LATEST NEWS

Η Microsoft αγοράζει την Activision-Blizzard!

Βόμβα μεγατόνων

Μετά την εξαγορά της Bethesda η Microsoft προχωρά σε μία ακόμα κίνηση-βόμβα. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο επίσημα από το site του Xbox, η Activision-Blizzard θα πρέπει να λογίζεται πλέον ως μέλος των Microsoft Game Studios. Αυτό σημαίνει ότι παιχνίδια όπως το Call of Duty, Diablo, World of Warcraft, Overwatch και πολλά άλλα θα ανήκουν πλέον στην Microsoft. Πληροφορίες σχετικά με την μοίρα του Bobby Kotick, CEO της Activision και κεντρική φιγούρα στα πολλαπλά σκάνδαλα που είχαν χτυπήσει τον διάσημο publisher, δεν υπάρχουν ακόμη αλλά η λογική λέει ότι σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν. Η τιμή της εξαγοράς σύμφωνα με την Wall Street Journal θα ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 70 δις δολαρίων.

Η επίσημη ανακοίνωση στο παρακάτω link:

https://news.xbox.com/en-us/2022/01/18/welcoming-activision-blizzard-to-microsoft-gaming/

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

124 Comments

  1. δυνατή κίνηση αλλά μην ξεχνάμε ότι η activision είχε πάρει την κάτω βόλτα εδώ και δύο χρόνια, ακόμα και τα game της που είναι σχετικά λίγα για τόσο μεγάλη εταιρεία δεν έχουν πλέον την αίγλη που είχαν πριν λίγα χρόνια.
    Υπερβολικό ποσό νομίζω, μπορεί η microsoft να της δώσει νέα ώθηση.

  2. [QUOTE=”Tony Corvus, post: 589795, member: 102677″]
    [URL unfurl=”true”]https://www.videogameschronicle.com/news/bobby-kotick-will-remain-as-activision-blizzard-ceo-after-microsoft-acquisition/[/URL]
    [/QUOTE]

    Εδώ είναι το σημείο κλειδί:

    [QUOTE]
    “Once the deal closes, the Activision Blizzard business will report to [URL=’https://www.videogameschronicle.com/people/phil-spencer/’]Phil Spencer[/URL], CEO, Microsoft Gaming.”
    [/QUOTE]

    Δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλιτώσει ο Kotick μόλις κλείσει οριστικά η συμφωνία. Όχι ότι θα κακοπέσει βέβαια, η αποζημίωσή του θα είναι σίγουρα τεράστια.

  3. Το βλέπω σαν θετικό το νέο και περιμένω με ενδιαφέρον τις εξελίξεις (κυρίως όσον αφορά Blizzard με απασχολεί)..

    Πάντως να πω πως μου άρεσε που παραθέσατε στο νέο και την αρχική ανακοίνωση (σε αντίθεση με άλλα.. εχμ [I]ειδησεογραφικά[/I] σάιτς), εύγε!

  4. Διαβάζοντας το τι έγινε ένα πράγμα έχω να πω για αρχή:
    [ATTACH]2929[/ATTACH]
    wait wait wait, δηλαδή αυτό σημαινει πως μπορεί να δουμε τα μεγάλα όπλα της blizz (warcraft, starcraft) σε game pass και ισως, το ξαναλεω ΙΣΩΣ στο steam? Όπως και να χει, wise move απο ms. Η Blizzard πλεον ηταν a shadow of its former self. Πάνε οι μέρες που έφτιαχνε φανταστικά παιχνίδια (μιλάω για τα Warcraft 1,2,3, το WoW μέχρι το Lich king exp, starcraft 1,2, diablo 1,2). Ήρθαν τώρα και οι καταγγελίες, την έστειλαν κυριολεκτικα στον πάτο. Ελπίζω η ms να την γυρίσει πίσω στα ένδοξα χρόνια…

  5. [QUOTE=”Hellion, post: 589862, member: 102589″]
    Κανείς βέβαια δεν έχει κάνει την σημαντική ερώτηση ως τώρα.

    Όλη αυτή η ιστορία, θα επηρεάσει την κυκλοφορία του Diablo Immortal?
    [/QUOTE]

    Άσε μας ρε ανάλγητε gamer με τη διαστροφική εμμονή σου με δευτεροκλασάτα προϊόντα διασκέδασης, εδώ παίζεται κορώνα-γράμματα η θέση εργασίας ενός [S]ανθρώπου[/S] CEO.

  6. [QUOTE=”Great0ldOne, post: 589879, member: 102687″]
    Το ενδιαφέρον είναι πως μικρή πτώση είχε και η μετοχή της MS, οι επενδυτές μάλλον δεν ενθουσιάστηκαν με την προοπτική να ξυλωθούν 70b$ ζεστό παραδάκι, όσο baller move κι αν είναι.
    [/QUOTE]
    όντως; Μα αυτό την έκανε την 3η μεγαλύτερη εταιρία μετά τις Sony και Tencent στο gaming content.

  7. [QUOTE=”Hellion, post: 589862, member: 102589″]
    Κανείς βέβαια δεν έχει κάνει την σημαντική ερώτηση ως τώρα.

    Όλη αυτή η ιστορία, θα επηρεάσει την κυκλοφορία του Diablo Immortal?
    [/QUOTE]
    Πολύ πιθανό… Ο Todd Howard θα είναι ο νέος director του πρότζεκτ

  8. [QUOTE=”Tony Corvus, post: 589884, member: 102677″]
    Πολύ πιθανό… Ο Todd Howard θα είναι ο νέος director του πρότζεκτ
    [/QUOTE]
    Έχει και εμπειρία. Έχει πουλήσει τόσες φορές το Skyrim στους ίδιους και στους ίδιους, που το λες και το πρώτο παιχνίδι σε μορφή Microtransaction! :p

  9. [QUOTE=”bald_killer_clone, post: 589919, member: 103348″]
    Τί θα απογίνει το Battle.Net?
    [/QUOTE]

    Αν είμαστε τυχεροί θα το εξοβελίσει η Microsoft στο πυρ το εξώτερον και θα τα βγάλει όλα στο Steam. Ή τουλάχιστον να κλείσει το xbox app και να πάρει το battle.net τη θέση του ως client για το Game Pass.

  10. [QUOTE=”Admiral, post: 589920, member: 102598″]
    Αν είμαστε τυχεροί θα το εξοβελίσει η Microsoft στο πυρ το εξώτερον και θα τα βγάλει όλα στο Steam. Ή τουλάχιστον να κλείσει το xbox app και να πάρει το battle.net τη θέση του ως client για το Game Pass.
    [/QUOTE]

    Πιο ρεαλιστικό σενάριο να ενσωματώσει το battle.net όπως έχει κάνει με το EA Play. Να ανοίγεις δηλαδή τον client του battle.net μέσα από το xbox app. Βέβαια υπολογίζουν να ολοκληρωθεί η εξαγορά καλό 2023, οπότε έχουμε δρόμο μπροστά μας.

    Τώρα για το Steam ελπίζω να αποφύγουν να ζητήσουν Xbox acc και battle.net acc. 3πλο DRM…

  11. [URL unfurl=”true”]https://www.theverge.com/2022/1/18/22889393/microsoft-gaming-ceo-phil-spencer-activision-blizzard-email[/URL]

    [QUOTE]
    I’m thrilled to share that this morning we announced an agreement to acquire Activision Blizzard in an [U]all-cash transaction[/U] valued at $68.7 billion. Activision Blizzard is one of the largest game publishers worldwide across console, PC and mobile, and it’s home to [B]nearly 400 million monthly active players[/B]
    [/QUOTE]

  12. [QUOTE=”Admiral, post: 589895, member: 102598″]
    Αναπαράσταση του τι έκανε η Microsoft στην Sony:

    [IMG]https://c.tenor.com/pRDWEdEUzcsAAAAd/indiana-jones-gun.gif[/IMG]
    [/QUOTE]
    Εκανε οτι κανω τοσα χρονια καθε μερα στις χελωνες! Δεν εχει ξαναγινει κατι τετοιο 70 δισεκατομυρια για μια εταιρια παιχνιδιων! Το καλο που μπορει να γινει για εμας ειναι να αρχισει η sony να βγαζει ταυτοχρονα τα παιχνιδια και για pc. Και να επιστρεψει η Activision στο steam. Αυτο που δεν καταλαβαινω γιατι δυο τοσο μεγαλες εταιριες οως η Bethesda και η Activision συμφωνησνα να αγοραστουν? Aφου τα παιχνιδια τους πουλανε καλα και εχουν λεφτα δεν χρειαζοταν την Microsoft η την Sony .

  13. [QUOTE=”captain kal, post: 589952, member: 102720″]
    Ευτυχώς δηλαδή που πήρα Xbox S και όχι PS5 !!!
    [/QUOTE]
    Στη θέση σου θα άνοιγα και hedge fund για επενδυτικές προτάσεις με τέτοια διορατικότητα. Καλύτερη δουλειά θα έκανες από τίποτα υπουργούς ανάπτυξης.

  14. [QUOTE=”Admiral, post: 589953, member: 102598″]
    Όπως είπε και ο εμβληματικός αρχηγός μας:
    [MEDIA=imgur]RMWUKML[/MEDIA]
    [/QUOTE]
    ο εμβληματικός αρχηγός μας έχει περισσότερα λεφτά από ότι βγάζουμε όλοι εμείς μαζί σε ένα χρόνο, οπότε ας κάνει ότι αγαπάει.
    Και εγώ XBOX SS θα αγόραζα αν ψώνιζα σήμερα.

  15. [QUOTE=”Northlander, post: 589957, member: 102592″]
    Steam. Deck. Μόνο.

    Μην κοιτάτε τίποτα Αντμιραλους που διατυμπανίζουν PCMR και όταν είναι να πέσει το κασέρι στον Gabe, σφυρίζουν.
    [/QUOTE]
    Και να μην ξεχνάμε το γεγονός ότι παίζει strategy με controller!!!

  16. [QUOTE=”Northlander, post: 589957, member: 102592″]
    Steam. Deck. Μόνο.

    Μην κοιτάτε τίποτα Αντμιραλους που διατυμπανίζουν PCMR και όταν είναι να πέσει το κασέρι στον Gabe, σφυρίζουν.
    [/QUOTE]

    Ούτε καν SteamOS 3.0 δε θα βάλει στο λάπτοπ ο μαϊκροσοφτοφανμπόης.

  17. [QUOTE=”Northlander, post: 589954, member: 102592″]
    Στη θέση σου θα άνοιγα και hedge fund για επενδυτικές προτάσεις με τέτοια διορατικότητα. Καλύτερη δουλειά θα έκανες από τίποτα υπουργούς ανάπτυξης.
    [/QUOTE]

    Μη σου πώ, ότι ΔΕΝ το πλήρωσα κιόλας!!

    [SPOILER]Πληρώνω ένα σκασμό χρήματα σε κινητά (οικογενειακό πρόγραμμα), αλλά έχω πολύ καλή επιδότηση κάθε δύο χρόνια!![/SPOILER]

  18. [QUOTE=”Admiral, post: 589993, member: 102598″]
    O Phil Spencer σε συνέντευξή του ανέφερε συγκεκριμένα τα King’s Quest και Hexen:

    [URL unfurl=”true”]https://www.washingtonpost.com/video-games/2022/01/20/xbox-activision-blizzard-phil-spencer/[/URL]

    Λέτε, μετά από τόσα χρόνια;

    [MEDIA=youtube]pq3Ur3uHo20[/MEDIA]
    [/QUOTE]
    λάθος thread ή έχει τα δικαιώματα η activision?

  19. Έχει πλάκα που τα εγχώρια φανμπόγια και διάφοροι “gaming δημοσιογράφοι” που τους βαράνε το ντέφι, λένε πως οι σονυ πρέπει να αγοράσει την καπκομ ή τη σέγκα για να ρεφάρει και καλά. Είναι πιθανότερο να ξυπνήσουν μια μέρα, όπως οι Αμερικανοί που έμαθαν τα καθέκαστα, και να μάθουν ότι οι Τencent αγόρασε την σονυ, μετοχές τις οποίας ήδη κατέχει αν δε κάνω λάθος…

  20. [QUOTE=”tyrion395, post: 590002, member: 102650″]
    Έχει πλάκα που τα εγχώρια φανμπόγια και διάφοροι “gaming δημοσιογράφοι” που τους βαράνε το ντέφι, λένε πως οι σονυ πρέπει να αγοράσει την καπκομ ή τη σέγκα για να ρεφάρει και καλά. Είναι πιθανότερο να ξυπνήσουν μια μέρα, όπως οι Αμερικανοί που έμαθαν τα καθέκαστα, και να μάθουν ότι οι Τencent αγόρασε την σονυ, μετοχές τις οποίας ήδη κατέχει αν δε κάνω λάθος…
    [/QUOTE]
    η sony είναι Νο1 σε μέγεθος και μετά ακολουθεί η Tencent και όταν ολοκληρωθεί η αγορά της act/bliζ θα είναι τρίτη η MS, τόσο πολύ τρόμαξε η sony και αυτοί που την τσιμπουκώνουν;

  21. Πιθανότατα ναι. Εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια η κονσόλα της Sony είναι η default κονσόλα για πολύ κόσμο και έχουν συνηθίσει όλα τα μεγάλα games να βγαίνουν σε αυτή, συν του ότι η Sony ήταν παραδοσιακά η πρωταθλήτρια του “με τον παρά μου γ**ώ και την κυρά μου”, μοιράζοντας αφειδώς μεγάλα ποσά σε third parties για exclusives. Μάλιστα πέρυσι υπήρξαν πληροφορίες ότι η Sony ήταν αποφασισμένη να κυνηγήσει συμφωνίες για exclusives σε πρωτοφανή κλίμακα για να “πνίξει” εξαρχής την Microsoft. Το παρακάτω είναι σχόλιο που έκανε στο Ρεσετέρα ο δημοσιογράφος Imran Khan που δούλευε στο Game Informer:

    [QUOTE]
    There isn’t a major third party out there Sony failed to approach asking what kind of deals they could work out. Some had content, some had games, some had content [I]and[/I] games. It is not like Microsoft was not willing to offer, they just didn’t want to pay the asking price, because Sony approached with pretty high numbers in the first place.

    That “PlayStation Advantage” branding and “Console Exclusive” wording are both going to get a lot of use in the next few years.
    [/QUOTE]

    Όταν λοιπόν σχεδιάζεις να πνίξεις τον αντίπαλο με exclusive συμφωνίες και αυτός μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανοίγει το πορτοφόλι και εξαφανίζει από την πλατφόρμα σου Call of Duty, Elder Scrolls, Fallout, Doom, Diablo κλπ, είναι φυσιολογικό να χεστείς πάνω σου και να ψάχνεις εναλλακτικό πλάνο.

  22. [QUOTE=”Admiral, post: 590011, member: 102598″]
    Πιθανότατα ναι. Εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια η κονσόλα της Sony είναι η default κονσόλα για πολύ κόσμο και έχουν συνηθίσει όλα τα μεγάλα games να βγαίνουν σε αυτή, συν του ότι η Sony ήταν παραδοσιακά η πρωταθλήτρια του “με τον παρά μου γ**ώ και την κυρά μου”,
    [/QUOTE]

    Nintendo sends its regards.

    Τοσο σε επιπεδο hardware οσο σε επιπεδο software η Nintendo outsells MS και Sony. Οι τελευταιες κονταροχτυπιουνται για δευτερο-τριτη θεση.

    Το Switch πιανει σε πωλησεις το PS4 ενω κυκλοφορησε 4 χρονια αργοτερα και συνεχιζει ακαθεκτο τον κυκλο του.

  23. [QUOTE=”kara, post: 590013, member: 102802″]
    Nintendo sends its regards.

    Τοσο σε επιπεδο hardware οσο σε επιπεδο software η Nintendo outsells MS και Sony. Οι τελευταιες κονταροχτυπιουνται για δευτερο-τριτη θεση.

    Το Switch πιανει σε πωλησεις το PS4 ενω κυκλοφορησε 4 χρονια αργοτερα και συνεχιζει ακαθεκτο τον κυκλο του.
    [/QUOTE]

    Σαφώς, απλά δεν συμμετέχει κατά κανόνα στον ανταγωνισμό για τα μεγάλα third-party games λόγω αδύναμου hardware. Η Nintendo για την ώρα βασίζεται κυρίως σε first party και indies.

  24. [QUOTE=”Admiral, post: 590014, member: 102598″]
    Σαφώς, απλά δεν συμμετέχει κατά κανόνα στον ανταγωνισμό για τα μεγάλα third-party games λόγω αδύναμου hardware. Η Nintendo για την ώρα βασίζεται κυρίως σε first party και indies.
    [/QUOTE]

    Τι να τα κανει τα “μεγαλα” third party οταν κανουν μικροτερες πωλησεις απο τα Mario, Pokemon, Zelda;

    Στο xbox documentary λενε ξεκαθαρα πως προεκυψε το Kinect. Η Nintendo βγαζει μια ιδεα και ολοι σπευδουν να την ακολουθησουν *γκουχ* Steam Deck *γκουχ*. Δεν ακολουθει την αγορα αλλα τη διαμορφωνει. Οι αλλοι εχουν αναγκη απο third party για να χτυπησουν τα first party της Nintendo. Ιδια πιτα μοιραζονται.

  25. [QUOTE=”kara, post: 590017, member: 102802″]
    Τι να τα κανει τα “μεγαλα” third party οταν κανουν μικροτερες πωλησεις απο τα Mario, Pokemon, Zelda;

    Στο xbox documentary λενε ξεκαθαρα πως προεκυψε το Kinect. Η Nintendo βγαζει μια ιδεα και ολοι σπευδουν να την ακολουθησουν *γκουχ* Steam Deck *γκουχ*. Δεν ακολουθει την αγορα αλλα τη διαμορφωνει. Οι αλλοι εχουν αναγκη απο third party για να χτυπησουν τα first party της Nintendo. Ιδια πιτα μοιραζονται.
    [/QUOTE]

    Θα έλεγα ότι δεν είναι ακριβώς η ίδια πίτα, δεδομένου ότι Sony και Microsoft αντλούν έσοδα κυρίως από third parties για την ώρα. Η στρατηγική της Nintendo βεβαίως την καθιστά ασφαλή έναντι γεγονότων όπως η εξαγορά της Activision εφόσον τα έσοδά της βασίζονται κυρίως σε δικά της προϊόντα.

  26. [QUOTE=”kara, post: 590017, member: 102802″]
    ολοι σπευδουν να την ακολουθησουν *γκουχ* Steam Deck *γκουχ*.
    [/QUOTE]
    Δεν συμφωνώ καθόλου. PC handhelds υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και περισσότερο αυτό ακολουθεί το Steam Deck παρά την Nintendo, απλά συμβαίνει να είναι τόσα χρόνια στο περιθώριο. Επίσης η Valve καινοτομεί πολύ περισσότερο στο θέμα από όσο καινοτόμησε η nintendo με το switch. Το steam deck είναι πολύ περισσότερο διαφορετικό από το Switch από όσο το Switch από το ps-vita.

  27. [QUOTE=”Admiral, post: 590019, member: 102598″]
    Θα έλεγα ότι δεν είναι ακριβώς η ίδια πίτα, δεδομένου ότι Sony και Microsoft αντλούν έσοδα κυρίως από third parties για την ώρα. Η στρατηγική της Nintendo βεβαίως την καθιστά ασφαλή έναντι γεγονότων όπως η εξαγορά της Activision εφόσον τα έσοδά της βασίζονται κυρίως σε δικά της προϊόντα.
    [/QUOTE]
    Την ΕΑ απομένει να αγοράσει η Ms και σχεδόν όλα τα top sellers της αγοράς θα είναι first party δικά της

  28. [QUOTE=”Admiral, post: 590011, member: 102598″]
    εξαφανίζει από την πλατφόρμα σου Call of Duty, Elder Scrolls, Fallout, Doom, Diablo κλπ, είναι φυσιολογικό να χεστείς πάνω σου και να ψάχνεις εναλλακτικό πλάνο.
    [/QUOTE]
    Για να είμαστε ειλικρινείς, μόνο τα call of duty εάν γίνουν console exclusive θα “πονέσει” την Sony

  29. [QUOTE=”Admiral, post: 590019, member: 102598″]
    Θα έλεγα ότι δεν είναι ακριβώς η ίδια πίτα, δεδομένου ότι Sony και Microsoft αντλούν έσοδα κυρίως από third parties για την ώρα.
    [/QUOTE]

    Η πιτα ειναι η βιομηχανια του gaming και οι καταναλωτες. Οταν ενας καταναλωτης επιλεγει παιχνιδι Α, Β η Γ ή αντιστοιχα κονσολα οι εταιριες αυτες θελουν να ειναι το δικο τους. Το αν ειναι first party η third party η service αυτο ειναι το μεσο για να αυξησουν το μεριδιο τους στην πιτα.

    [QUOTE=”lucinos, post: 590020, member: 103665″]
    Δεν συμφωνώ καθόλου. PC handhelds υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και περισσότερο αυτό ακολουθεί το Steam Deck παρά την Nintendo, απλά συμβαίνει να είναι τόσα χρόνια στο περιθώριο. Επίσης η Valve καινοτομεί πολύ περισσότερο στο θέμα από όσο καινοτόμησε η nintendo με το switch. Το steam deck είναι πολύ περισσότερο διαφορετικό από το Switch από όσο το Switch από το ps-vita.
    [/QUOTE]
    Δεν αναφερομαι στο linux η στα specs η βιβλιοθηκη. Οπτικα το Deck ειναι ιδιο με το Switch. Και επισης αντιγραφει πληρως τη βασικη καινοτομια του Switch, handheld και συνδεση σε οθονη υβριδιο.

  30. [QUOTE=”kara, post: 590024, member: 102802″]
    Οπτικα το Deck ειναι ιδιο με το Switch.
    [/QUOTE]
    όχι έχει αλλάξει τελείως τα χειριστήρια και σχεδόν όλη την φιλοσοφία. Οι όποιες κοινές συμβάσεις είναι κληρονομιά από το xbox.

    [QUOTE=”kara, post: 590024, member: 102802″]
    Και επισης αντιγραφει πληρως τη βασικη καινοτομια του Switch, handheld και συνδεση σε οθονη υβριδιο.
    [/QUOTE]
    όχι, αυτό προκύπτει καθαρά επειδή είναι PC και σε καμμία περίπτωση επειδή είδε το switch.

  31. [QUOTE=”lucinos, post: 590025, member: 103665″]
    όχι, αυτό προκύπτει καθαρά επειδή είναι PC
    [/QUOTE]

    Αφου ειναι καθαρα PC τοτε γιατι προσφερει και handheld δυνατοτητα; Γιατι η αναγκη να εχει μικρη οθονη και να ειναι ανεξαρτητο απο monitor;

    Αφου ειναι καθαρα PC μπορεις να του βαλεις διαφορετικη μνημη/cpu/gpu η παιρνεις ενα κλειστο κουτι κι αν θες κι αλλο ssd πχ αγοραζεις αλλη εκδοση;

  32. Ο μέσος καταναλωτής δεν θα αναλωθεί στο τι είναι το Steam Deck, αλλά με τι μοιάζει και τι δυνατότητες δίνει [U]στα παιχνίδια[/U]. Το ότι θα γνωρίσει καινούργια πράγματα αργότερα για την πλατφόρμα και το λογισμικό της, είναι ένα θετικό side-effect που πιθανώς να γίνει πιθανώς και όχι, αλλα δεν το πρωτεύον.

    Με απλά λόγια: “α, κοίτα μπορώ να συνδεθώ σε κατάστημα με άπειρα παιχνίδια με κάτι που μοιάζει με Switch”.
    Δεν θα λένε “α, φορητό PC που έχει σε διαφορετικό σημείο τους μοχλούς, totally different”

  33. [QUOTE=”kara, post: 590026, member: 102802″]
    γιατι προσφερει και handheld δυνατοτητα
    [/QUOTE]
    Γιατί απλά είναι handheld.

    [QUOTE=”kara, post: 590026, member: 102802″]
    PC μπορεις να του βαλεις διαφορετικη μνημη/cpu/gpu
    [/QUOTE]
    μπορείς να βάλεις cpu/gpu σε κάθε λάπτοπ;

    [QUOTE=”kara, post: 590026, member: 102802″]
    κι αν θες κι αλλο ssd πχ αγοραζεις αλλη εκδοση;
    [/QUOTE]
    βασικά ναι το ssd αν θες τεχνικά μπορείς να το αλλάξεις (αν και δεν συστίνεται να το ανοίξεις)

    και λεπτομέρεια είπα «προκύπτει καθαρά επειδή».

    Επίσης υποθέτω ότι το GPD WIN που βγήκε το 2016 και τεχνικά μπορούσες να το συνδέσεις με μόνιτορ ήταν επειδή αντέγραψε το switch.

  34. [QUOTE=”Northlander, post: 590027, member: 102592″]
    έχει σε διαφορετικό σημείο τους μοχλούς, totally different”
    [/QUOTE]
    Δεν έχει απλά σε διαφορετικό σημείο τούς μοχλούς. Είναι διαφορετικό, περισσότερο θα το έλεγες Steam Controler 2.0.

    Σε κάθε περίπτωση το να βλέπει κανείς το switch στο steam deck είναι σαν να βλέπει τον Χριστό πάνω στο τοστ. Συμβαίνει αλλά επειδή το switch έχει πουλήσει 100 000 000 όχι επειδή υπάρχει πραγματική σχέση.

  35. Δεν διαφωνώ μαζί σου. Και πάλι “nobody cares”.

    Ο μέσος καταναλωτής βλέπει περιτύλιγμα και τα απολύτως βασικά. Οι λεπτομέρειες είναι για εμάς τους ιδιοτροπους που γουστάρουμε την προοπτική της μηχανής, και του Admiral που τελικά θα αγοράσει laptop.

  36. η νίντι παίζει μπάλα μόνη της, δεν την νοιάζει να επικρατήσει σε κανέναν, παίζει έτσι ώστε ότι και να αγοράσει ο άλλος από τις άλλες 2 εταιρίες, να αγοράσει και το δικό της παράλληλα. Και αυτό συμβαίνει.
    Διάολε και εμένα με ψήνει κάθε φορά που βγάζει κονσόλα και ας έχω να την ακουμπήσω από το SNES.

  37. [QUOTE=”lucinos, post: 590028, member: 103665″]
    Επίσης υποθέτω ότι το GPD WIN που βγήκε το 2016 και τεχνικά μπορούσες να το συνδέσεις με μόνιτορ ήταν επειδή αντέγραψε το switch.
    [/QUOTE]
    Ψιλο off topic βέβαια, αλλά ακριβώς αυτό που λέει ο lucinos. To steam deck βασίζεται στην αποδοχή συσκευών σαν τα gpd και το aya οι οποίες άρχισαν να βγαίνουν πριν αρχίσει όλος αυτός ο χαμός με το switch. Tο ότι ενδέχεται να πάρει ένα μικρό κομμάτι της πίτας του switch, επειδή θα τρέχει καλύτερα τα indies έιναι άλλη κουβέντα.

  38. [QUOTE=”Chronomancy, post: 590036, member: 103156″]
    Πρέπει να έχει ελληνικές ρίζες γιατί αυτό κύριοι λέγεται φιλότιμο
    [MEDIA=twitter]1484273335139651585[/MEDIA]
    [/QUOTE]
    είναι αλήθεια ότι η microsoft έχει φερθεί τουλάχιστον ανοιχτά «σωστά» με την έννοια ότι δεν έχει τραβήξει υποστήριξη από τίποτα. Πχ το skype υποστήριζε λίνουξ από πάντα. Όταν το αγόρασε η microsoft δεν απέσυρε την υποστήριξη. Το ίδιο για το minecraft, το ίδιο και για τα παιχνίδια τών εταιρειών που αγόρασε και είχε ανακοινωθεί ότι θα υποστηρίξουν λίνουξ. Δεν κάνει κάτι άμεσα «λάθος» αλλά παραμένει το πρόβλημα ότι συγκεντρώνει τα πάντα και δεν έχει δεσμεύσεις για τα καινούργια.

  39. [QUOTE=”kara, post: 590024, member: 102802″]
    Η πιτα ειναι η βιομηχανια του gaming και οι καταναλωτες. Οταν ενας καταναλωτης επιλεγει παιχνιδι Α, Β η Γ ή αντιστοιχα κονσολα οι εταιριες αυτες θελουν να ειναι το δικο τους. Το αν ειναι first party η third party η service αυτο ειναι το μεσο για να αυξησουν το μεριδιο τους στην πιτα.
    [/QUOTE]

    Δεν επιλέγουν όλοι όμως με το ίδιο κριτήριο, η Nintendo βρίσκεται σε μια δική της ιδιαίτερη φούσκα. Η Nintendo π.χ. δεν θα μπει ως επιλογή στο μυαλό ενός καταναλωτή που θα σκεφθεί “ποια συσκευή να επιλέξω για να παίζω τα μεγάλα mainstream games της αγοράς”. Ο καταναλωτής που θα θέλει Nintendo θα έχει από πριν στο μυαλό του “θέλω ένα Νιντέντο”. Δεν θα αξιολογήσει το Switch με τα ίδια κριτήρια που θα αξιολογούσε μια συμβατική κονσόλα ή ένα PC.

    [QUOTE=”Chronomancy, post: 590036, member: 103156″]
    Πρέπει να έχει ελληνικές ρίζες γιατί αυτό κύριοι λέγεται φιλότιμο
    [MEDIA=twitter]1484273335139651585[/MEDIA]
    [/QUOTE]

    Εεε, δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Εκφράζει την “επιθυμία του” για το Call of Duty που κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι σχεδιάζει να ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα. Ή θα πει στο τέλος “εγώ ήθελα να τα βρούμε αλλά οι άλλοι δεν ήθελαν” για να μη φανεί ο κακός της υπόθεσης.

  40. [QUOTE=”Admiral, post: 590042, member: 102598″]
    για να μη φανεί ο κακός της υπόθεσης.
    [/QUOTE]
    Για να δώσω ένα καθαρό παράδειγμα. Η Epic απέσειρε το Rocket league από το Steam. Η microsoft δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. (ναι ξέρω είμαι υπό την επήρεια τού εμβολίου)

  41. [QUOTE=”lucinos, post: 590043, member: 103665″]
    Για να δώσω ένα καθαρό παράδειγμα. Η Epic απέσειρε το Rocket league από το Steam. Η microsoft δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. (ναι ξέρω είμαι υπό την επήρεια τού εμβολίου)
    [/QUOTE]

    Συμφωνώ, θεωρώ βέβαιο ότι όλα τα παιχνίδια που ήδη υπάρχουν σε PS καθώς και όλα τα live service games (π.χ. COD Warzone) θα παραμείνουν εκεί.

  42. [QUOTE=”nitro912gr, post: 590048, member: 102594″]
    δε νομίζω ότι την νοιάζει την microsoft που θα πουλιούνται για εξτραδάκι τα παιχνίδια, το μαρούλι είναι στο game pass.
    [/QUOTE]

    Αυτό είναι σίγουρα το τελικό σχέδιο, το ερώτημα είναι αν μπορεί να το εφαρμόσει σε αυτή τη φάση. Αν τα first-party games της Microsoft γίνουν διαθέσιμα σε Playstation τότε δεν υπάρχει πλέον οποιοσδήποτε λόγος να αγοράσεις Xbox. Άρα η Microsoft θα πρέπει να πετύχει μια τέτοια συμφωνία ώστε να αξίζει να παρατήσει το hardware και να μετατραπεί σε third-party publisher. Τέτοια νομίζω θα ήταν μόνο μια συμφωνία του στυλ “πλήρες Game Pass στο Playstation χωρίς να πληρώνεται ποσοστό στην Sony, με συμβόλαιο που θα ισχύει στο διηνεκές”. Κάτι που φυσικά είναι απίθανο να δεχθεί η Sony, οπότε bye bye COD.

  43. [QUOTE=”Admiral, post: 590054, member: 102598″]
    Αυτό είναι σίγουρα το τελικό σχέδιο, το ερώτημα είναι αν μπορεί να το εφαρμόσει σε αυτή τη φάση. Αν τα first-party games της Microsoft γίνουν διαθέσιμα σε Playstation τότε δεν υπάρχει πλέον οποιοσδήποτε λόγος να αγοράσεις Xbox. Άρα η Microsoft θα πρέπει να πετύχει μια τέτοια συμφωνία ώστε να αξίζει να παρατήσει το hardware και να μετατραπεί σε third-party publisher. Τέτοια νομίζω θα ήταν μόνο μια συμφωνία του στυλ “πλήρες Game Pass στο Playstation χωρίς να πληρώνεται ποσοστό στην Sony, με συμβόλαιο που θα ισχύει στο διηνεκές”. Κάτι που φυσικά είναι απίθανο να δεχθεί η Sony, οπότε bye bye COD.
    [/QUOTE]
    Από την εξάπλωση που έχει κάνει η Ms στο game pass (PC, Xbox αλλά και Android, iOS) και προσεχώς με το xbox cloud σε οποιαδήποτε συσκευή έχει σύνδεση στο ίντερνετ και browser, πιστεύω ότι την ενδιαφέρει περισσότερο να αυξήσει τον αριθμό των συνδρομητών της παρά να πουλήσει hardware. Οπότε δεν θεωρώ απίθανo να δούμε το pass στο ps

  44. [QUOTE=”mike299, post: 590063, member: 103605″]
    Οπότε δεν θεωρώ απίθανo να δούμε το pass στο ps
    [/QUOTE]

    Κάτι που φρενάρει αυτή την εξέλιξη είναι πως η Sony -σύμφωνα με φήμες- ετοιμάζει το δικό της pass (rumoured code name Spartacus). Μια μίξη των ps now και ps plus υπηρεσιών που έχει ήδη.

  45. [QUOTE=”kara, post: 590069, member: 102802″]
    Κάτι που φρενάρει αυτή την εξέλιξη είναι πως η Sony -σύμφωνα με φήμες- ετοιμάζει το δικό της pass (rumoured code name Spartacus). Μια μίξη των ps now και ps plus υπηρεσιών που έχει ήδη.
    [/QUOTE]
    Δεν θα έχουν όμως τον ίδιο κατάλογο. ‘Οπως υπάρχει το Apple TV στα Mac, Ios αλλά υπάρχει και το Netflix, ΗΒΟ. Μπορούν να συνυπάρξουν, εφόσων φυσικά το επιθυμεί η Sony. Το σωστό ερώτημα είναι εάν το επιθυμεί.

  46. [QUOTE=”kara, post: 590069, member: 102802″]
    Κάτι που φρενάρει αυτή την εξέλιξη είναι πως η Sony -σύμφωνα με φήμες- ετοιμάζει το δικό της pass (rumoured code name Spartacus). Μια μίξη των ps now και ps plus υπηρεσιών που έχει ήδη.
    [/QUOTE]
    Με τις “ευλογίες” της MS… μιας και θα γίνει χρήση του Azure

  47. [QUOTE=”kara, post: 590144, member: 102802″]
    [URL unfurl=”true”]https://www.gamespot.com/articles/ps5-will-outsell-series-x-s-21-in-2022-analyst-says/1100-6499852/[/URL]
    [/QUOTE]
    forecasting του κώλου μου φαίνεται, από που βγήκαν αυτά τα νούμερα; το έβλεπα και προχθές και μου φαινόταν κάπως και σίγουρα δεν έχει λάβει υπόψιν την εξαγορά.

  48. [QUOTE=”nitro912gr, post: 590148, member: 102594″]
    forecasting του κώλου μου φαίνεται, από που βγήκαν αυτά τα νούμερα; το έβλεπα και προχθές και μου φαινόταν κάπως και σίγουρα δεν έχει λάβει υπόψιν την εξαγορά.
    [/QUOTE]

    Μια εκτιμηση ειναι.

    Pro tip: Το xbox δεν δημοσιευει επισημα νουμερα σε πωλησεις. Οπου βλεπεις πωλησεις xbox ειναι rough estimate.

    Η εξαγορα θα ολοκληρωθει το οικ. ετος 2023 εχει ακομα δρομο. Επιπλεον ακομα κι αν δυναμωνει η παρουσια του xbox στο gaming δεν λυνει το προβλημα της ελλειψης κονσολων. Και να θελει ο κοσμος να παρει δε σημαινει πως θα βρει κι αυτο επηρεαζει αμεσα τις πωλησεις, τωρα.

  49. Κωλοντούι Γουώρζον, φρητουπλέι μόνο για τους καλύτερους πελάτες της Ακτιβίζιον. Και πιθανότατα η πιο κερδοφόρα χρυσόκοτα που έχουν αυτή τη στιγμή. Κάντι Κρας Σάγκα κλμ δεν μετράνε, καθρεφτάκι.

    Αλλά μη χάνουμε την ουσία, αν δεν έχουν σκοπό να ασχοληθούν με Σπύρο, ίσως Κρας, άντε και Άλεξ Μέρσερ, γκετδεφακάου.

  50. γκετδεφακάου τους έχεις πει εδω και καιρό το θέμα είναι αν θα σε τραβήξει τίποτα προς τα εκεί που δεν το βλέπω. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τα cod τώρα που θα είναι κάτω απο την ίδια στέγη με τα χαλο, θα συνεχίσουν στο ίδιο ύφος η τα “‘χαλοποιηθούν”; καλά οχι οτι μας νοιάζει και ιδιαίτερα αλλα θέλω να δω τι θα γίνει με τα 2 απο τα κορυφαία fps της εποχής μας

  51. [QUOTE=”steel_havoc, post: 590162, member: 102729″]
    γκετδεφακάου τους έχεις πει εδω και καιρό το θέμα είναι αν θα σε τραβήξει τίποτα προς τα εκεί που δεν το βλέπω
    [/QUOTE]

    Καλά όχι και τόσο καιρό, δεν τις λες και αρχαίες τις ρημέη τριλογίες των σπύρο και κρας στο πισί. Μια χαρά με τράβηξαν και μια χαρά θα με ξανατραβήξουν αν αποφασίσουν να ασχοληθούν ξανά μαζί τους.

    Ο κρας ήδη έχει υπερπρόσφατο μέλος στην οικογένεια, αν και δεν τίμησε την πλατφόρμα που κυκλοφόρησε η τριλογία. Τώρα ίσως και να το κάνει. Oπότε και θα μπει στο στόχαστρο, γιατί να ξεθάβω το μπάτολνετ ακάου που δεν χρησιμοποίησα ποτέ για ένα και μόνο γκέημ δεν έπαιζε. Αν και προτιμώ με διαφορά κάτι νέο από σπύρο. Ανοιχτός κόσμος και κοόπ κολέκταθον με μωβ, μπλε, ροζ, κίτρινα, πράσινα, ίσως και κόκκινα δρακάκια, μακελειό.

  52. Χμμ το παραπανω γραφημα αν και εντυπωσιακο ειναι καπως off. Σε καποιες εταιριες εχει και τις θυγατρικες και τις μητρικες με αποτελεσμα να δειχνουν περισσοτερα studio απ οτι ειναι. Η σε αλλες περιπτωσεις λειπουν αλλα.

  53. [QUOTE=”Tony Corvus, post: 590720, member: 102677″]
    Κάτι μου λέει πως η Sony θα πάει για την Square Enix
    [/QUOTE]
    Μακάρι μπας και δούμε κάνα σίκουελ της προκοπής (Deus ex plz) σε λογική τιμή, με τους άσχετους που ζουν ακόμη στη Φεουδαρχική Ιαπωνία.

  54. Το συζητουσα με εναν φιλο μου που βγηκαμε σημερα και ο οποιος δεν ειχε ιδεα οτι γινεται χαμος με ολο αυτο εδω και 2 εβδομαδες . Μου λεει δηλαδη αυτο σημαινει πως τα επομενα παιχνδιια της activision οταν θα ξεκινανε θα εχουν και το συμβολο της microsoft μαζι με της activision αντι να λενε μονο activision? Ετσι νομιζει αυτος. Μετα ειπε οτι αφου και παλι τα παιχνιδια η activision τα φτιαχνει τι θα αλλαξει? Και μετα του ειπα οτι οι εταιριες που εχει αγορασιε η microsoft φτιαχνουν καλυτερα και μεγαλυτερα παιχνιδια απο οτι πριν τις αγορασει. Το οτι η Bungie ανεξαρτοποιηθηκε απο την microsoft και μετα πηγε στην sony σημαινει πως οποιαδηποτε απο τις εταιριες που εχει αγορασει η microsoft μπορει αν θελει να ανεξαρτοποιηθει ανα πασα στιγμη. Προβλεπω η arkane να φευγει αν συνεχισει να βγαζει παιχνδια με τοσα προβληματα τα οποια πατωνουν σε πωλησεις οπως τα deathloop και dishonored 2. Αν το επομενο παιχνιδι της το Red Fall βγει σε τετοια κατασταση σαν αυτα τα 2 ε τοτε δεν αποκλειεται να θυμωσει η Microsoft και να την πουλησει.

    Παντως πολλοι λενε πως μπορει να μην επιτραπει η αγορα [URL=”https://gr.pcmag.com/games/38718/e-ftc-exetazei-ten-exagora-tes-activision-blizzard-apo-ten-microsoft”]Η FTC εξετάζει την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft[/URL]

  55. [QUOTE=”Chris2756, post: 590753, member: 104448″]
    Eτσι ειναι, οι μεγαλες εταιρειες παντα τα καλυτερα για τους πελατες τους. Θυμαμαι που η Electronic Art, εξαγορασε την Bioware και εφτιαξαν αυτο το θαυμα, Dragon Age 2
    [/QUOTE]
    νταξ ας μην συγκρίνουμε την σαβούρα της ΕΑ με την MS όμως, έχει αποδείξει διαχρονικά η MS ότι είναι σε φάση “ωραία ιδέα, να τα λεφτά, φτιάξτε το” σίγουρα έχει και δικλείδες ασφαλείας κάπου μέσα στο κάθε στούντιο, αλλά σε γενικές γραμμές και το στούντιο κρατάει την ταυτότητά του και το παιχνίδι βγαίνει καλό.

  56. [QUOTE=”Chris2756, post: 590760, member: 104448″]
    Eνταξει και η ΕΑ κορυφαια σε ποδοσφαιρακια, μπασκετακια κτλ, δεν επαιζα ποτε αλλα εβλεπα αλλους να παιζουν. Με τα Ερ Πι Τζια, παντως τακανε συσκατα
    [/QUOTE]
    δεν εννοώ ότι δεν βγάζει καλά παιχνίδια ανά διαστήματα, εννοώ αυτό:

    [ATTACH type=”full”]2982[/ATTACH]

  57. Όχι ότι δεν υποψιαζόμασταν, τόσο καιρό, τί κάθαρμα ήταν, αλλά τώρα αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια:

    [URL=’https://www.pcgamer.com/uk/bobby-koticks-long-litigious-history-includes-scraps-with-employees-contractors-a-flight-attendant-and-a-ska-band/’]Bobby Kotick’s long litigious history includes scraps with employees, contractors, a flight attendant, and a ska band[/URL]

  58. Στα πλαίσια της προσπάθειας της Microsoft να κλείσει το deal χωρίς προβλήματα από τις διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες, η Microsoft υπέγραψε 10ετή συμφωνία/δέσμευση με την Nintendo για να φέρει το Call of Duty στις πλατφόρμες της. Πρότεινε επίσης την ίδια 10ετή εγγύηση στην Valve (ότι δηλαδή θα συνεχίσει να κυκλοφορεί τα COD στο Steam τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια) αλλά ο Gabe απάντησε με τη γνωστή του ανωτερότητα και μεγαλοπρέπεια:

    [URL unfurl=”true”]https://kotaku.com/microsoft-activision-call-of-duty-nintendo-switch-steam-1849862479[/URL]

    [QUOTE]
    We’re happy that Microsoft wants to continue using Steam to reach customers with Call of Duty when their Activision acquisition closes. Microsoft has been on Steam for a long time and we take it as a signal that they are happy with gamers reception to that and the work we are doing. Our job is to keep building valuable features for not only Microsoft but all Steam customers and partners.

    Microsoft offered and even sent us a draft agreement for a long-term Call of Duty commitment but it wasn’t necessary for us because a) we’re not believers in requiring any partner to have an agreement that locks them to shipping games on Steam into the distant future b) Phil and the games team at Microsoft have always followed through on what they told us they would do so we trust their intentions and c) we think Microsoft has all the motivation they need to be on the platforms and devices where Call of Duty customers want to be.
    [/QUOTE]

    Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η Sony έχει ουσιαστικά θέσει το Call of Duty ως “κόκκινη γραμμή” και έχει ρίξει πολύ lobbying, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να τορπιλίσει το deal. Δύσκολα θα τα καταφέρει από τη στιγμή που η Microsoft είναι διατεθειμένη να δεσμευτεί μακροχρόνια ότι θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το COD σε όλες τις πλατφόρμες.

    Εξάλλου δε νομίζω ότι η Microsoft θέλει να κάνει ένα κυρίως multiplayer game exclusive, αυτά τα παιχνίδια πρέπει να κυκλοφορούν παντού για να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κοινό. Ο στόχος λογικά είναι το COD στο Game Pass που θα ισχυροποιήσει πολύ την υπηρεσία.

  59. Πριν από αυτό εν το μεταξύ κάθε φορά που κάποιος publisher αγόραζε άλλον publisher ή studio η φάση ήταν από τους άλλους “γμτ μας πρόλαβαν”, τώρα τι σκυλιάζει έτσι η Sony την στιγμή που η ίδια τσιμπάει στούντιο και και exclusives δεξιά και αριστερά…

    Ωραίοι στην valve πάντως.

  60. [QUOTE=”Admiral, post: 614580, member: 102598″]
    Ο στόχος λογικά είναι το COD στο Game Pass που θα ισχυροποιήσει πολύ την υπηρεσία.
    [/QUOTE]

    Έχω την εντύπωση πως η Sony αξιώνει να ΜΗ μπει το COD στο pass. Είναι μια από τις δεσμεύσεις της MS όπως και το να συνεχίσουν να βγαίνουν όλα τα COD, σε αυτή τη γενιά ps5.

  61. [QUOTE=”kara, post: 614627, member: 102802″]
    Έχω την εντύπωση πως η Sony αξιώνει να ΜΗ μπει το COD στο pass. Είναι μια από τις δεσμεύσεις της MS όπως και το να συνεχίσουν να βγαίνουν όλα τα COD, σε αυτή τη γενιά ps5.
    [/QUOTE]

    Πολύ πιθανό αλλά νομίζω ότι αυτή θα είναι η κόκκινη γραμμή της Microsoft.

  62. Πολύ σημαντική εξέλιξη σήμερα: Η αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού (FTC) θα πάει την Microsoft στα δικαστήρια για να μπλοκάρει την εξαγορά:

    [URL unfurl=”true”]https://www.ftc.gov/news-events/news/press-releases/2022/12/ftc-seeks-block-microsoft-corps-acquisition-activision-blizzard-inc[/URL]

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL