Reply To: Castlevania Lords of Shadow series Official Thread

#307396
Παναγιώτης ΜητράκηςΠαναγιώτης Μητράκης
  • Υφυπουργός Πολιτισμού
  • Posts: 8541
Offline
Replies: 8541
Been thanked: 625 times

Αυτό που λέει ο Soad ισχύει, είδα να το λένε και στα fora του Steam, θέλω να πιστεύω ότι θα εξαλειφθεί στην τελική έκδοση ή θα το patcάρουν. Κι εγώ δεν το πρόσεξα γιατί το έπαιζα με gamepad. Πάντως in-game μπορείς να χειρίζεσαι το χαρακτήρα και με τους 2 τρόπους, χωρίς να χρειαστεί να αποσυνδέσεις κάτι. To mouselook υποστηρίζεται κανονικότατα προς οποιαδήποτε πιθανή κατεύθυνση (ναι, η κάμερα είναι όντως ελεύθερη πλέον).
Το demo αρκετά πιο εντυπωσιακό από το αντίστοιχο του πρώτου (αν και πάλι έχουν επιλέξει να μας δείξουν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού). Τα γραφικά πολύ εντυπωσιακά (μερικά σκαλιά πιο πάνω από του πρώτου, ειδικά οι φωτοσκιάσεις). Απ΄οτι είδα έχει και επιπλέον επιλογές στα γραφικά σε σχέση με το προηγούμενο (για κάποιο περιέργο λόγο options μπορούσα να πειράξω μόνο αφού είχε ξεκινήσει το παιχνίδι :dry: ). Το δε animation πιο ομαλό από ποτέ (δεν είχα βάλει motion blur). Με όλες τις ρυθμίσεις στο τέρμα (εκτός από DoF που το άφησα medium) το παιχνίδι έτρεχε νεράκι. Όπως φαίνεται έχει πέσει δουλειά στο optimization κι εδώ, respect. Μέχρι και επιλογή να απενεργοποιήσεις τα QTE υπάρχει! 😆

Maladroid,
βασικά η υπόνοια υπάρχει. Θυμίσου τι λέει η Baba-Yaga περί King of Angels, κάτι που και ο Zobek βρήκε “disturbing” (ένδειξη ότι δεν ήξερε τι θα συμβεί, κάτι που φαίνεται κι από την αρχική του έκπληξη στο τέλος). Αυτό που μας λέει στο τέλος είναι πως μια “τρομερή δύναμη” του άνοιξε μονοπάτια στη γνώση άγνωστα για αυτόν κατά την αναζήτηση του στην άβυσσο. Πιόνι ήταν κι αυτός, όπως και ο Gabriel. Btw, για μένα το μεγάλο twist ήταν αποκάλυψη του Zobek και το σχεδιο του.
Ναι, το old friend μάλλον είναι ψιλοειρωνικό (βέβαια στα υπόλοιπα castlevania o grim reaper είναι sidekick του drac :P ), αν έχουν μεσολαβήσει κι άλλα γεγονότα δεν το γνωρίζω (υπάρχει και το Mirror of Fate αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν εξηγήσεις εκεί σχετικά με τον Ζobek), όπως το γιατί είναι ζωντανός (βασική τρύπα για μένα).
Σχετικά με τον Πάνα, αυτό που καταλαβαίνω ότι θέλει να διατηρήσει τις ισορροπίες, έλα όμως που αυτές έχουν διαταραχθεί. Οπότε ναι μεν, δεν απλώνει ο ίδιος χέρι στους lords of shadow αλλά καθοδηγεί τον Gabriel ( btw το άλογο, ο αετός κτλ. είναι ο Πάνας). Θυμίσου ότι στην αρχή αφήνει τον Gabriel να δει την αλήθεια (μετά το γρίφο). Προφανώς αυτός δεν το δέχεται αφού δε θυμάται να έχει κάνει κάτι. Επίσης η γνωση του Pan δεν είναι άπειρη, αμφιβάλλω αν γνωριζε για το Zobek (κάτι που και ο Zobek επιβεβαιώνει στο τέλος, για το πόσο καλά είχε κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο)
Σχετικά με την τελευταία παράγραφο, όχι, ήταν υπό την επήρεια της Devil Mask, οπότε ήταν εύκολο για το Zobek να τον κάνει να πιστεύει ότι κάποιο πλάσμα υπό τις εντολές των lords of shadow τη σκότωσε. Η Marie σου λέει στο τέλος ότι όντως γνώριζε τι είχε συμβεί αλλά αν στο είχε πει θα είχε αποβεί αποτρεπτικό για τη συνέχεια.
Ψιλοάσχετο αλλά ελπίζω ο τουβλότοιχος από spoilers να αποτρέψει και τους πιο θαραλλέους. :P

Wind and stone, I search my heart and find...

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close