LATEST NEWS

Η Take-Two είναι έτοιμη να εξαγοράσει την Zynga έναντι $12.7 δις

Ο κόσμος του gaming βρίσκεται στα πρόθυρα μίας ακόμη ενοποίησης, της μεγαλύτερης στην μέχρι τώρα ιστορία του. Σήμερα η Take-Two Interactive ανακοίνωσε ένα σχέδιο εξαγοράς του κολοσσού των παιχνιδιών για κινητά Zynga, σε μια συμφωνία αξίας 9,86 $ ανά μετοχή — 3,50 $ σε μετρητά και τα υπόλοιπα 6,36 $ σε μετοχές της κοινής μετοχής Take-Two. Όλα αυτά ενώ εταιρική αξία της Zynga στη συμφωνία ανέρχεται στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως καθίσταται προφανές, με αυτή την κίνησή της η Take-Two καθίστατι πλέον μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο, συνολικά. Από την μία θα έχει στην κατοχή της το ήδη δυνατό ιστορικό της σε υπολογιστές και κονσόλες μέσω των θυγατρικών της όπως είναι η Rockstar, η 2K Games, την Private Division κα. Από την άλλη η Zynga, η οποία θεωρείται ο αδιαφιλονίκητος παντροκράτορας των παιχνιδιών για κινητές συσκευές.

Φυσικά η συναλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα από τους μετόχους που συνδέονται με αυτή την κίνηση καθώς και από τις αντίστοιχες εποπτικές αρχές, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Q1 του 2023.

Να θυμίσουμε ότι η τελευταία αντίστοιχη κίνηση που τάραξε τα νερά της gaming βιομηχανίας ήταν αυτή της εξαγοράς της Bethesda από την Microsoft

Ηλίας Ιακωβόπουλος

Μεγαλωμένος στην ελληνική επαρχία, μαγεύτηκε γρήγορα από τα φώτα της πρώτης CRT οθόνης του. Σαν περίεργος και παράξενος μπήκε στα βαθιά από νωρίς, όχι πάντοτε με επιτυχία. Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγγραφή, οπότε και μπλέχτηκε με τις κριτικές σατανικών βιντεοπαιχνιδιών. Δηλωμένος μεσαιωλάγνος, κρίνει τα πάντα με κριτήριο το πόσα σπαθιά θα βρει στο διάβα του, ενώ στο προσκεφάλι του έχει μια Voodoo 2 να τον φυλάγει.

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL