LATEST NEWS

Ριζικές ανακατατάξεις στους developers του Bloodlines 2

Μετά και την πιο πρόσφατη ανακοίνωση για αναβολή της προγραμματισμένης κυκλοφορίας του Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, είχε ξεκινήσει ανά το ίντερνετ έντονη φημολογία για το παρασκήνιο της δημιουργίας του game. Πριν λίγες ώρες, η Paradox και η Hardsuit Labs προσέφεραν ακόμα περισσότερο υλικό για σχολιασμό, ανακοινώνοντας την απόλυση του Brian Mitsoda από τη θέση του Narrative Lead του παιχνιδιού, αλλά και της Ka’ai Cluney από τη θέση της Creative Director. Ως αντικαταστάτης τους, ανακοινώθηκε ένας… Alexandre Mandryka, ο οποίος έχει εργαστεί πάνω στα Assassin’s Creed games αλλά και στα Warhammer 40k της Relic Entertainment.

Το δράμα, ωστόσο, δεν τελειώνει εδώ, καθώς ο Mitsoda προχώρησε σε δηλώσεις στο Rock Paper Shotgun. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η απόλυσή του έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα και ήταν πλήρως αναπάντεχη, αλλά και πως η εργασία του στο παιχνίδι τα τελευταία 5 χρόνια δεν είχε κάποια σχέση με τις απανωτές αναβολές στην κυκλοφορία του.

Η απόλυση τόσο σημαντικών στελεχών στο development ενός παιχνιδιού, σε τόσο όψιμο στάδιο της δημιουργίας, είναι αναμφίβολα ένα άσχημο σημάδι. Που γίνεται ακόμα χειρότερο, βέβαια, αν αναλογιστούμε πως ο Brian Mitsoda ήταν εκ των αρχικών δημιουργών του πρώτου Bloodlines, και αυτός που είχε εξ αρχής προτείνει τη δημιουργία του sequel στην Paradox.

Admins στα φόρουμ της Paradox δήλωσαν πως οι λόγοι της απομάκρυνσης των δύο “δεν είναι οικονομικοί, ούτε σχετίζονται με… παρενόχληση” (απαραίτητη διευκρίνιση, σε μια εποχή που η βιομηχανία ταλανίζεται από αντίστοιχα σκάνδαλα). Σίγουρα υπάρχει ζουμερό παρασκήνιο στην υπόθεση, το οποίο θα βγει στη φόρα αργά ή γρήγορα. Προς το παρόν, οι ελπίδες ως προς την ποιότητα του Bloodlines 2 και την “πιστότητά του” στο όραμα των αρχικών του δημιουργών, έλαβαν ένα αρκετά σοβαρό πλήγμα.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

12 Comments

  1. Tweet της Hardsuit Labs στα τέλη Ιουλίου, αμέσως μόλις είχε απολυθεί ο Μητσόντας.

    [MEDIA=twitter]1288167447191683073[/MEDIA]

    Πάντα καλό σημάδι το να ζητάς System Designer μετά από 5 χρόνια development και λίγους μήνες πριν την υποτιθέμενη κυκλοφορία του γκεημ.

  2. Και σύμφωνα με το LinkedIn του, πρέπει να ξεκινάει δική του εταιρεία.

    [URL]https://www.linkedin.com/in/brian-mitsoda-a2b6b43/[/URL]

    [QUOTE]I’m a veteran Writer/Senior Designer/Creative Lead with over eight years of game industry experience. I’ve served in writing lead positions and also worked on level design and game mechanics. I’m currently both evaluating freelance contracts and considering full-time design positions. I’m looking to work on everything from level design to systems design to creative design, but mostly I just want to make fun games no matter what the format or platform.[/QUOTE]
    [QUOTE][B]Director

    Company Name[/B] Unannounced Startup
    [B]Dates Employed[/B] 2020 – Present
    [B]Employment Duration[/B] less than a year[/QUOTE]

  3. Τέλεια, στο πρώτο είχαν την ιδανική ομάδα [U]και[/U] κουλτούρα, αλλά δεν ήξεραν τα εργαλεία και αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω αυτού.
    Στο δεύτερο ήξεραν τα εργαλεία αλλά δεν είχαν την κουλτούρα και τη σωστή διαχείριση.

    Τουλάχιστον, θα είναι πολύπαθο και αυτό. Πλέον όμως πρέπει να έχεις μεγάλη “τρέλα” (ειδικά στο gameplay design) για να βγάλεις sleeper/cult hit, δεν είναι 2000s.

  4. [QUOTE=”Tony Corvus, post: 545049, member: 102677″]
    Disco Elysium.
    [/QUOTE]
    Nταξ παρουσιάζεις την εξαίρεση αν όχι ως κανόνα, αλλά ως κάτι που μπορεί να συμβεί ξανά και ξανά. Άσε που ούτε cult είναι το elysium, ένα σορό βραβεία μάζεψε, ούτε φάνηκε ποτέ πως οι δημιουργοί, παρά την απειρία, δεν ήξεραν τα εργαλεία τους ούτε ότι δεν είχαν την [B]κουλτούρα [/B]για να φτιάξουν αυτό που έφτιαξαν. Εδώ μιλάμε αντικατέστησαν άτομο που είχα σημαντικό ρόλο στο πρώτο blood με ένα που έχει εμπειρία από τα AC. Σχεδόν κωμικό.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL