LATEST NEWS

Η nVidia θέλει να ανοίξει την τεχνολογία της σε τρίτους.

Η nVidia ανακοίνωσε τα σχέδια της να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό και στο licensing της τεχνολογίας της σε τρίτους, ακολουθώντας το επιχειρησιακό μοντέλο της ARM (η οποία παρόλο που τα περισσότερα κινητά έχουν επεξεργαστή με την τεχνολογία της, η ίδια δεν παράγει chip).
Η αρχή θα γίνει με την αρχιτεκτονική kepler των GPU της, και θα παρέχει έτσι την δυνατότητα στους τρίτους κατασκευαστές να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην υλοποίηση chip/καρτών γραφικών.

Η κίνηση αυτή της nVidia θα της δώσει την δυνατότητα να επεκταθεί σε κατηγορίες της αγοράς που μέχρι τώρα δεν είχε πρόσβαση και θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην έρευνα και ανάπτυξη, όπου έτσι και αλλιώς είναι από τις εταιρίες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα τα τελευταία χρόνια.
Η εταιρία έτσι θα μπορέσει να επεκταθεί στην δυναμικά αναδυόμενη πλατφόρμα των φορητών συσκευών, χωρίς όμως να χρειάζεται να μπει σε ένα ανταγωνιστικά δύσκολο χώρο και απλά θα αδειοδοτήσει τις τεχνολογίες της σε άλλους κατασκευαστές.

Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως αν η nVidia σκοπεύει να σταματήσει εξ ολοκλήρου την παραγωγή chip και να επικεντρωθεί μόνο στο R&D και στο licensing των τεχνολογιών της.

Πηγή: xbitlabs

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL