HARDWARE

Shopping Therappy Xmas High End Gaming!

Συνεχίζουμε τα εορταστικά Shopping Therapy με το High End Gaming PC! Είμαστε είδη λίγο πριν την Πρωτοχρονιά αλλά όποτε και να το πάρετε αυτό το σύστημα, πάλι τούμπανο θα είναι!

Πριν αρχίσουμε φυσικά πρέπει να μην ξεχνάτε:

  • Oι τιμές που αναγράφονται είναι ενδεικτικές και μπορεί από την στιγμή που γράψαμε το άρθρο μέχρι την στιγμή που θα πάτε να αγοράσετε κάτι, να έχουν αλλάξει. Ελέγχετε πάντα πριν αγοράσετε!
  • Σε κανένα από τα συστήματα δεν προτείνουμε λειτουργικό σύστημα, αφού κατά κύριο λόγο είναι μονόδρομος το να βάλετε την τελευταία έκδοση των Windows.
  • Παρόλα αυτά, ειδικά για το (σχεδόν) τζάμπα σύστημα μας, για να μην επιβαρυνθείτε με επιπλέον έξοδα και αφού ο κύριος λόγος του να βάλει κανείς από εμάς Windows στο σύστημα του, είναι τα video games (τα οποία κατά σεβαστή πλειοψηφία δεν θα τρέξουν σε αυτό το σύστημα), προτείνουμε ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση Ubuntu Linux! (http://ubuntu-gr.org/getubuntu/download στην ίδια σελίδα υπάρχουν και οδηγίες εγκατάστασης στα Ελληνικά!)
  • Επίσης να έχετε υπόψιν ότι η τιμή που καταλήγουμε, μπορεί να μην περιλαμβάνει άλλα έξοδα που ίσως να υπάρχουν, όπως ΦΠΑ, εργασίες συναρμολόγησης, έξοδα αποστολής κ.α. Προσοχή λοιπόν μην βρεθείτε προ εκπλήξεως αφού κάνετε τις αγορές σας!

Μπαίνοντας στην τέταρτη κλίμακα του Shopping Therapy μοντάραμε ένα σύστημα με intel CPU, χωρίς αυτό να πάει να πει ότι δεν μπορείτε να βάλετε μια R9 290 ή μια GTX780 σε έναν AMD 8350 και να είναι και πάλι high end, άλλωστε έχουμε πει ξανά ότι ναι κάνει μια κάποια διαφορά ο επεξεργαστής αλλά την μεγαλύτερη την κάνει η κάρτα γραφικών. Αν λοιπόν θέλετε μπορείτε να βγάλετε και μια μίξη με το mid range σύστημα και να πάρετε AMD CPU και μια τούμπανο GPU, μαζί με τον SSD από το παρόν σύστημα.
Στην τελική, όπως έχω πει ξανά δεν χρειάζεται καν να μπλέξετε με αυτά και να περάσετε μια βόλτα από το φόρουμ να βγάλουμε ένα σύστημα στα μέτρα σας, άλλωστε μπορεί να μην σας ενδιαφέρει να δώσετε 50€ για Bluray player και να βάλουμε τα χρήματα κάπου αλλού!
Επίσης αυτή την φορά βάλαμε μια nVidia GTX770 γιατί ταίριαζε καλύτερα στο σύστημα και στο budget που είχαμε στόχο και ΟΧΙ γιατί intel CPU πάει με nVidia GPU, ένα μύθο που πρέπει να καταρρίψουμε αφού ότι συνδυασμό και να βάλετε δεν χάνετε ή κερδίζετε επιδόσεις. Άλλωστε η ίδια η AMD έβαλε υποστήριξη στα chipsets για τις μητρικές που δέχονται τους επεξεργαστές της, τόσο για το δικό της crossfire όσο και για το SLI της nVidia.

Πάμε τώρα να δούμε τι σας έχω:

CPU
Intel Core i7 4770, 4 core, 3.4 Ghz και Intel HD Graphics 4600 για αν προκύψει ανάγκη (γιατί σοβαρά τώρα, ποιος θα αγοράσει το τέρας των i7 για να τον δουλεύει με ενσωματωμένα γραφικά;) και 8 threads σύνολο.
Ο επεξεργαστής παρόλο που είναι ελάχιστα δυνατότερος από τον 3770, έχει μειωμένη κατανάλωση και καλύτερη θερμική συμπεριφορά, ενώ παραμένει στην κορυφή των επιδόσεων και παρόλο που σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν όλους τους πυρήνες ο AMD 8350 είναι απλά πίσω του, σε επιδόσεις ανά πυρήνα απλά δεν τον πιάνει τίποτα, οπότε για την ώρα που τα παιχνίδια δουλεύουν 3-4 πυρήνες μόνο είναι απλά η κορυφαία επιλογή.
(Αν σας ενδιαφέρει όμως το OC καλό θα ήταν να δείτε την κάπως ακριβότερη έκδοση 4770Κ, η σκέτη που προτείνουμε εδώ έχει κλειδωμένο πολλαπλασιαστή)
Κόστος: από 268€

Intel i7

Motherboard:
Asrock Z87 Extreme3, για μητρική έχουμε μια υλοποίηση της Asrock με chipset Z87, η οποία προσφέρει ένα άνετο σπίτι για κάθε intel CPU για socket 1150, 4 RAM slots για μνήμες DDR3 από 1066 μέχρι 2933+Mhz (με OC, επίσημα οι intel CPU πάνε μέχρι 1600), 7.1 ήχο με χρήση του Realtek ALC892 Audio Codec και optical σύνδεση, Gigabit LAN, USB3, SATA3, Crossfire, Quadcrossfire, SLI και QuadSLI.
Αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ.
Κόστος: Από 97€

RAM
G.SKILL RipjawsX 8GB DDR3 1866Mhz 8 9-9-24 (F3-14900CL8D-8GBXM), μνήμη τούμπανο στα 1866Mhz με υποστήριξης για XMP προφίλ μνημών, για να ανεβάσετε στην επιθυμητή ταχύτητα χωρίς να σκαλίζετε εδώ και εκεί για OC. Αν σας παίρνει οικονομικά βάλτε ένα ακόμα για dual channel, αν και χωρίς αυτό μην φανταστείτε ότι χάνετε και πολλά σε επιδόσεις.
Κόστος: Από 76€

GPU
nVidia MSI GeForce GTX770 2GB Twin Frozr IV OC, η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα με εργοστασιακό overclocking, 2GB GDDR5 και διπλά fan για αθόρυβη λειτουργία. Θα τρέξει τα πάντα παντού σε fullHD, ενώ και παραπάνω δεν θα έχει πρόβλημα να κρατήσει το παιχνίδι σας πάνω από τα 30fps.
Κόστος: Από 295€

GTX770

SSD
Samsung 840 evo 120GB, τώρα που μιλάμε για high end έπρεπε να χωρέσει και ένας SSD και όχι όποιος και όποιος, αλλά ένας από τους καλύτερους της αγοράς. Τα review ανά το internet αποθέωσαν την τελευταία πρόταση της samsung η οποία έχει πάρει σοβαρά το παιχνίδι των SSD και έχει απόδοση που διαρκεί, αφού με τους διάφορους αλγόριθμους καθαρισμού της cache δεν χρειάζεται να περιμένετε το TRIM να καθαρίσει την σαβούρα για να επανέλθει σε top φόρμα ο SSD.
Κόστος: Από 87€

HDD
Western digital Caviar Black 1TB (WD1003FZEX), σταθερή αξία για να κάνει παρέα στον αστραπιαίο αλλά μικρό σε χωρητικότητα SSD. Όποιο μοντέλο και να αγοράσετε θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, αλλά αν μπορέσετε να προμηθευθείτε το WD1003FZEX (δεν είναι δύσκολο να το βρείτε) θα κερδίσετε μεγαλύτερη ταχύτητα μεταξύ συστήματος και cache του δίσκου κάτι που παίζει ρόλο στο πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται ο δίσκος (αλλά σε file transfers δεν παίζει ρόλο).
Κόστος: Από 75€

Optical
LG CH12NS30 Bluray και DVD recorder, αφού ανεβάσαμε budget βάζουμε και ένα BR για να δείτε καμιά ταινία, ενώ μπορείτε να γράψετε και κάποιο dvd αν χρειαστεί, αν πάντως θέλετε να κόψετε από το τελικό κόστος μπορείτε να βάλετε το απλό DVD από τα μικρότερα συστήματα που προτείνουμε.
Κόστος: Από 57€

PSU
XFX ProSeries 550W Core Edition Full Wired, σας φαίνεται μικρό; Δεν θα έπρεπε! Το παραπάνω σύστημα με τα βίας θα φτάσει τα 400W σε κατανάλωση χάρη στην μόδα του να καίνε τα εξαρτήματα του συστήματος όλο και λιγότερο ρεύμα, οπότε έχετε χώρο ακόμα και για μελλοντική αναβάθμιση χωρίς να έχετε ανάγκη για μεγαλύτερο και ακριβότερο τροφοδοτικό. Αν σκεφτείτε πάντως να βάλετε SLI ή Crossfire στο μέλλον ίσως να χρειαστείτε μεγαλύτερο.
Σε γενικές γραμμές όπως έχουμε πει πάλι η XFX έχει πιάσει με άνεση την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μας για τα τροφοδοτικά, αφού προσφέρει απόδοση και ποιότητα σε αρκετά καλή τιμή (βασικά για αυτά που δίνει μάλλον τους κλέβουμε).
Κόστος: Από 60€

coolermasterK280

Κουτί:
Όπως πάντα το κουτί είναι πολύ υποκειμενική άποψη, αφού η επιλογή πάει με τα γούστα του καθενός. Στο σύστημα μας εδώ βάζουμε ένα CoolerMaster K280 που είναι αρκετά μεγάλο και μουράτο, ενώ στο front panel θα βρείτε και μια θύρα USB3 (υπάρχει και ελαφρός ακριβότερη έκδοση του κουτιού που είναι και οι 2 USB θύρες USB3).
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή χωράει μέχρι τεράστιες GPU όπως η TITAN, οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα χώρου.
Αν επιλέξετε κάποιο άλλο το νου σας στις διαστάσεις του, αφού κυκλοφορούν αρκετά κουτιά για πιο compact καταστάσεις που θα σας δημιουργήσουν προβλήματα χώρου.
Κόστος: Από 40€

 

Σύνολο: 1055

17 Comments

  1. Μy guess is
    1. Πόσοι θα τα σκάσουν τα 550 Ευρώ μόνο για μια κάρτα που είναι Overkill για ένα τυπικό gaming Monitor;
    2. Οι κάρτες αυτές είναι ιδανικές για Bitmining και τις έχουν πρακτικά εξαφανίσει.
    3. Κατανάλωση ρεύματος, και θερμοκρασία κάρτας απαγορευτική για OC χάδια (και αν την αγοράσει κάποιος, στάνταρ θα θέλει να παίξει).

  2. Πολύ καλημέρα!
    Παιδιά το σύστημα είναι nitro-proof :p … το μόνο σίγουρο είναι πως έχει κορυφαία απόδοση πρός κόστος!
    Καλή δουλειά Νίκο, πολύ σοφή επιλογή. Θα μπορουσε να ανταλλάζει τον 4770 με 8350 όπως το ανεφερες, ελλεω κοστους οχι αποδοσης και να εχει ισως +100€ για τη καρτα γραφικών. Ισως σε βαθος χρονου ο επεξεργαστης να αποβει καλυτερη τοποθετηση των €.
    Α και στη μνημη, ισως ενα ζευγαρι ποιο γρηγορο, φαινεται οι haswell να προτιμουν συχνοτητα παρα timings, π.χ. 8GB-DDR3-PC19200-CL10 οπως G-Skill F3-2400C10D-8GTX (2x4GB) TridentX, αλλα θα χρειαστει ψιλοδιαμορφωση μη ξεφυγει το badget.

    Και οι δυο ας πουμε πως ειναι “χλιαρης εντασης” αντιπροτάσεις. Το συστημα τα σπάει ούτως η άλλως, για ψιλοφινίρισμα κλπ. 🙂

  3. Μια ένσταση στη μητρική μόνο. Καλύτερα να μη βάλει κάποιος καν οπτικό drive (έστω αρχικά) και να πάρει μια καλύτερη υλοποίηση κάποιας άλλης εταιρίας. Γενικά Asrock και high-end δε νομίζω να πάνε μαζί.

    Και το κουτί είναι κακό για αυτό το σύστημα, αλλά εφόσον υπάρχει ταβάνι στα 1000€ δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι. Το σύστημα μοιάζει σαν να έχεις πάρει ένα Hyundai της σειράς και να του πέταξες πάνω δύο τουρμπίνες. Κορυφαίος επεξεργαστής, πολύ καλή κάρτα, καλές μνήμες και SSD, αλλά τα υπόλοιπα στην καλύτερη μέτρια.

    Συμφωνώ με το παιδί που είπε ότι για high-end χρειάζονται από 1500€ και πάνω.

  4. αυτό είναι το φθηνότερο high end που έβγαινε, για την asrock θα διαφωνήσω, έχει ανέβει ποιοτικά τα τελευταία χρόνια, αν και με ελεύθερο budget θα έβαζα asus ή gigabyte.
    Το θέμα είναι να βγει ένα σύστημα μέχρι το ταβάνι μας που να παίζει τα πάντα παντού και με μικρές αλλαγές σε 2-3 χρόνια (πχ κάρτα γραφικών +εξτρά μνήμη) να είναι και πάλι high end φυσικά και μπορεί να βγει ποιοτικότερο σύστημα και με γαμάου κουτί και όλα, αλλά εδώ πατάμε σε μέσες άκρες για να μπορέσει να βγει κάτι.
    Για το κουτί τώρα μια χαρά κάνει την δουλειά του και σαφώς μπορεί να μπει καλύτερο, αλλά δε μπορεί ένα στατικό άρθρο να καλύψει τα πάντα, θα μπορούσαμε να κόψουμε από πολλά και να αλλάξουμε άλλα πράγματα για ακόμα μεγαλύτερη ισορροπία, αλλά γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος θέλει ισορροπία θα πάρει το mid range θα του πετάξει ssd και ακριβή gpu και έτοιμος.
    Δυστυχώς δεν γίνεται να έχουμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη κάπου έπρεπε να κοπούν πράγματα.

  5. το συστημα ειναι οντως εξαιρετικο 🙂
    εγώ αν ειχα να διαμορφωσω κατι κ επρεπε να μεινω στο χρηματα αυτα θα εκανα
    1ον ,τον ssd σε pci καρτα
    2ον , θα εκανα μικροτερο -για αρχη τον sata δισκο (να ισσοροπiσω τον ssd)
    3ον , καθώς κ ενα 750 τροφοδοτικο για την επερχομενη πιθανως – 2η καρτα δηλαδη +40 ευρω
    νομιζω θα εκανε τη διαφορα ενας pci δισκος εναντι ενος sata , με τη διαφορα τους στη χωρητικοτητα να ειναι μηδαμινες παιζουμε +/- 10 gb υπερ του sata

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL