LATEST NEWS

Πατέντα της Tencent για “PC video game console”

Το Switch του PC gaming;

Ο κινεζικός κολοσσός Tencent έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο gaming μέσω της εξαγοράς game studios ή της επένδυσης σε αυτά με σημαντικά ποσά. Πλέον η εταιρία φαίνεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο hardware καθώς η Tencent απέκτησε μια πατέντα για μια συσκευή που έχει σαφείς ομοιότητες με την κονσόλα Switch της Nintendo.

Στην εικόνα βλέπουμε την συσκευή όπως εμφανίζεται στην πατέντα. Η κονσόλα φαίνεται να μην διαθέτει αποσπώμενα χειριστήρια ενώ υπάρχουν ειδικά κουμπιά για το πλήκτρο των Windows και την εμφάνιση πληκτρολογίου. Έχουμε δει και άλλες αντίστοιχες συσκευές όπως το GPD Win 3 και το AYA Neo οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι διαφορετικό έχει να προσφέρει η Tencent και κυρίως σε ποια τιμή. Τα μοντέλα των GPD και AYA έχουν τιμή κανονικού laptop, ίσως η Tencent μπορεί να εκμεταλλευτεί το μέγεθός της και τις οικονομίες κλίμακας ώστε να προσφέρει κάτι πιο οικονομικό.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.
Back to top button
elEL