LATEST NEWS

Στα μαχαίρια (ξανά) Gearbox και 3D Realms

Tα βάσανα που τράβηξε το Duke Nukem Forever στα χέρια της 3D Realms, ασφαλώς δε μπορούν να ξεχαστούν. Τελικώς έπρεπε να αποκτήσει τα δικαιώματά του η Gearbox Software, προκειμένου να εκδοθεί το παιχνίδι, έστω κι αν σε σημαντική μερίδα του κοινού το τελικό αποτέλεσμα δεν άρεσε καθόλου.

H φημολογία περί ανακοίνωσης, στα τέλη του παρόντος μήνα, ενός νέου Duke Nukem τίτλου, με σχεδιαστή τη Δανέζικη Interceptor Software, μας έκανε όλους να υποθέσουμε ότι κάποιου είδους συμφωνία έχει συναφθεί μεταξύ της τελευταίας και της Gearbox, που κατέχει άλλωστε και τα δικαιώματα της σειράς.

Κι όμως, πέσαμε τελείως έξω, αφού την ανάθεση της δημιουργίας του top-down action RPG που θα έφερε το όνομα του Δούκα στον τίτλο του, έκανε στην Interceptor όχι η Gearbox, αλλά….η 3D Realms! Χωρίς δηλαδή να έχει το νόμιμο δικαίωμα να προχωρήσει στην ανάπτυξη νέου τίτλου για το πνευματικό παιδί της, η 3D Realms “παρήγγειλε” κάτι τέτοιο! Αν αυτό δεν επιβεβαιώνει τ’ ότι ο George Brοussard είναι μία -τουλάχιστον- αλλόκοτη προσωπικότητα, τι θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει άραγε;

Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που 3D Realms και Gearbox ανταλλάσσουν μηνύσεις, καθώς τον Ιούνιο του 2013 η πρώτη είχε κινηθεί εναντίον της δεύτερης, για αθέτηση καταβολής χρημάτων στα πλαίσια της απόκτησης των δικαιωμάτων και της κυκλοφορίας του Duke Nukem Forever. Μάλιστα, τρεις μήνες αργότερα η μήνυση αποσύρθηκε, με τον Scott Miler, CEO της 3D Realms να ζητά και συγνώμη από τον πρόεδρο και CEO της Gearbox, Randy Pitchford!

To νέο κεφάλαιο της υπόθεσης έχει ασφαλώς πολύ ενδιαφέρον, ακόμη κι από κωμικής πλευράς (αφού όλα δείχνουν ότι πάλι συγνώμες και απολογίες θα έχουμε για το…μικρό ολίσθημα της παραβίασης της συμφωνίας) κι αναμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο επεισόδιο στο “έργο” Gearbox-3D Realms-Interceptor. Το σίγουρο είναι ότι το όνομα της δεύτερης μόνο λόγω δημιουργίας και κυκλοφορίας video games δεν κρατιέται στο προσκήνιο…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL