REVIEWS

MAGIC 2014: DUELS OF THE PLANESWALKERS

Επιτέλους, έφτασε και φέτος η στιγμή για «μαγικές» μονομαχίες στις οθόνες των υπολογιστών μας! Το Duels of The Planeswalkers πιστό στο ραντεβού του, όπως και εδώ και τέσσερα χρόνια, έρχεται ξανά, ονόματι Magic 2014, ουσιαστικά να promoτάρει την νέα «βασική» έκδοση του πασίγνωστου παιχνιδιού με κάρτες που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες. Άλλωστε η Wizards of the Coast δεν το έκρυψε ποτέ: το Duels of the Planeswalkers είναι ένα promo με στόχο κυρίως να εισάγει νέους παίχτες στο χόμπι. Αυτό αποδεικνύουν και οι αφίσες και οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στα loading screens του παιχνιδιού που, ευτυχώς, δεν κουράζουν και δεν ενοχλούν. Μάλιστα, στη φετινή έκδοση εμφανίζονται και features που θα κάνουν τους πιο έμπειρους παίχτες να κλείσουν πονηρά το μάτι…

Αρχικά, μέσα από ένα εκτενέστατο tutorial με μικρές, εύκολες παρτίδες σαν ένας νέος παίχτης θα μάθετε τα βασικά είδη καρτών και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα καθ’ όλη την ενασχόληση με το Duels of the Planeswalkers με ένα απλό click μπορείτε να πάρετε αναλυτικές οδηγίες για κάθε ειδικό keyword του παιχνιδιού, το οποίο πιθανό να μη γνωρίζετε.

magic2014 1Και κάπως έτσι κερδίσαμε την πρώτη μας παρτίδα… well done!

Το μικρό campaign του τίτλου σας βάζει πλάι στην «hot» (κυριολεκτικά!) και πυρομανή planeswalker Chandra σε μια πορεία μέσα από διάφορα planes του σύμπαντος του Magic: The Gathering. Με δύο αρχικά τράπουλες να επιλέξετε, σιγά σιγά και καθώς κάνετε τις πρώτες σας νίκες θα ξεκλειδώσετε και τα υπόλοιπα οχτώ decks του παιχνιδιού. Η Wizards of the Coast έχει κάνει και πάλι εξαιρετική δουλειά αφού και οι δέκα τράπουλες αποτυπώνουν έντονα διαφορετικές στρατηγικές και τρόπους παιξίματος. Από γρήγορα decks (γνωστά ως weenies), σε control mill τράπουλες (που «αδειάζουν» την αντίπαλη βιβλιοθήκη για να κερδίσουν) και από πολύπλοκες combo τράπουλες σε πιο «tribal» καταστάσεις (welcome back Slivers!), ο καθένας σας θα βρει το αγαπημένο του είδος μαγείας να τσακίσει τους αντιπάλους του. Καθώς μαθαίνετε τις τράπουλές σας και κερδίζετε, θα ξεκλειδώσετε και 30 επιπλέον κάρτες για την καθεμιά από αυτές ώστε να τις τροποποιήσετε και να τις κάνετε ακόμη πιο ισχυρές. Η επιτυχής ολοκλήρωση του campaign θα ξεκλειδώσει για εσάς ένα ακόμη (Revenge campaign), σαφώς μικρότερο αλλά με ισχυρότερες τράπουλες, έτοιμες να σας «τσακίσουν» στην παραμικρή λάθος σας κίνηση.

Συνεχίζοντας την παράδοση, το Magic 2014 προσφέρει 10 challenges, στα οποία θα πρέπει να βάλετε κάτω όλες τις γνώσεις σας για να τα λύσετε. Σε μια παρτίδα εν εξελίξει καλείστε να κάνετε τις σωστές κινήσεις ώστε να την κερδίσετε -συνήθως- μέσα σε ένα γύρο. Τα challenges αποτελούν ένα μοναδικό τρόπο να γίνεται καλύτεροι μάγοι και αξίζει να ασχοληθείτε μαζί τους. Απαιτούν παρατηρητικότητα, γνώση των κανόνων και πλήρη εκμετάλλευση των όπλων που έχετε στο τραπέζι σας.

magic2014 2Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να ανοίγεις με αγωνία boosters για το sealed play mode του παιχνιδιού…

Δυστυχώς η Wizards of the Coast συνηθίζει σε κάθε έκδοση του Duels of the Planeswalkers να προσθέτει και ένα διαφορετικό mode παιχνιδιού, το οποίο και αφαιρεί στην αμέσως επόμενη! Έτσι φέτος δε θα έχετε τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με τα Archenemy και Planechase αλλά (και ετοιμαστείτε να χαμογελάσετε οι πλέον έμπειροι παίχτες του παιχνιδιού) θα μπορέσετε επιτέλους να ανοίξετε boosters και να παίξετε… sealed! Ω ναι!

Για τους αδαείς του χώρου ας εξηγήσουμε τι είναι αυτό ακριβώς το mode του παιχνιδιού. Αρχικά σας δίνονται έξι boosters, δηλαδή φακελάκια με τυχαίες κάρτες. Ανοίγοντας αυτά τα φακελάκια, ουσιαστικά δημιουργείτε ένα pool καρτών μέσα από το οποίο μπορείτε να χτίσετε το δικό σας deck με minimum αριθμό καρτών τις 40. Το παιχνίδι, μάλιστα, σας δίνει tips ώστε ακόμη και οι νεώτεροι να νιώσετε οικεία και ταυτόχρονα βαθμολογεί το deck σας πριν καθίσετε στο τραπέζι και το δοκιμάσετε. Αν δεν έχετε καν το χρόνο και τη διάθεση να φτιάξετε την τράπουλά σας, το παιχνίδι αναλαμβάνει το ρόλο αυτό δίνοντάς σας ένα -σχετικά- ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αφού ριχτείτε με το νέο σας deck σε ένα μικρό campaign, μπορείτε να ξεκλειδώσετε μερικά ακόμη boosters ώστε να ενισχύσετε τη συλλογή σας. Βεβαίως μπορείτε να πάρετε το sealed deck σας και να ριχτείτε σε online μάχες και εκεί είναι πραγματικά που ο τίτλος απογειώνεται.

Η Wizards of the Coast βέβαια δεν σας προσφέρει ένα τόσο όμορφο και ενδιαφέρον mode χωρίς αντίτιμο. Για την ακρίβεια έχετε μόλις 2 slots για sealed decks και από εκεί και πέρα αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον slot (κοστίζει 2 ευρώ). Προσωπικά δε θα σας το πρότεινα αφού ακόμη και έτσι, και παρόλο που η συλλογή καρτών του παιχνιδιού δεν είναι δα και τεράστια, το sealed play θα σας προσφέρει πολλές ώρες παιχνιδιού. Όταν, τώρα, επέλθει ο κορεσμός…

Στις online μονομαχίες ο τίτλος δεν προσφέρει κάτι νέο. Οι single μάχες, το sealed deck play και το παιχνίδι τεσσάρων παιχτών (two-headed giant) είναι σίγουρο ότι θα εκτοξεύσουν τη διάρκεια του παιχνιδιού στα ύψη.

magic2014 3Στο τέλος του campaign θα πολεμήσετε πλάι πλάι με την πυρομανή Chandra σε μια 2 vs 1 παρτίδα….

Το Magic 2014: Duels of the Planeswalkers είναι σαφώς το καλύτερο παιχνίδι της σειράς. Η Wizards of the Coast κάθε χρόνο κάνει τις απαραίτητες μικρές βελτιώσεις ώστε να μας προσφέρει μια πλήρη, αν και απλοποιημένη, digital εκδοχή του αγαπημένου παιχνιδιού. Είτε είστε νέοι στο χόμπι, είτε παλιοσειρές, το Magic 2014: Duels of the Planeswalkers είναι το καρτοπαίχνιδο που πρέπει να έχετε στη συλλογή σας. Η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του (9,99 ευρώ… τζάμπα πράμα!) είναι ένας επιπλέον λόγος να προβείτε στην αγορά του εν λόγω τίτλου. Μέχρι το Magic 2015 λοιπόν… καλές παρτίδες planeswalkers!

Pros

  • Καλοφτιαγμένα και διαφορετικά decks να επιλέξετε
  • Μπόλικο περιεχόμενο σε χαμηλή τιμή
  • Το sealed play…

Cons

  • …στο οποίο επέρχεται κορεσμός (εκτός κι αν πληρώσετε το κατιτίς σας)
  • Για μια ακόμη χρονιά τα παλαιότερα modes (Archenemy, Planechase) λάμπουν διά της απουσίας τους

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 82%

82%

Νίκος Καλαγκιάς

Ο Νίκος είναι ένας gamer που τον χαρακτηρίζουν δύο απλές λέξεις: "Ατσάλι" και "Φωτιά". Ναι, καλά καταλάβατε. Οτιδήποτε video game έχει μέσα το fantasy/μεσαιωνικό στοιχείο έχει και το όνομα του γραμμένο επάνω. Ασχολείται κυρίως με RPGs και strategies ενώ ποτέ δε θα πει όχι και σε καλογυαλισμένους hack 'n slash fantasy τίτλους. Εκεί που το πολεμικό κέρας ηχεί, εκεί που το ατσάλι συναντά το ατσάλι, εκεί που το θάρρος και ο ηρωισμός ξεπερνούν τα πάντα και η θυσία του αδελφού εξυψώνει τα πολεμικά ιδανικά... θα βρείτε και τον Νίκο δίπλα με ένα gamepad στο χέρι να ουρλιάζει: "Chaaaarge!"

2 Comments

  1. HE’S ALIVE!

    Jokes aside, εγώ είμαι εντελώς νέος στο Μάτζικ, και θεωρώ ότι το βίντεογκέημ (είχα παίιξει λίγο το 2013) βοηθά πολύ να μάθεις, ειδικά άμα δεν έχεις φίλους άμεσα διαθέσιμους για κανονικό παιχνίδι σε τραπέζι. Μόνος μου ξεχνούσα τους κανόνες :p

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL