LATEST NEWS

Aλλαγή στάσης της Ubisoft απέναντι στους PC gamers…

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η σχέση της Ubisoft με το PC gaming κοινό δεν έχει υπάρξει η πιο ομαλή μέχρι σήμερα. Πότε τα περίεργα κλειδώματα κάποιων παιχνιδιών της, πότε τα διόλου προσεγμένα ports κάποιων άλλων και πότε οι δηλώσεις στελεχών της, που τείνανε να υποτιμήσουν τα PCs έναντι των κονσολών, είχαν συμβάλλει στο να συμπεριλαμβάνεται η Γαλλική εταιρεία μεταξύ εκείνων για τις οποίες οι PC gamers έχουν μια καλή κουβέντα να πουν και να τις υποστηρίξουν.  

Φαίνεται όμως ότι οι ιθύνοντες της Ubisoft προέβησαν σε επανεξέταση της κατάσταση (πώς να έγινε αυτή άραγε, μήπως μέσω απολογισμού των πωλήσεων σε κονσόλες και PCs;) κι επιθυμούν να μας προσεγγίσουν εκ νέου. Έτσι λοιπόν, δια στόματος Alain Corre, προέδρου της Ubisoft European, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο site MVC “καταλαβαίνουμε τη σημαντικότητα και τις ανάγκες των PC gamers και θέλουμε να βελτιωθούμε στη δημιουργία κι υποστήριξη παιχνιδιών για την πλατφόρμα τους“.  

Δε σταμάτησε εκεί όμως, αφού παραδέχθηκε ότι “λαμβάνουμε υπόψη το feedback του κοινού, γι’ αυτό και πλέον εφαρμόζουμε ένα one-time activation στους τίτλους μας, όπως έχει καθιερωθεί πλέον στη βιομηχανία. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κυκλοφορούν ταυτόχρονα τα παιχνίδια μας σε κονσόλες και PC. Με τα Assassin’s Creed Unity and Far Cry 4 θα συμβεί αυτό και θα είναι η πάγια τακτική μας από εδώ και στο εξής“.

Κι έκλεισε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας το πιο σημαντικό, λέγοντας ότι “η Ubisoft δεσμεύεται για το καλύτερο δυνατό optimization των παιχνιδιών της για όσες πλατφόρμες κυκλοφορούν, συμπεριλαμβανομένων και των PCs φυσικά“.

Μεγάλα λόγια και παχιά, ή απόφαση για αληθινή αλλαγή πλεύσης; Πολύ σύντομα θα μπορούμε να δώσουμε την απάντηση…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

4 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL