LATEST NEWS

Κι όμως, τo Toki: Arcade Remixed δεν έχει εγκαταλειφθεί πλήρως!

Το “Toki” λίγο πολύ το γνωρίζουμε άπαντες, υπήρξε ένα απ’ τα πλέον αγαπημένα arcade-platform games που κυκλοφορήσανε στα “ουφάδικα” τις ένδοξες εποχές της ύπαρξης των μαγικών εκείνων αιθουσών. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε τόσο σε home computers όσο και σε κονσόλες της εποχής, ποτέ όμως σε PC.

Τα χρόνια περάσανε και κάπου εκεί στο 2009 μία φιλόδοξη εταιρεία, η Golgoth Studio, ανακοίνωσε ότι δούλευε πάνω σ’ ένα HD remake του τίτλου, δημοσιεύοντας μάλιστα και το παρακάτω video.

που μαρτυρούσε τo ομολογουμένως αρκετά προχωρημένo στάδιο στο οποίο βρισκόταν το remake. Έκτοτε και μέχρι το 2013 υπήρξε σποραδική πληροφόρηση από μέρους των developers αναφορικά με την πορεία του project, έως ότου σταμάτησε κι αυτή ολοκληρωτικά.

Με την αλλαγή του έτους και την έλευση του 2016 υπήρξε εκ νέου πληροφόρηση ότι το “Toki: Arcade Remixed” δεν είναι νεκρό project, παρόλο που όλοι -πολύ λογικά- κάτι τέτοιο πιστεύαμε. Ένας απ’ τους συμμετέχοντες σ’ αυτό, ο Anthony De Sa Ferreira, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει και να κυκλοφορήσει το πολύπαθο remake, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη από μέρους του κοινού.

Θα την λάβει άραγε; Όπως πάντα, μόνο ο καιρός θα δείξει…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

5 Comments

  1. Σου λέει και αν θες μηνιαίες ενημερώσεις για το πως πάει το development, να σκάσεις την 30αρα κάθε μήνα. Ωραίο μπόνους, αυτό που κάνουν ούτως ή άλλως όλοι οι ντεβέλοπερς που διατηρούν μία στοιχειώδη καλή επικοινωνία με τους φανς. Αν εννοεί ΟΝΤΩΣ αυτό που λέει, να τσοντάρουν οι μπάκερς για όσο διαρκεί το development φαντάζομαι, οκ μάλλον στους τρεις θα μείνει.

    Λέει κιόλας ότι δουλεύει στο ρημέικ όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, λογικό αν βγάζει το ψωμί του από αλλού. Αλλά το κόμπο που σου λέει να τον πληρώνεις κάθε μήνα κι αυτός να δουλεύει όποτε θέλει.. priceless.

  2. Ναι, ο τύπος θέλει να εξασφαλίσει ένα ποσό το μήνα, κάθε μήνα μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Ξεκινάει από 750$ ώστε να έχει απλά αρκετό χρόνο, μέχρι φαντάζομαι τα 3000$ για να μπορεί να ασχοληθεί full-time.

    Νομίζω πως πιο αστείο από όλα είναι εκεί που στην ουσία παραδέχεται πως ακόμα και αν δε πάρει ούτε μισό ευρώ, το παιχνίδι θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο. Ε, εντάξει, θα αντέξω να περιμένω…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL