριθμός των μόνιμων, τακτικών μελών τους ολοένα και συρρικνώνεται…

  5. Είστε λαμπρό παράδειγμα πως τα καλά πράματα χτίζονται με μεράκι και πάθος πάνω από όλα! Ελπίζω να μην χαθεί ποτέ αυτό! Εξάλλου, όπως και η Shodan είχε πει, είμαι μαθηματικά βέβαιο πως το RQ θα κατακτήσει τον κόσμο 😛

  6. Τι να πούμε; Ότι δεν είναι λογικό; Ότι δεν είναι φυσικό και επόμενο; Σας αξίζουν συγχαρητήρια παιδια για όλη τη δουλειά που κάνετε !!! Πραγματικά πολύ ευχάριστο νέο που καταφέρατε και μπήκατε στο Metacritic !!!!! Ό,τι και να πω είναι λίγο…
    Δεν είναι μόνο τα review για μας, είναι όλη η κοινότητα και το σύνολο που με μεράκι παλεύετε να κρατήσετε “σωστό” και καλοδουλεμένο !!! Το έχω ξαναπεί, γραφικός γίνομαι, αλλά θα το ξαναπώ ! Είστε το μοναδικό φόρουμ με το οποίο ασχολήθηκα πραγματικά στη ζωή μου και δεν έχω μετανοιώσει στιγμή ! Πραγματικά νιώθω υπέροχα και είναι μεγάλη χαρά για μένα και για του υπόλοιπους, φαντάζομαι, που σιγά σιγά επιτυγχάνετε τους στόχους σας !!!

    Ευχή για μένα, θα ήταν να βγάζετε κάποια στιγμή, όχι κέρδος με την έννοια, αλλά να μην μπαίνετε “μέσα”, τα έξοδά σας. Να είσαι και από αυτό άνετοι. Δεν έχετε δείξει στιγμή ότι σας προβληματίζει κάτι τέτοιο, απλά εγώ το εύχομαι, μην παρεξηγηθώ. Οι καιροί είναι χαλεποί, όπως και να το κάνουμε…

    Χίλια μπράβο ! Να συνεχίσετε να προσφέρετε με την καρδιά σας και όλα να έρθουν κατ’ ευχήν ! Εμείς εδώ θα είμαστε να σας στηρίζουμε !!!

  7. Μπράβο παιδιά μια μικρή ανταμοιβή για την προσπάθεια σας και συγχρόνως και μεγαλύτερη υπευθυνότητα για την σελίδα και τους συντάκτες, συγχαρητήρια.
    Οπότε απο Ελλάδα στο metacritic έχουμε ενα site και ένα… shite αντε να ανεβαίνει επίπεδο η χώρα μας στο gaming σκηνικό.

  8. Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά για αυτό που έχουν καταφέρει. Από πλευράς ποιότητας θεωρώ πως είναι το τοπ στην Ελλάδα (παρακολουθώντας γενικά τα τεκτενόμενα και σε άλλα sites). Κάθε ένας τους με το δικό του ξεχωριστό στυλ, έχουμε φτάσει σε σημείο να μη χρειάζεται να δούμε τον συντάκτη για να καταλάβουμε ποιος το έχει γράψει.

    Μάγκες, η ένταξη στο metacritic είναι ένα ηθικό βραβείο που αξίζατε και αργά ή γρήγορα, λόγω της ποιότητας σας, θα ερχόταν. Ξέρω σίγουρα πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες αναγνωρίσεις στο μέλλον.

    Δεν είμαι εδώ για να ευλογίσω τα γένια μου αλλά θεωρώ μεγάλη μου τιμή που μου δώσατε την ευκαιρία να βάλω το λιθαράκι μου για το ragequit. Να ξέρετε πως όπου μιλάω για το rq και αναφέρω ποιοί είστε μόνο περίφανος νιώθω όπως και οι υπόλοιποι εδώ πιστεύω. Άριστοι στη “δουλειά” σας, εξαιρετικοί στα της κοινότητας. Όλοι μας έχουμε αγαπήσει το ragequit και νιώθουμε κομμάτι του, είτε συμμετέχουμε στη γραφή, είτε σε giveaways, είτε στο φόρουμ, αυτό που έχετε καταφέρει είναι φοβερό.

    Ένα ακόμα ΜΠΡΑΒΟ και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που μου δώσατε την ευκαιρία να μάθω από τους καλύτερους του είδους.

  9. μπραβο, παλικαρια.
    αν και για μενα η πιο σημαντικη διακριση και παρασημο ειναι αυτο που γινεται δω μεσα καθε μερα, καταλαβαινω ποσο ομορφο ειναι να βλεπεις αυτο που αγαπας να μεγαλωνει και να ξανοιγεται στα πελαγα του ιντερνέ.
    σε αλλα νεα, κι επειδη δεν βλεπω καποιο λινκ, καμαρωστε:

    πάντα τέτοια (”http://www.metacritic.com/publication/ragequitgr?filter=games”)

    οφτοπικ, αναρωτιεμαι ποιος εκανε τον αθλο να μεταφερει στ αγγλικα τις επικες εισαγωγες των μπορατσορηβιους.. 😀

  10. Σατανικό!! Γι’ αυτό ρε λαμόγια δεν έχετε ανεβάσει ακόμα το review τού Dark Souls II? 🙂

    Συγχαρητήρια (σχαρίκια ήθελα να γράψω, αλλά μου το πρόλαβαν) παίδες. Πάντα τέτοια ευχάριστα να διαβάζουμε.

  11. Πολλά συγχαρητήρια, παιδιά! Όχι ότι εμείς έχουμε αμφιβολία για την ποιότητα των reviews, αλλά σίγουρα αυτό αποτελεί μια ακόμα πιστοποίηση αυτής της ποιότητας. Να είστε περήφανοι λοιπόν, γιατί την κερδίσατε με το σπαθί σας (ή μήπως με την πένα σας; το πληκτρολόγιό σας; whatevs). Είμαι σίγουρος ότι πιο πολύ χαίρεστε επειδή η επιτυχία χτίστηκε πάνω στο μοναδικό σας κίνητρο, που είναι απλώς το μεράκι σας και το ενδιαφέρον για τα games. Κι εμείς γι αυτό επιλέγουμε να είμαστε μέλη αυτής της κοινότητας άλλωστε.
    Να είστε καλά και να συνεχίσετε να μας χαρίζετε αυτά τα χαρακτηριστικά χαμόγελα που αποκτάς μονάχα διαβάζοντας ΡεηΚουί! Γιου νόου γουατ άι ‘μ τόκινγκ αμπάουτ!

    Και πάλι συγχαρητήρια! Το “Όχημα για την παγκόσμια επικυριαρχία του Στέφανου Κουτσούκου” μόλις έφτασε άλλο ένα checkpoint!

  12. Σε πείσμα των καιρών, για μια ακόμα φορά το RQ αποδεικνύει πως το μεράκι, η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά αποφέρουν καρπούς. Επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, εύχομαι και εις ανώτερα. Congrats guys. 🙂

  13. Συγχαρητήρια παιδιά. Το αξίζετε όλοι σας! Είναι ωραίο να αναγνωρίζεται η δουλειά που μάλιστα “γίνεται” με υγιή τρόπο από εσάς (όχι σαν κάτι λαμόγια που την έχουν δει ότι είναι κάποιοι και παίζουν βρώμικα).

    Συγχαρητήρια και πάλι και εις ανώτερα!!!!!!!

  14. Πάτε και σεις. Σας ρούφηξε το σύστημα! :p
    Μπράβο ρε παιδιά,συγχαρητήρια. Μπορεί να μην είμαι και ο πιο ενεργός φορουμίτης, αλλά το ragequit είναι το πρώτο site που ανοίγω κάθε μέρα, είναι το διαδικτυακό μου στέκι και κατά κάποιο τρόπο αυτή η αναγνώριση αφορά όλους όσους βρισκόμαστε και συμμετέχουμε σε αυτό.
    btw ask not what borracho will do to adjust to metecritic, ask what metacritic will do to adjust to borrachostandards 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL