LATEST NEWS

Η ΕΑ ακυρώνει το υπό κατασκευή Star Wars game της

Μετά το κλείσιμο της Visceral Games το 2017, είχε ανακοινωθεί πως η Εlectronic Αrts θα αναλάμβανε το υπό κατασκευή Star Wars game της εταιρείας (ένα Third-Person γραμμικό Action-Adventure, σύμφωνα με τις φήμες) και θα το πήγαινε προς “νέα κατεύθυνση”. Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσίευσε το Kotaku πριν λίγες ώρες, και αυτό το νέο game φαίνεται πως ακυρώνεται μετά από απόφαση των υψηλά ιστάμενων.

Όπως διαβάζουμε στην αναφορά του Kotaku, το ακυρωθέν project έφερε το κωδικό όνομα “Orca”, και επρόκειτο να είναι open-world game. Σε αυτό, οι παίκτες θα έπαιζαν ως scoundrels ή bounty hunters και θα είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε διάφορους πλανήτες και να εργαστούν για λογαριασμό διαφόρων factions του κόσμου των Star Wars. Ο λόγος της ακύρωσης: το project ήταν ακόμα σε σχετικά πρώιμη φάση και η κατασκευή του θα απαιτούσε αρκετά χρόνια, οπότε οι επενδυτές/CEOs της ΕΑ προτίμησαν να το ακυρώσουν και να εστιάσουν στην κυκλοφορία δύο μικρότερης κλίμακας Star Wars games μέσα στο 2020.

Τουλάχιστον, απ’ότι φαίνεται, η ακύρωση του project δεν συνεπάγεται απολύσεις, και το team του Orca θα συνεχίσει να δουλεύει στους παραπάνω δύο τίτλους. Μέλη του team ελπίζουν πως η δουλειά στο Orca θα συνεχιστεί μετά την κυκλοφορία των δύο νέων games το 2020… αλλά δεν θα στοιχιματίζαμε κιόλας υπέρ αυτού του ενδεχόμενου.

Θυμίζουμε πως η ΕΑ είχε αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα δημιουργίας games στο Star Wars universe από την Disney το 2013. Με τα μοναδικά της εγχειρήματα από τότε να είναι ουσιαστικά τα αμφιλεγόμενα Star Wars: Battlefront και Battlefront II, τα… LEGO games και μια σωρεία από mobile games, η ακύρωση του “Orca” αναπόφευκτα εγείρει νέα ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα της εταιρείας να εκμεταλλευτεί με ικανό τρόπο το υπερδημοφιλές franchise.

Team Ragequit

Semi Hardcore Gestalt Consciousness

6 Comments

  1. Φυσιολογική κίνηση για τη Disney. Ποιος ο λόγος για τους επενδυτές να περιμένουν δυο/τρία χρόνια για κάτι αξιοπρεπές, αφού μπορούν να έχουν τα ίδια (ή και περισσότερα) έσοδα σε ένα χρόνο, με δυο μετριότητες που απλά θα κουβαλούν το όνομα Star Wars; Έτσι και αλλιώς, ο κόσμος θα τα αγοράσει. Star Wars να’ ναι και ό,τι να’ναι.

    Κρίμα.

    1. Παιδιά δυστυχώς, οι ‘core’ gaming γενιές απήλθαν. Οι περισσότεροι εξ’ ημών πλέον έχουμε ή θα έχουμε πιτσιρίκια, τα οποία και μόνο από τους συνομιλήκους τους, θα εκπαιδευτούν σε αθλιότητες τύπου Fortnite τις οποίες και θα χρηματοδοτήσουμε καθώς θέλουμε τα βλαστάρια μας να είναι χαρούμενα.

      Problem solved για την βιομηχανία. Τέρμα τα σενάρια, τα κείμενα, το περίπλοκο και βαθύ gameplay. Ευκολίες, F2P, P2W λογική και Άγιος ο Θεός. Σημεία των καιρών.

  2. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει η Disney είναι να πάρει πίσω το license από την ΕΑ. Δεν γίνεται μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους να έχει τόσα χρόνια αποκλειστικό license και το μοναδικό που να έχει να επιδείξει να είναι τα 2 Battlefront. Έλεος δηλαδή.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL