LATEST NEWS
Trending

Ανακοινώθηκε επίσημα η ανάπτυξη του νέου Witcher

Νέο open-world Witcher.

Έπειτα από την περιπετειώδη κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 υπήρχαν ήδη φήμες ότι η CD Project Red προσπαθούσε να συμμαζέψει ό,τι μπορούσε για να κρατήσει όσες εντυπώσεις είχαν απομείνει. Διάφορα leaks μιλούσαν για ένα νέο παιχνίδι στον κόσμο του Andrzej Sapkowski, όπου διαδραματίζονται διαμάντια όπως το σημείο αναφοράς για τη δεκαετία που μας πέρασε, και όχι μόνο, Witcher 3.

Με μία λιτή ανακοίνωση η CDPR ανακοίνωσε ότι το πρώτο παιχνίδι του νέου Witcher Saga είναι ήδη υπό ανάπτυξη χωρίς να δεσμευτεί σε κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας ή χρονοδιάγραμμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η εταιρεία έπειτα από μία μακρά παράδοση σε in-house game engines, αλλάζει ρότα και θα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά την Unreal Engine 5 για το καινούργιο open-world τίτλο της. Πολλές εικασίες μπορούν να γίνουν γύρω από αυτήν την απόφαση, και θα υπάρξουν πολλές αναλύσεις και επίσημες επιβεβαιώσεις. Μέχρι στιγμής διαφαίνεται ότι οι developers επιζητούν την υποστήριξη των συναδέλφων τους στην Epic Games για να μπορέσουν να δημιουργήσουν open-world εμπειρίες, εφάμιλλες της (καλής) κληρονομιάς της εταιρείας. Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι στα τωρινά σχέδιά τους αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει την πολιτική ψηφιακής διανομής του παιχνιδιού. Το τελευταίο μένει να φανεί. Περιμένουμε με συγκρατημένες προσδοκίες τις εξελίξεις.

Παύλος Γεράνιος

Γέννημα-θρέμμα της Υπερβορείας, ο Παύλος έκανε καιρό να γνωρίσει την αλληλεπίδραση με την οθόνη. Τα πρώτα παιχνίδια που θυμάται να παίζει ήταν τα Gran Prix, Test Drive, Digger και Flight για DOS σε εποχές που οι περισσότεροι είχαν πλέον Windows... Αυτό δεν τον πτόησε και αγάπησε τη Μητέρα Πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή. Θήτευσε και στην άγονη παραμεθόριο των κονσολών (πάντα σε σπίτια φίλων, ποτέ στο δικό του), αλλά το PC ήταν αυτό που τον κράτησε. Λάτρης των ποιοτικών τίτλων από όλα τα είδη, θεωρεί πώς η ιστορία και αυτό που θέλει να πει το παιχνίδι ως μέσο είναι το κυριότερο και όχι η ταμπέλα. Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις φυσικά...

17 Comments

  1. Δεν θα είναι Exclusive to one storefront λέει οπότε βλέπω να πάρουν τα λεφτά της επικ και αρχικά να είναι σε Γκογκ και επικ.
    Δίπλα κερδισμένοι μιας και όσοι το πάρουν θα το πάρουν Γκογκ και θα πάρουν και τα λεφτά από επικ χωρίς να κάνει τρέλες πωλήσεις εκεί

  2. [QUOTE=”Adhan, post: 594132, member: 102612″]
    Ποια χαμένα; Αφού δωρεάν games είναι όλα, που είχε ήδη σε Steam/GOG.
    [/QUOTE]

    Μπα ο [USER=102590]@Borracho[/USER] είναι από τους ελάχιστους που για κάποιο λόγο δίνει λεφτά και αγοράζει παιχνίδια στο σουινομαγαζο!

  3. Ιστορικά πάντως τσακάλια μου, είναι τα παιχνίδια που καθιερώνουν τις πλατφόρμες.

    Π.χ βγαίνει το Darkest Dungeon 2 στο Epic και τα σπάει; Θα το αγοράσω στο Έπικ γιατί πέρα από τα καλαμπούρια και τα χαζά, θέλω να το παίξω και να το ευχαριστηθώ. Και τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, πόσος κόσμος εγκατέστησε βρίζοντας το Steam, προκειμένου να παίξει ένα άνοστο FPS με ένα μουγκό δευτεροξάδερφο του Σέλντον για πρωταγωνιστή. Τώρα ξαφνικά πανηγυρίζουν λες κι έχουν μετοχές στου Νεοζηλανδού Πιγκουίνου.

    Αυτό που με απασχολεί πρωτίστως, είναι ο εμβαπτισμός στον κόσμο και την εμπειρία ενός παιχνιδιού. Ατσίβμεντς, φόρα, κοινότητες, μουλτιπλέηερ (Μπφφφχιιχιχι…) και λοιπά κοκοψίνια και πλιτζιμπλόγκια, όμορφα είναι, αλλά θα τα βάζω για πάντα σε δευτεροτρίτη μοίρα σε σχέση με το ίδιο το παιχνίδι.

    Είναι λίγο σαν τα λάιβ. Αν μ’αρέσει η μπάντα, θα πάω να τους δω κι ας παίζουν στον Καφενέ του Κουλού ή σε σαράβαλο βαγόνι τρένου. Δεν θα κάτσω στο πεντικιούρ να λέω ‘Πανιγιωτάκη, αν δεν έρθουν οι Dirty Three στου Μέγαρου, εγώ δεν πάω, γιατί είμαι μια κιουρία.’

    [SPOILER=”TL;DR”]Μουνί σέρνει καράβι.[/SPOILER]

    ΥΓ Η φάση έχει φύγει οριστικά από τις πλατφόρμες. Πλέον είναι τα ίδια τα παιχνίδια που ορίζουν τις επιτυχίες.

  4. [QUOTE=”Borracho, post: 594156, member: 102590″]
    ΥΓ Η φάση έχει φύγει οριστικά από τις πλατφόρμες. Πλέον είναι τα ίδια τα παιχνίδια που ορίζουν τις επιτυχίες.
    [/QUOTE]

    Στην πραγματικότητα φυσικά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το ακριβώς αντίθετο όμως. Ζούμε εδώ και μερικά χρόνια στην εποχή που η αξία των exclusives έχει διαβρωθεί και οι εταιρίες ακολουθούν αυτό που θέλουν οι πελάτες. Και καλά εσύ ζεις ούτως ή άλλως μόνιμα στα 60s και τα 70s, οι αναχρονιστικές απόψεις είναι κάτι το αναμενόμενο. Ο μαντράχαλος ο Σουίνι να προσπαθεί να αναγκάσει τον κόσμο να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του με μια χούφτα exclusives δεύτερης διαλογής, την ώρα που Sony, Microsoft, EA κλπ καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πάνε αυτοί στις platforms που οι πελάτες θέλουν να χρησιμοποιούν, είναι απλά ξεκαρδιστικό.

    Από ξεκαρδιστικό βέβαια γίνεται θλιβερό όταν καταλαβαίνεις ότι αυτός ο φελλός με τις χαζομάρες του κατάφερε να πείσει μερικούς indie devs ότι είναι ο μεσσίας, με αποτέλεσμα να τους στρέψει ενάντια στο κοινό τους. Έβγαιναν developers και μιλούσαν με ειρωνεία και απαξίωση για τους “gamers” γιατί ο σουινοπαπατζής τους έπεισε ότι “αυτοί που φωνάζουν είναι μειοψηφία, οι πραγματικοί gamers θα ακολουθήσουν τα games”. Και μετά μόλις έβγαιναν τα νούμερα των πωλήσεων έτρεχαν άρον άρον να ανεβάσουν σελίδα στο Steam μπας και σωθούν.

  5. Προσεγγίζετε το θέμα από διαφορετικές οπτικές, αλλά δεν υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς και διαφωνίας.

    Ναι, τα παιχνίδια είναι το προϊόν και έχουν πρωτίστως το σημαντικότερο λόγο.
    Ναι, ταυτόχρονα τα στεγανά των exclusives έχουν γκρεμιστεί με μόνη εξαίρεση τον Σουίνι.

    Ε, και? Απαντώ εγώ. Το God of War ήταν έπος του 2018, το έπαιξα το 2022. Το RDR2 ήρθε σχεδόν αμέσως. Χρόνος. Μόνο αυτό λείπει… Αν μου το έδινε το EGS σε exclusive, όχι μόνο θα του καθόμουν, θα του έδινα και υποθήκη το αγέννητο παιδί μου.

  6. Οι πλατφόρμες δεν είναι αυθύπαρκτες, χωρίς παιχνίδια είναι παντελώς άχρηστες. Το exclusivity είναι πιθανώς ο χειρότερος τρόπος να προωθήσεις μια πλατφόρμα, γιατί ενέχει “εξαναγκασμό”, όσο τουλάχιστον αυτός μπορεί να οριστεί στα πλαίσια μιας καταναλωτικής συνήθειας. Αν θέλουμε, βρίσκουμε πανεύκολα λόγους για Χ σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Το προσωπικό και φουλ υποκειμενικό σύστημα αξιών είναι ο μόνος λόγος που δεν το κάνουμε. Ο καθένας παραμυθιάζεται με ό,τι γουστάρει.

  7. Ο Sweeny και το μαγαζί του δεν έχουν καμία δικαιολογία* για την κατάσταση(features) που είναι σαν store. Πόσα χρόνια λειτουργεί το μαγαζί? 3? 4? Σε όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν έχει εισάγει μια καινοτομία, δεν έχει φτάσει ούτε καν το επίπεδο του steam.
    Οι αποκλειστικότητες του προκαλούν αντιπάθειες, το μαγαζί προσφέρει λιγότερα, για εμένα που ούτως ή αλλιώς δεν αγοράζω day one ούτε τυρόπιτα αλλά περιμένω να ωριμάσει, για πιο λόγο να το προτιμήσω έναντι steam/gog?
    Εδώ έχει καταφέρει μερίδα των gamers να θεωρεί ημερομηνία κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού, την ημέρα που βγαίνει στο steam!

    *Μοναδική δικαιολογία που του δίνω είναι εάν τα δίνει όλα στο RQ και δεν του περισσεύουν! Εκεί το δέχομαι :p

  8. Εγώ πάλι, παρότι πελάτης του Sweeney (ξεπουλήθηκα για τα εκπτωτικά κουπόνια, το λεω και ξαλαφρώνω :rolleyes:) εξακολουθώ κι εκνευρίζομαι με το πόσο παρασιτικά λειτουργεί το EGS προς το απόλυτο hub του PC gaming, Steam.
    Αν θέλει κανείς να διαβάσει user reviews, να δει λύσεις και γιατροσόφια, να συζητήσει τα endings ή να μάθει πότε έρχεται το επόμενο patch, αυτόματα πηγαίνει στα Discussions του Steam (ή στο Reddit, υποθέτω, ακόμα δεν έχω μάθει να το χρησιμοποιώ). Ακόμα και αν πρόκειται για timed αποκλειστικότητα του Epic, εφόσον υπάρχει ήδη σελίδα στο Steam, αναγκαστικά εκεί θα πας.
    Προφανώς κι ο γλίτσας Sweeney το γνωρίζει αυτό, οπότε δεν μπαίνει καν στον κόπο να στήσει κάτι αντίστοιχο 😡

  9. Τσακωνονται τα πελατακια, για τις πλατφορμες. Ουτε πλατφορμες εξορυξης υδραγονανθρακων να ηταν.
    Αυτο που βλεπω εγω ειναι νταβατζιλικια, απο ολους.
    Αυτη η συζητηση θα μπορουσε καλλιστα να ειναι κοματοσκυλιστικη.

  10. Ναι αλλα ξεχνατε δυο σημαντικες λεπτομερειες.
    1. Ο Κουνελος δεν ειναι στο μενου του θεματος. Ο Witcher ειναι.
    2. Ο Κουνελος δεν τρωγεται με τιποτα, ουτε καν με ενα σακι κρεμμυδια.

    Οπως λεει και ο λαος μου, φατε τους πριν σας φανε.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL