REVIEWS

CALL OF DUTY: BLACK OPS III

Η επιστροφή στη σειρά των Call of Duty μετά από κάποια χρόνια απουσίας ανακινεί διάφορα συναισθήματα. Η σχέση μου με τη μεγαλύτερη shooter franchise των καιρών μας έχει περάσει από διάφορα στάδια και είχε ουκ ολίγα σκαμπανεβάσματα. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που έπαιξα το demo του αρχικού Call of Duty, όταν ακόμα πολεμούσαμε εναντίον των ναζί στα πεδία μάχης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το είδος των “κινηματογραφικών” FPS βρισκόταν ακόμα στα σπάργανά του και το Call of Duty ήρθε και σάρωσε τα πάντα! Κανένα άλλο παιχνίδι της εποχής δεν μπορούσε να αποδώσει τόσο πειστικά την αίσθηση οτι βρισκόσουν σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης, οτι δεν ήσουν ο ήρωας-μοναχικός καβαλάρης που θα κέρδιζε μόνος του τον πόλεμο αλλά ήσουν ένας ακόμα φουκαράς ανάμεσα σε δεκάδες άλλους στρατιώτες που πάλευαν για την επιβίωσή τους. Τα Call of Duty και Call of Duty 2 με έκαναν να αγαπήσω την Infinity Ward και να περιμένω με ανυπομονησία το κάθε της νέο παιχνίδι. 

Κάπου στην πορεία η σειρά κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων και η Activision, εκδότης των παιχνιδιών, αποφάσισε να καθιερώσει τις ετήσιες κυκλοφορίες με διάφορα game studios σε rotation. Το πιεστικό πρόγραμμα κυκλοφορίας των παιχνιδιών, η εναλλαγή μεταξύ studios διαφορετικού ταλέντου και η τελική “ανατίναξη” της Infinity Ward με την θορυβώδη αποχώρηση των ιδρυτικών της στελεχών, σε συνδυασμό με τον φυσιολογικό κορεσμό και την έλλειψη ιδεών, έφεραν τη σταδιακή πτώση της ποιότητας των Call of Duty games και διέκοψαν άδοξα τον ιδιαίτερο δεσμό μου με τα παιχνίδια της σειράς. Το περυσινό Call of Duty: Advanced Warfare έφτασε κοντά στο να με ξαναφέρει πίσω όμως τελικά δεν τα κατάφερε λόγω ορισμένων λεπτομερειών και κυρίως λόγω ορισμένων θεμάτων με το PC optimization. 

Blops3 2Το θέαμα πάντως είναι εγγυημένο.

Φέτος η Treyarch, ένα από τα τρία studios που εναλλάσσονται στην ανάπτυξη των Call of Duty games, τόνισε από νωρίς οτι είχε σκοπό να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην έκδοση του Black Ops 3 για PC οπότε κίνησε το ενδιαφέρον μου. Το φουτουριστικό σενάριο, η υπόσχεση για την παροχή mod tools και τα διάφορα trailers με έπεισαν οτι είχε έρθει η ώρα να επιστρέψω επιτέλους σε μια σειρά η οποία με μεγάλωσε ως gamer. Μπορεί το Call of Duty να αποκαταστήσει την κλονισμένη του σχέση με το κοινό των PC gamers; Θα συνεχίσει η Treyarch το θετικό της σερί μετά τα δύο προηγούμενα Black Ops; Και πώς τα πάει η καινούρια έκδοση στο ακανθώδες ζήτημα του optimization; Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα ακολουθούν!

BLACK OPS III: JUDGEMENT DAY 

Blops3 9

H κεντρική campaign του Black Ops 3 εξελίσσεται στο  (σχετικά) κοντινό μέλλον του 2060κάτι το οποίο, όπως λογικά φαντάζεστε, είναι σκοτεινό και δυσοίωνο. Ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή, πολλαπλές εστίες συγκρούσεων έχουν προκύψει ανά την υφήλιο και πολλά κράτη έχουν χάσει τη μάχη των δρόμων από τις δυνάμεις τρομοκρατών, συμμοριτών ή παραστρατιωτικών οργανώσεων. Η τεχνολογία και η ρομποτική έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των πολεμικών επιχειρήσεων, η χρήση προηγμένων συστημάτων παρακολούθησης είναι κοινός τόπος και αρκετοί στρατιώτες διαθέτουν ικανότητες που θυμίζουν… X-Men! Ο πρωταγωνιστής, μέλος της μυστικής αμερικανικής ομάδας Black Ops, έχει ως αποστολή τη διείσδυση σε εχθρικό έδαφος και τη διάσωση ενός αιχμαλώτου στρατηγικής σημασίας, όμως το συναίσθημα τον οδηγεί σε μια επιλογή μεγάλου ρίσκου κόντρα στις διαταγές του με εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες για τον ίδιο. Ο ήρωάς μας ξεμένει πίσω και σχεδόν χάνει τη ζωή του, με μόνη λύση για την επιβίωσή του την μετατροπή του σε… Robocop! Ο (ανώνυμος) πρωταγωνιστής θα επιχειρήσει μαζί με τους συμπολεμιστές του να ξετυλίξει το κουβάρι μιας συνομωσίας που απειλεί όχι μόνο τη σταθερότητα του παγκόσμιου γεωπολιτικού συστήματος αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη!

Blops3 3Η τεχνολογία αλλάζει τον τύπο του πολέμου.

Μία από τις καινοτομίες που η Treyarch εισάγει στη σειρά είναι η υποστήριξη για co-op έως και τεσσάρων παικτών στην single player campaign, καλά νέα για τους θιασώτες αυτού του τρόπου παιχνιδιού. Η campaign αυτή καθεαυτή δεν παρεκκλίνει από τα γνωστά μοτίβα του Call of Duty, οπότε θα πρέπει να περιμένετε γραμμική εξέλιξη, πολλά θεαματικά set pieces, άφθονες εκρήξεις και σχεδόν συνεχή δράση. Η κρίση επί της ποιότητας του σεναρίου και της πλοκής περιέχει μεγάλο βαθμό υποκειμενικότητας, προσωπικά βρήκα το σενάριο ενδιαφέρον και μεστό αλλά το φουτουριστικό setting ενδεχομένως να “χαλάσει” τους οπαδούς του Modern Warfare. Οι εξελίξεις τρέχουν με ικανοποιητικό ρυθμό, ορισμένα ερωτηματικά στις αρχικές αποστολές απαντώνται στα επόμενα στάδια της campaign και οι developers εκμεταλλεύθηκαν πλήρως το κεντρικό θέμα του human augmentation για να παρουσιάσουν ορισμένες ευρηματικές, νοσταλγικές, έως και… ψυχεδελικές αποστολές.

Blops3 4Θα έκανα ένα αστείο σχετικό με το Star Trek αλλά δεν θα το πιάσει κανείς οπότε… άστο.

Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος των spoilers, ωστόσο οφείλω να αναφέρω οτι οι αποστολές προς το τέλος της campaign διαθέτουν αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Αν παίζετε κάθε ετήσια έκδοση του Call of Duty και έχετε κουραστεί από την επαναλαμβανόμενη φόρμουλα της campaign τότε θα πρέπει να ξέρετε οτι δεν πρόκειται να βρείτε κάτι το ριζικά διαφορετικό στο Black Ops III. Για μένα που προέρχομαι από κάποιο καιρό αποχής, η single player campaign του παιχνιδιού ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα και ζητούσα: Θέαμα, δράση και μυστήριο σε ένα near-future setting. Συν τοις άλλοις, η Treyarch έχει προσπαθήσει να προσφέρει εναλλακτικές διαδρομές και διεξόδους στις περισσότερες πίστες της campaign, χωρίς να ξεφεύγει όμως από τη γενικότερη γραμμικότητα. Πρακτικά αυτό μετουσιώνεται σε levels τα οποία θυμίζουν μεν συχνά τους κλασικούς “διαδρόμους” των περισσότερων linear FPS αλλά με πρόσθετο πλάτος (εναλλακτικές διαδρομές αριστερά και δεξιά) και ύψος (υπόγειες ή υπέργειες διαδρομές). Υπάρχει λοιπόν κάποιο περιθώριο επιλογής και χάραξης διαφορετικών προσεγγίσεων στην εκάστοτε κατάσταση, πάντα όμως στα πλαίσια που έχουμε ήδη αναφέρει. Το Black Ops III δεν είναι Metal Gear Solid V

Δυστυχώς ένα ζήτημα σχετικό με την campaign το οποίο χρήζει σχολιασμού έχει να κάνει με το framerate, τόσο στην δράση όσο και στις cutscenes. Το σύστημα της δοκιμής, εξοπλισμένο με έναν overclocked Intel Q6600, 8 GB RAM και μία Nvidia GTX 660 με 2GB VRAM, θεωρείται πλέον παλιό και σίγουρα δεν θα μπορούσα να έχω παράλογες απαιτήσεις για High settings και “κολλημένα” 60 fps. Ακόμα και έτσι όμως οφείλω να πω οτι η απόδοση του παιχνιδιού δεν ήταν σταθερή σε καμία περίπτωση, καθώς αντιμετώπισα frame drops σε διάφορα στάδια της campaign και ειδικά στις πιο ανοικτές πίστες. Τελικά κατέληξα σε έναν συνδυασμό από settings που επέτρεπαν ένα καλαίσθητο οπτικό αποτέλεσμα και εξασφάλιζαν ένα μίνιμουμ των 40 fps στις πιο βαριές σκηνές. Για να το καταφέρω αυτό χρειάστηκε να απενεργοποιήσω τα Order-Independent Transparency και Volumetric Lighting, να κρατήσω ρυθμίσεις όπως το Ambient Occlusion στο Low και, κυρίως, να θέσω το Render Resolution στο 90% της native ανάλυσης (1680×1050) για να ξαλαφρώσω λίγο την κάρτα γραφικών. Μπόρεσα πάντως να κρατήσω τα Textures στο High χωρίς να αντιμετωπίσω stuttering, οπότε φαίνεται πως τα 2GB VRAM αρκούν για μια ευχάριστη εμπειρία. 

Blops3 10Σε πολλές cutscenes το framerate πέφτει σε ενοχλητικά χαμηλά επίπεδα.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση ήμουν έτοιμος να κατακεραυνώσω τους developers για έλλειψη επαρκούς PC optimization, όμως λίγο πριν τη δημοσίευση του review διάβασα την ανάλυση του site Eurogamer για τις κονσολικές εκδόσεις και διαπίστωσα οτι και εκεί επικρατεί η ίδια ακριβώς κατάσταση, με πολλά framedrops και μη native αναλύσεις. Άρα υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα: είτε η Treyarch δεν επέδειξε την απαραίτητη προσοχή στο optimization σε όλες τις εκδόσεις παρά τα τρία έτη development, είτε  το παράκανε με το θέαμα και ώθησε τη μηχανή γραφικών πέρα από τα όριά της. Νομίζω πως η αλήθεια βρίσκεται στη μέση, το Black Ops III διαθέτει αναμφίβολα μεγαλύτερες πίστες με περισσότερους εχθρούς και πιο εντυπωσιακά set pieces σε σχέση με το περυσινό Advanced Warfare, όμως σε αρκετές περιπτώσεις η πτώση του framerate δε συνδυάζεται με αντίστοιχη άνοδο στην ποιότητα των γραφικών. Ειδικά δε στις cutscenes η κατάσταση αποδεικνύεται συχνά κωμικοτραγική όταν μπαίνουν στο παιχνίδι διάφορα cinematic εφέ όπως το Bokeh Depth of Field και το framerate βουτάει απότομα στα 15-25 fps. Η εικόνα αυτή σαφώς δεν αρμόζει σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή και η Treyarch θα πρέπει άμεσα να διορθώσει τις ατέλειες. 

Blops3 13Σε αρκετές περιπτώσεις πάντως το παιχνίδι καταφέρνει να εντυπωσιάσει οπτικά.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η campaign όμως είναι μόνο ένα κομμάτι του συνολικού πληρέστατου πακέτου. Η Treyarch φρόντισε να γεμίσει το Black Ops III με περιεχόμενο όλων των ειδών: single player campaign (στην οποία προστίθεται ένα ακόμα ενδιαφέρον mode όταν την τελειώσετε για πρώτη φορά), co-op, multiplayer με πολλλαπλά game modes, zombie ops και survival mode!  Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε το Black Ops III και αναρωτιέστε αν το παιχνίδι αξίζει τα λεφτά του από άποψη περιεχομένου τότε μπορείτε να προχωρήσετε άφοβα στην αγορά γιατί οι developers έχουν γεμίσει το παιχνίδι με όλων των ειδών τα game modes. Υπάρχει ακόμα και split screen στον ίδιο υπολογιστή! Μάλιστα η Treyarch έχει υποσχεθεί οτι θα κυκλοφορήσει mod tools για το παιχνίδι μέσα στην επόμενη χρονιά οπότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε το Black Ops III να αποδειχθεί ένα από τα μακροβιότερα Call of Duty των τελευταίων ετών, αν βεβαίως η gaming community αποφασίσει να το στηρίξει σε βάθος χρόνου. 

Blops3 14Modes να φαν’ και οι κότες!

Τα χρήματα που δαπανά η Activision στη σειρά φαίνονται τόσο από τον πλούτο του διαθέσιμου περιεχομένου όσο και από το εύρος του, ιδίως στο θέμα των game assets και της οπτικής ποικιλίας. Όλα τα game modes προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε περιβάλλοντα οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε σε αυτό το κομμάτι, ενώ η μεγάλη γκάμα από single, multi και co-op gameplay εγγυάται οτι θα αργήσετε να εξαντλήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Η Treyarch προσπάθησε εμφανώς να προσφέρει κάτι για όλους. Τα κατάφερε; Θα έλεγα πως ναι, ωστόσο διατηρώ τις αμφιβολίες μου σχετικά με την μακροβιότητα όλων αυτών των modes και προβληματίζομαι για την πιθανότητα κατακερματισμού της player base. Πόσοι παίκτες θα συνεχίσουν να ασχολούνται με την co-op single player campaign και τα Zombie Modes σε 2-3 μήνες από σήμερα; Το multiplayer διαθέτει όλων των ειδών τα game modes, από Team Deathmatch και Free for All μέχρι Capture The Flag, Kill Confirmed και Search & Destroy, όμως σε κάποια από αυτά τα modes θα χρειαστεί να περιμένετε κάποια ώρα για να συμμετάσχετε σε full match, οπότε ήδη η community αρχίζει να “ξεσκαρτάρει” τα modes που θέλει να παίξει από τα υπόλοιπα. 

Blops3 6Ποιον…. κλάδο θα επιλέξετε;

Στο mutliplayer η μεγάλη εφετινή καινοτομία εντοπίζεται στους Specialists, τις εννιά διακριτές character classes τις οποίες ξεκλειδώνετε σταδιακά παίζοντας στα διάφορα multiplayer modes. Ο κάθε Specialist έχει στη διάθεσή του ειδικές ικανότητες και εξοπλισμό που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πεδίο της μάχης υπό τον έλεγχο ενός έξυπνου παίκτη. Κατά τα άλλα το πατροπαράδοτο σύστημα του “Pick 10” παραμένει σε ισχύ, όπερ σημαίνει οτι έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε την class σας κατά το δοκούν επιλέγοντας μέχρι δέκα επιπλέον attachments, perks ή abilities για τον χαρακτήρα σας, ενώ ο εξοπλισμός που βρίσκεται στη διάθεσή σας ξεκλειδώνεται προοδευτικά όσο ανεβαίνετε levels.

Blops3 12Τα Fabrication Kits χρησιμοποιούνται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού σας.

Τα καλά νέα για το multiplayer είναι ομολογουμένως αρκετά. Καταρχάς τα προβλήματα απόδοσης που εντόπισα στην campaign δεν επηρεάζουν το multiplayer, οπότε θα πρέπει να περιμένετε σταθερά υψηλά framerates ακόμα και αν έχετε ένα σύστημα-κουβά σαν αυτό του υπογράφοντος. Επιπλέον, η Treyarch φρόντισε να διατηρήσει ένα από τα ωραία χαρακτηριστικά του περυσινού Advanced Warfare, συγκεκριμένα την έμφαση στους εναλλακτικούς τρόπους κίνησης στην πίστα, φροντίζοντας παράλληλα να σχεδιάσει τους διαθέσιμους multiplayer χάρτες κατά τέτοιον τρόπο που να ενθαρρύνει την επινόηση… περίεργων διαδρομών! Η χρήση των booster packs (default εξοπλισμός για όλες τις κλάσεις) επιτρέπει την κίνηση σε ύψος και την πρόσβαση στα πιο υψηλά σημεία του χάρτη, το sliding αποδεικνύεται αρκετές φορές η ιδανική επιλογή για να αιφνιδιάσετε τους αντιπάλους σας, ενώ αν είστε οπαδός του Spider-Man θα χαρείτε να μάθετε οτι πλέον μπορείτε να προβείτε σε ανέμελο wall running!

Blops3 8Ακόμα και Horde Mode έχουν προσθέσει οι αθεόφοβοι!

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στο εξής συμπέρασμα: οι developers κατάφεραν να κρατήσουν το multiplayer του Call of Duty φρέσκο, γρήγορο και έντονο χωρίς να αφαιρέσουν την χαρακτηριστική αίσθηση του COD που έχει κερδίσει τόσους πολλούς οπαδούς. Επαναλαμβάνω οτι η εντύπωση αυτή προέρχεται από έναν οπαδό της σειράς ο οποίος όμως απείχε εν πολλοίς από τα δύο τελευταία COD (Ghosts και Advanced Warfare), επομένως η αίσθηση ενός παίκτη που δεν χάνει ποτέ την ετήσια έκδοση του Call of Duty ενδέχεται να είναι διαφορετική. Δυσκολεύομαι πάντως να πιστέψω οτι κάποιος θα μπορούσε να βαρεθεί με το φετινό COD όταν η Treyarch φρόντισε να το γεμίσει σε σημείο ξεχειλίσματος με περιεχόμενο όλων των ειδών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Blops3 5

Πολύ σπάνια βλέπουμε ένα παιχνίδι να προσφέρει τόσα πολλά στο ίδιο πακέτο. Αν αρέσκεστε σε αυτό το είδος παιχνιδιού και απολαμβάνετε το multiplayer της σειράς τότε θα ξοδέψετε σίγουρα εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες ώρες στο Black Ops III δοκιμάζοντας όλα τα διαφορετικά game modes και ξεκλειδώνοντας τα διάφορα “καλούδια” στο multiplayer. Στο θέμα του value for money δεν χωράει συζήτηση οτι το παιχνίδι αξίζει τα λεφτά του, όμως η αλήθεια είναι πως εδώ δεν υπάρχει κάτι το συγκλονιστικά διαφορετικό από τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς. Είναι ένα ακόμα Call of Duty. Ένα ποιοτικό σε γενικές γραμμές προϊόν, με μεγάλη ποικιλία και ορισμένες έξυπνες ιδέες τόσο στην single player campaign όσο και στο multiplayer. Τα διάφορα τεχνικά προβλήματα θα επηρεάσουν ασφαλώς τη βαθμολογία, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ωστόσο, στο μυαλό μου τριβελίζει η σκέψη οτι αυτή η ολοκληρωτική προσέγγιση που επέλεξαν οι developers, η λογική του “πρέπει να έχουμε κάτι για όλους ώστε κανείς να μην είναι παραπονεμένος” αποβαίνει τελικά εις βάρος της ποιότητας του κάθε τομέα ξεχωριστά.

Δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ αν η ενδεχόμενη εστίαση της προσοχής των developers σε λιγότερο περιεχόμενο θα απέδιδε καρπούς με τη μορφή μιας πιο “polished” εμπειρίας. Είμαστε στο 2015 και δυστυχώς η κυκλοφορία “triple-A” παιχνιδιών με μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα κατά το launch τείνει να γίνει πλέον κανόνας. Συνήθως αποδίδουμε τα προβλήματα αυτά σε έλλειψη χρόνου ή των απαραίτητων οικονομικών πόρων όμως, διάολε, αν ούτε ένα μεγαθήριο όπως το Call of Duty δεν μπορεί να αποφύγει τα glitches και τα framedrops, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια development και τεράστιο μπάτζετ, τότε μήπως πρέπει να το ξαναδούμε συνολικά το θέμα; Μήπως θα έπρεπε να βάλουμε έστω για λίγο την ποιότητα πάνω από την ποσότητα, έτσι ώστε οι εταιρίες να χαλαρώσουν τον φρενήρη ρυθμό του σύγχρονου game development και οι παίκτες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη οτι το προϊόν που θα αγοράσουν θα λειτουργεί όπως πρέπει από την πρώτη ημέρα; Διότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί τότε οι επικερδείς και γλυκές “day one sales” θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται.

Blops3 7

Ζητώ συγγνώμη για το μίνι rant και επανέρχομαι στο θέμα, περιγράφοντας εν συντομία την εμπειρία μου με το Black Ops 3 μέσω τριών φράσεων-κλειδιά: ενδιαφέρουσα αλλά διόλου πρωτότυπη campaign με ασταθές framerate, άφθονο περιεχόμενο όλων των ειδών, διασκεδαστικό multiplayer. Αν τα παραπάνω σας καλύπτουν επενδύστε χωρίς δισταγμό. Το εννοώ, το παιχνίδι θα βγάλει τα λεφτά του με άνεση σε καθαρές ώρες gameplay. Εάν όμως έχετε “κρυώσει” με τα Call of Duty και αναζητείτε εναγωνίως την επόμενη κυκλοφορία-σταθμό τύπου COD 4: Modern Warfare τότε πάρτε χαρτάκι και καθίστε στην ουρά γιατί θα πρέπει να συνεχίσετε την αναμονή.

Το Call of Duty: Black Ops III κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την εταιρία I.G.E. την οποία ευχαριστούμε για την παροχή του review code.

Pros

  • Ένας τόνος από game modes για όλα τα γούστα
  • Μεγάλη ποικιλία σε περιβάλλοντα
  • Ενδιαφέρουσα θεματολογία της campaign
  • Co-op τεσσάρων παικτών και υποστήριξη για split screen
  • Διασκεδαστικές ablities και classes στο multiplayer

Cons

  • Ορισμένα τεχνικά προβλήματα και glitches
  • Τo framerate στην campaign είναι ασταθές
  • Υπερβολικές απαιτήσεις για τα Extra High Settings
  • Ελάχιστες πραγματικά πρωτότυπες αλλαγές στην παραδοσιακή φόρμουλα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 81%

81%

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL