REVIEWS

KNIGHTS OF PEN AND PAPER II

Πάει καιρός από τότε που έπαιξα το τελευταίο μου DnD session και μπορώ να πω ότι μου έλειψε. Δυστυχώς η Paradox φαίνεται να διαβάζει τις σκέψεις μου και μας ενημέρωσε πως βγήκε η συνέχεια του Knights of Pen and Paper και στα PC. Το πρώτο μέρος της σειράς δεν άφησε ευχαριστημένο τον Ναύαρχo και απ’ότι φαίνεται το ίδιο πάει να γίνει και με το δεύτερο.

kopp2 3Clash of Editions. Κλασσικός λόγος τσακωμού πρίν απο κάθε session.

Το KoPnP2 αποτελεί ξανά αυτούσια μεταφορά από την mobile έκδοση στη μητέρα πλατφόρμα με λίγο μεγαλύτερης ανάλυσης πιξελογραφικά, μερικές προσθήκες και συνέχεια της “ιστορίας” αμέσως μετά το τέλος του πρώτου. Έχει ως βάση τα ίδια mechanics με το πρώτο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να επιλέξουμε μέχρι 5 παίκτες και να χωθούμε σε ένα ατελείωτο grind fest από turn-based μάχες, ούτως ώστε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερο εξοπλισμό για τους χαρακτήρες μας και να χαροπαλέψουμε να τελειώσουμε το campaign.

 kopp2 2Okay, έχει αίσθηση του humour, δεν μπορώ να πω.

Μία από τις πιο εμφανείς αλλαγές αποτελούν τα γραφικά, τα οποία ακολουθούν το γνωστό πια indie μοτίβο “Όσο πιο old-school (βλ. πιιιιξελς παντού!) γραφικά, τόσο το καλύτερο”, αλλά είναι μεγαλύτερης ανάλυσης και πιο καθαρά. Επίσης εμφανίζεται και η προσθήκη ενός απλού crafting συστήματος όπου μπορούμε να φτιάξουμε αντικείμενα που χρειάζονται για κάποιο quest ή trinkets και όπλα. Ακόμη έχει ενσωματωμένο το DLC “Fist of +1 Fury” το οποίο προσθέτει την κλάση του Monk, μερικές νέες περιοχές και νέο story.

Και κάπου εδώ τελειώνει ότι νέο είχα να πώ για τον τίτλο.

Ουσιαστικά έχουμε μια επανάληψη του πρώτου, με ελάχιστες αλλαγές. Το μόνο που έχει να προσφέρει είναι ένα campaign γεμάτο χαβαλέ και geek-ο εκφράσεις, το οποίο όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να με κρατήσει πάνω από δύο ώρες. Όπως και ο Ναύαρχος, έτσι και εγώ με τη σειρά μου ξύνω το κεφάλι μου για την απόφαση της Paradox να κυκλοφορήσει τα Knights of Pen ‘n Paper στη μητέρα πλατφόρμα. Για την τιμή που κοστίζουν (€10 στον ατμό έκαστος), είναι τόσο ρηχοί τίτλοι που, μπορεί να είναι ότι πρέπει για τις mobile πλατφόρμες, αλλά δεν αξίζουν την προσοχή κάποιου που ασχολείται με σοβαρά RPG ή που εκτιμάει τα λεφτά του.

kopp2 1I forgot to equip my Lasso of RageQuit. There goes my time.

Μπορεί το πρώτο να το είχα κατ’ευχαριστηθεί όταν το έπαιζα στο κινητό από και προς τη δουλειά, το δεύτερο όμως τώρα που το είδα στη μητέρα πλατφόρμα, κατάλαβα ότι είναι πολύ μικρό για να χωρέσει στη βιβλιοθήκη του οποιουδήποτε και μπαίνει κάλλιστα στη λίστα Hall of Shame δίπλα στο Daikatana. Μην ασχοληθείτε εκτός και αν για λόγους ανεξήγητους σας άρεσε η μεταφορά του πρώτου στα PC.

Pros

  • Η καφρίλα που ξεχειλίζει στο campaign… 

Cons

  • … η οποία δεν είναι αρκετή για να καλύψει τη ρηχότητά του.
  • Απλοϊκό gameplay με ατελείωτο grinding και επαναλαμβανόμενα quests.
  • Η μουσική και τα ηχητικά εφέ κουράζουν αφάνταστα.
  • Η τιμή είναι υψηλότατη για το βεληνεκές του τίτλου.  

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 32%

32%

Απέθαντος Γελαδάρης

Στέφανος Βίσκοβιτς Ο Στέφανος Βίσκοβιτς αρνείται να γράψει πάνω από 150 χαρακτήρες για το βιογραφικό του. Υποστηρίζει ακράδαντα πως η γενιά του δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς από το Τουίτερ του Διαβόλου.

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL