REVIEWS

JUST CAUSE 4

Crashing around the Christmas Tree

Σε αυτό το review θα έπρεπε κανονικά να σας αναλύσω το Just Cause 4. Να περιγράψω σε μερικές αράδες την προϋπηρεσία μου στη σειρά και το γεγονός ότι είμαι μεγάλος φαν του… χαβαλέ που ενθαρρύνει με κάθε τρόπο το παιχνίδι. Να συνεχίσω με μια μικρή σύνοψη της πλοκής του παιχνιδιού που φέρνει τον γνωστό μας πράκτορα Rico Rodriguez σε μία ακόμα αποστολή απελευθέρωσης ενός καταπιεσμένου λαού. Και μετά να περάσω στις λεπτομέρειες του gameplay και του τεχνικού τομέα, καταλήγοντας σε ένα συμπέρασμα και ίσως σε μια πρόταση αγοράς.

Συνήθως ο Rico έρχεται ουρανοκατέβατος, σαν λάτιν Άη Βασίλης.

Δεν μπορώ όμως να κάνω τίποτα από όλα αυτά, διότι δυστυχώς το παιχνίδι, όπως και ο άμεσος προκάτοχός του Just Cause 3, κυκλοφόρησε στην αγορά χωρίς να έχει “ψηθεί” σωστά. Ξεκίνησα να παίζω πριν το πρώτο patch και η εμπειρία μου με γύρισε πολλά χρόνια πίσω: Είχα πολλά χρόνια να δω παιχνίδι να κρασάρει τόσο συχνά, σε βαθμό που ουσιαστικά να καθιστά το παιχνίδι unplayable. Μερικές ημέρες μετά κυκλοφόρησε το patch που (υποτίθεται πως) θα έφερνε τα πολυπόθητα stability fixes, όμως η κατάσταση παρότι βελτιώθηκε, απέχει ακόμα πολύ από το να χαρακτηριστεί έστω ανεκτή. Και υπό αυτές τις συνθήκες απλώς δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και να σας παρουσιάσω όπως πρέπει το παιχνίδι.

Ναι, το αυτοκίνητο πετάει. Γιατί; Just ’cause.

Ιδού λοιπόν πώς έχει η κατάσταση σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, 24 Δεκεμβρίου 2018. Το παιχνίδι δεν μπορεί να τρέξει για μισή ώρα συνεχόμενα χωρίς να κρασάρει. Οι αποστολές του παιχνιδιού σώζονται οριστικά μόνο εάν ολοκληρωθούν, επομένως εάν συμβεί κάτι απρόοπτο (π.χ. crash) στο τέλος μιας εικοσάλεπτης αποστολής, όλη η πρόοδος χάνεται και πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή. Αυτό ακριβώς συμβαίνει δύο στις τρεις φορές που προσπαθώ να παίξω το Just Cause 4 και να προχωρήσω την campaign. Παίζω μια αποστολή, τελειώνω, πάω να παίξω μια δεύτερη, crash. Reboot, πάω να παίξω την ίδια αποστολή, crash πριν φτάσω στο σημείο που ξεκινά. Άλλη μια προσπάθεια, αυτή τη φορά η αποστολή ολοκληρώνεται, πάω να παίξω μια άλλη, crash. Σε δέκα ώρες παιχνιδιού έχω παίξει 6-7 αποστολές όλες κι όλες διότι αναγκάζομαι να παίζω ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα μέχρι να καταφέρω να τις τελειώσω πριν το παιχνίδι κρασάρει. Αυτή η κατάσταση είναι απλά απαράδεκτη.

Υπάρχουν και καλά νέα: Τo framerate παραμένει σε υψηλά επίπεδα ακόμα και όταν γίνεται χαμός στην οθόνη.

Συνεπώς, το μόνο που έχω να πω σχετικά με το παιχνίδι είναι το εξής: Όταν δουλεύει σωστά, το Just Cause 4 είναι διασκεδαστικό, προσφέρει στον παίκτη άφθονα εργαλεία για να δημιουργήσει χαμό και μερικές πραγματικά ξεκαρδιστικές στιγμές, όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε το παιχνίδι δουλεύει σωστά μία στις τρεις φορές και η βαθμολογία του θα είναι αντιπροσωπευτική αυτού του γεγονότος. Επομένως προτείνω να έχετε υπόψη σας το Just Cause 4 ως πιθανή μελλοντική αγορά, αλλά όχι προτού σιγουρευτείτε ότι έχουν επιλυθεί πλήρως όλα τα προβλήματα. Κρίμα.

Το Just Cause 4 κυκλοφορεί στην αγορά από την εταιρία CD Media την οποία ευχαριστούμε για την παροχή του review code.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 33%

33%

Δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Ένα παιχνίδι-ύμνος στην ανέμελη δράση που σαμποτάρεται και καταρρέει λόγω των πολλών τεχνικών προβλημάτων. Περιμένετε μέχρι να επιλυθούν.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL